icon

Nesnesitelná bolest v bederní oblasti ke konci těhotenství. Co dělat?

me_druhe_ja
9. led 2021

Já už nevím, co mám dělat. Záda bolí v těhotenství normálně - to všechny víme. Zvláště ke konci. Jenže tohle, co se děje mě, není normální - je to zhruba 5.den, co se mi nejspíš něco bloklo v pravé části beder. A každý den se to zhoršuje. Jsem teď v 37tt, mám opravdu velký břicho a plus asi 15kg. Do toho mám 14m dítě, který nechodí, váží skoro 10kg a tudíž ho musím tahat. Bolest je opravdu nepředstavitelná - pokud sedím, ležím, stojí (s těžištěm na levé straně) - v pohodě, ale jakmile udělám jeden jediný krok, podlamují se mi kolena bolestí a mám slzy v očích. Přejít s klukem přes obývák je na 5min, přidržuju se rukou zdi a nábytku, bojím se, abych s ním nespadla a brečím bolestí. Přítel mi pomáhá co to jde, ale musí pracovat, nemůže být doma. Nějaký procházky venku s kočárkem nebo blbnutí s malým leda ve snu. Zkusila jsem Paralen - 1g zabere trochu a na chvíli (500mg vůbec), horkou vanu a nahřátí - žádná úleva, včera jsem byla u osteopata - částečná úleva asi na hodinu, ted už je to zase stejný, ne-li horší, tejpovani - nic, masážní gel pro těhotné - nic, protahovací cviky na záda - nic. V pondělí půjdu k doktorovi, ale nevím, jestli mi pomůže. Nevíte, co ještě můžu zkusit? Takhle přece nemůžu fungovat ještě měsíc. :(

palja
9. led 2021

@me_druhe_ja to jsem měla taky, bolest vystrelovala z bederní páteře do nohy a do celého těla, záda kontinuálně bolely. Měla jsem skriply nerv, obstrik mi dát nechtěli. Za týden co mi začaly tyto bolesti jsem porodila. Nemohla jsem se ani u porodu napolohovat, musela jsem porodit vleze, jinak se to nedalo. Po porodu říkali, že bolesti zmizí, jenže to bolelo pořád. Pomohla mi fyziotwrapeutka, která přišla řešit cviky pánevního dna po porodu. Řekla jsem jí to, ukázala mi na to cviky, jak by se to mohlo zlepšit. Cvičila jsem poctivě 2x denně a až na konci šestinedělí ta bolest ustoupila.

pani_haf
9. led 2021

@me_druhe_ja měla jsem to samé, částečná úleva po návštěvě soukr fyzioterapeutky, nicméně stále se to vracelo, musela jsem cvičit...určitě fyzio ošetření, ať vydrzite ještě měsíc

me_druhe_ja
autor
9. led 2021

@palja To mě moc nepotěšilo. 😀 Já si teda nemyslím, že bych měla rodit nějak dřív, spíš naopak jak s prvním....Jinak ta moje bolest je trochu jiná - já mám fakt jedno místo, který bolí nesnesitelně a u každýho kroku jako by tam někdo rypl nožem. Že to nevystreluje. 🤷 Zkusím v pondělí toho doktora, že by mě mohl předepsat těhotensky pas prej...Říkala paní v lékárně....

@pani_haf Já právě byla u osteopata, dost jsem na to spolihala. Hlavně on je fakt vyhlášenej, pomohl mi od bolesti kyčle, když jsem před prvním těhotenstvim hodně běhala. Ale teď nemůže dělat všechny "chvaty" naplno, skrz to břicho. :( Ale ulevilo se mi tak na hodinu no. :/

ruzova_pastelka
9. led 2021

@me_druhe_ja Fyzioterapie, masáže a cvičení. Na Paralen pozor, podle nejnovějších studií není v těhotenství nic moc.

me_druhe_ja
autor
9. led 2021

@ruzova_pastelka Já na léky celkově moc nejsem. Když jsem to psala kamarádce, tak mi právě odepsala, že to asi musí kurva bolet, když Dokonce já si beru prášek. 🤦 Uvidím, co mi řekne Dr v pondělí.....

lentilkah
9. led 2021

Nemas to od SI skloubeni? Kdyztak zkus nejake cviky na jeho uvolneni.

me_druhe_ja
autor
9. led 2021

@lentilkah To jsem vůbec nevěděla, co je...Teď to čtu a jo, je to možný.... Koukám na YouTube na nějaký cviky, ale skrz břicho toho moc neudělám....🤦 ale aspoň něco, děkuju.

Už abych to mela za sebou.... Nechápu, jak si někdo těhotenstvi může užívat.🤦

lentilkah
10. led 2021

@me_druhe_ja Zkus tenhle cvik. Ja uz to s nim rozezenu, kdyz se o me tahle blokace pokousi.

https://www.youtube.com/watch?v=WAMETuaP-kU

To mi povidej, nejkrasnejsi obdobi zeny...bliti, cukrovka, o tom konci ani nemluvim 🙄