Nevolnosti v 37. tt. Je to normální?

andulka007
9. zář 2021

Nevolnosti v 37tt
Dobrý den , chci se jen zeptat jestli je to normální nebo jestli to měl někdo podobné .. dneska jsem 37+6 a mám těhotenskou cukrovku .. v sobotu mi začalo být divně od žaludku .. a celou neděli jsem zvracela ( cca 6x)
Až mě vzal chlap na pohotovost .. tam podle krve zjistili venku nízké hladiny železa a bílkoviny . Poslali mě domů že je mám doplnit a odpočívat ..
V pondělí docela lépe ,ale od úterý co beru více vitamínu na železo na doporučení zase zvracim a mám nechuť jíst .. mám vydržet do další kontroly ( ve středu ) nebo to nějak řešit ..děkuji

terkezz
9. zář 2021

@andulka007 Něco podobného jsem měla i já.. Měla jsem podle dr mizerný krevní obraz a brala Tardyferon (železo) a beru ho do teď (2m po porodu)
Ale lepší železo je Globyfer, volně prodejný
Ale jestli se cítíš hůř, určitě bych si zavolala doktorovi

andulka007
autor
9. zář 2021

@terkezz
Já beru 1 globifer a 2 tardyferony ..

nikjean
9. zář 2021

@andulka007 Já bych rozhodně jela - radši několikrát zbytečně, než jednou pozdě.

emillyhk
9. zář 2021

@andulka007 Do středy daleko, určitě bych to konzultovala s lékařem. Ta nevolnost může být k tomu železu - mě bylo po doplňcích se železem od žaludku hodně zle. Ale pokud je ho nedostatek, tak určitě doplňovat! Těch bílkovin máš taky málo? To je při GDM zvláštní... Co jíš? Čím nahrazuješ sacharidy? GDM máš kompenzovanou dietou nebo inzulínem? Sacharidy můžeš nahradit buď zeleninou nebo bílkovinami (maso, vejce). Pokud jich máš málo, v podstatě hladovíš a i z toho ti může být zle. Určitě bych znovu zašla na kontrolu. Držím palce, ať je brzy líp ✊🍀

andulka007
autor
9. zář 2021

@emillyhk GDM mám dietu plus noční inzulin kvůli lačně nejím skoro nic až na maso a vejce
plus zelenina to je taková hlavní strava snažila jsem se snížit cukr až jsem snížila všechno ...

marketaholasova
10. zář 2021

@andulka007 me bylo sileny zle po zeleze tardyferonu po porodu. Nemohla jsem jist a zvracela. Pak me to vymenila za neco jineho to ale prechazelo do mleka a mala trpela. Tak nakonec mi dala globifer, ktery jsem mela v tehotenstvi a behem par dni obraz ukazkovy.

andulka007
autor
10. zář 2021

@marketaholasova takže to může být tím práškem .. já si to myslela taky protože jak mi ho dali mi začalo bejt blbě .. ale doktoři tvrdí že to není možné že po něm bývají jiné problémy ..

marketaholasova
10. zář 2021

@andulka007 pry to je mozne me rekla gynekolozka. Jeste me to hrozne nadymalo a po porodu s dost rozsahlym sitim bylo utrpeni. Vydrzela jsem to brat 3 dny. Pak bohuzel vikend tak sama od sebe jsem vysadila a mela jsem zbytek globiferu tak jsem ho brala a v pondeli me poslala gynekolozka erecept na neco jineho to bylo i male zle tak jsem se domluvila na globiferu

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru