icon

"malé miminko" ve 37. týdnu

janinaklinku
19. bře 2019

Děvčata, potřebuju radu nebo uklidnit ☹
Jsem ve 37 týdnu a doposud jsem neměla ani já ani malý žádné potíže. Jen před dvěma týdny vyšší tlak a otoky kolem kotníků.
Po dnešní kontrole jsem ovšem v *** ☹ malinkej od minule nepoporostl, odpovídá 34 týdnu, mám pořád i docela malé bříško ☹ tak mě paní doktorka posílá ve čtvrtek do nemocnice na kontrolu ☹
Může to být třeba jen tím, že ji nešel moc dobře změřit, nebo to může být nějaký závažný problém? ☹ Moc se bojím ☹

lobella
19. bře 2019

Mam podobnou zkusenost, kdy jsem mela ko ve 30 a do 32 se nic nezmenilo, byla jsem odeslana na porodnici, ze se porod vyvola, ze mi odesla placenta, ko ve 34 v porodnici, prcek byl sice na spodni hranici tolerance, ale o neco poskocil, takze me hlidali, nakonec jsem donosila a rodila v terminu...preji to same...jinak mala se narodila v naprostem poradku, jen drobna, 2,7kg a 49cm🙂

kopretinka1986
19. bře 2019

Bohůžel není hikdy 100 % jistota že je vše v pořádku.Vše je v rukou božích.Buď bude vše v pořádku nebo nebude.Dneska může být vše na 100 % a zítra to být nemusí.Ten strach o dítě je po celý život.Bojíš se když se narodí aby vše bylo v pořádku bylo zdravý a pak máš obavy o něj celý život.Jsem ve 27 týden těhotenství a také ikdyž testy jsou v pořádku nemůžu věřit tomu na 100 % mám určitý v sobě strach aby to tak opravdu bylo....Jsem také zvědavá na testy ve 30 týdnu těhotenství mám s toho nervy a obavy jelikož těch nemoci je všude kolem hodně moc....a působí to na psychiku člověka. A také narodi se zdravé miminko a pak v budoucnu může mit zdravotní problémy atd.Takže nezbýva nic než doufat a vyhnout se negativnímu myšlení.Radší na to špatné nemyslet :(

hribek
19. bře 2019

ja jsem ted v 39tt mimco ma 2,9kg, celou dobu me strasili ze ma oproti zbytku tela kratsi nozicky, podle nich odpovida o 2 tydny mene... ale vse je v poradku. holt nejsem dlouhonoha modelka i manzel je mensi. Dcera se narodila v terminu a mela 48cm a mela 2,65kg. holt nekdo ma vetsi a nekdo mensi deti. hlavne bych se nestresovala.

sudylichozrout
19. bře 2019

@janinaklinku mela jsem stejne. Dcera se narodila spontanne ve 40+4 a mela 46 cm a 2,5 kg. Odpovidala tabulkove cca 34. tydnu. Je zdravava, cila, v cervnu ji budou tri. Jen je porad hubena a mala, ma ted 10,5 kg a 85 cm.

janinaklinku
autor
19. bře 2019

Děkuju moc, docela jste mě uklidnily 🙂 tak snad mi ve čtvrtek neřeknou nic děsivého 🙂

kittyy17
19. bře 2019

@janinaklinku jsou jen pečlivi, buď ráda... Nejsou všechny děti podle tabulek, některé jsou prostě drobné...

lotta1234
19. bře 2019

Nicoho sa neobavaj, tie odhady su fakt len priblizne. Ja som v 39. tyzdni a odhaduju 3 kila, max. 3,2. Brucho som nemala do 6. mesiaca vobec. Bude to v pohode 🙂

hribek
19. bře 2019

@lotta1234 me se podarilo bricho zatajit taky do nejakyho 27 tydne coz bylo o vanocich tak nikdo nechapal😂

lotta1234
19. bře 2019

@hribek :D ja som si to uzivala neskutocne :D

katushenka
19. bře 2019

@janinaklinku neboj, ten náš malej prcek se taky takhle zpožďoval, moc se jim to nelíbilo ale průtoky byly v pořádku, ozvy taky....to je důležité. Prostě neprospíval tak, jak prospívají ostatní miminka. Proto raději vyvolali hned ve 38týdnu porod, předtím jsem musela být v nemocnici na sledování. Narodil se 2295g, 46cm ale naprosto zdravý. Doteď váhu nemůžeme dohnat, v 15měsících 8kilo rovných.

kittyy17
20. bře 2019

@janinaklinku u prvního jsem měla v 36.tt odhad 3600g, narodil se 41+5 císařem po zbytečném vyvolávání, 4150. Radši bych měla menší miminko a normální porod 😉