Nízko položená placenta 17 mm od branky

talala
10. led 2018

Ahoj, holky
Měla jste některá problém s nízko uloženou placentou? Placentu mám na přední stěně a 19 tt mi zjistila doktorka a na genetice nízko položenou placentu 17 mm.Dostala jsem zákaz všeho hlavně pohlavního styku. Na Včerejší kontrole 25 tt se placenta nehla ani o mm nahoru a doktorka už mě straší, že mám nejspíš počítat s císařem. Trosku mimo mé očekávání ale hlavně aby byla malá v pořádku. Nějaké rady nebo informace ohledně toho všeho? Nebo jaký mate zkušenosti s císařem či normální porod? Děkuji moc

markokolin
11. led 2018

Ahoj, takjá tě uklidním, od 20. týdne jsem měla placentu podobně jako ty. Samozřejmě sex zakázaný, klidový režim, neustále mi bylo zdůrazněno, že při jakémkoliv špinění hned pádit do nemocnice. I dvě kamarádky porodní asistentky mi to potvrdili, že není radno si s tím zahrávat. Jen jedna z nich mi říkala, že když bude občas klidný sex, nic se neděje. Já do práce nechodila a fakt e šetřila. Říkali, že když se nález nezmění, bude to císař. Ale, je prý normální, že růstem břicha se placenta vytahuje směrem nahoru. Pak cca od 30. týdne mě můj doktor poslal do rizikové poradny, do porodnice. U mě se placenta vytáhla, takže by normální porod šel, ale prcek se rozhodl být hlavou nahoru a ještě přijít na svět o měsíc dřív. Takže mě císař neminul.
Když může srovnávat přirozený porod a císař, tak dobrovolně bych císaře nikdy nevolila. Ale nikdy bych se z doktory nedohadovala, kdyby císaře doporučili.

megi89
11. led 2018

Ahoj, nechápu proč tě straší doktorka v 25tt, když je ještě čas na to aby se vytáhla. Já mám placentu nízko, dokonce zasahovala přes branku, bylo mi to zjištěno v nemocnici, kde jsem padila, když jsem začala krvácet v 17tt... V 24tt se trošku posunula, už nezasahovala, byla jen nízko. V pondělí jdu na kontrolu, tak jsem zvědavá, zda se už posunula, to budu v 28tt přesně, ale v nemocnici říkali, že kolem 30tt bývají už placenty tam kde mají. Uvidíš, že se ti posune.

keilin
3. pro 2018

@megi89 já myslela, že zvednout by se měla do 20-24 tt pak už je to problém?... mám taky nízko placentu dnes 19+6 byla jsem na kontrole, ale z nějakého důvodu mě doktor ani nekontroloval na UZ jen si poslechl srdíčko a řekl že víc až na vyšetření v gennetu ...čekala bych že se aspoň podívá jestli se placenta zvedla ale ne. Jsem z toho trochu nervozní

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru