icon

Miminko v nesprávné poloze. Jaké jsou možnosti?

novacek2024
20. únor 2025

Dobrý den, chci se zeptat. Na kontrolu jdu v pondělí, ale od včera mám pocit, že malý má sice nohy nahoře, ale hlavu má v pravém boku. Dole v podbřišku jakoby prázdno. Jak se postupuje pak dál? Bojím se císaře a zároveň přetočení

1pomnenka
20. únor 2025

Měla jsem to také tak, břicho k jedné straně viditelně vybočené doprava. Normálně dorotoval a porodila jsem. Nepřetočil se, neměl tam místo, měla jsem malé břicho a málo plodové vody.

novacek2024
autor
20. únor 2025

@1pomnenka plodové vody jsem měla v úterý dost, hlavičkou byl nad vchodem...🥺

fouskovi
20. únor 2025

@novacek2024 nebojte on dorotuje při porodu oba jsem měla takto

lti
20. únor 2025

A sekce je kdyztak uplne v pohode 🙂

novacek2024
autor
20. únor 2025

@fouskovi celé těhotenství ukázkové a až teď tohle. Tak mě to vykolejilo, děkuji moc za uklidnění

novacek2024
autor
20. únor 2025

@lti jsem prvorodička, tak ani nevím co mě čeká..

fouskovi
20. únor 2025

@novacek2024 držím palečky ať je co nejrychlejší a vše v pohodě

emillyhk
20. únor 2025

Syn byl na všech posledních kontrolách hlavou dolů, ale při příjmu před vyvoláváním doktor vysvětloval medikovi, že jako hlavičkou dolů sice dobrý, ale že syn je otočený taky nějak "blbě", tak jsem taky trochu plašila o co jako jde a prý (snad si to pamatuju dobře), nebyl úplně správně dorotovaný zády dopředu, ale naopak. Ale že prý v klidu dorotuje během porodu. No, dorotoval 😁 Náročný to bylo pro nás oba, ale zvládli jsme to 🍀

lti
20. únor 2025

@novacek2024 ja byla taky 🙂 a dala jsem to v pohode, i kdyz to byla nakonec akutni sekce.

novacek2024
autor
20. únor 2025

@emillyhk děkuji, snad taky dorotuje