Otoky od 30. tt, divný tlak v břiše, tlak 100/65

lexton
31. kvě 2015

Zdravím všechny! Potřebuji poradit. Jsem v 31.tt a otoky se začínají horšit. Ač není vedro, otečou mi někdy nohy až pod kolena (oteklý jinak jsou permanentně), že si ani nedodřepnu. Navíc se mi přidaly divné pocity v břiše cca 4xdenně - strašný tlak, nepříjemný, ale ne bolestivý, bez tvrdnutí břicha, s návalem horka a k tomu při vyšší intenzitě se mi i hrnou slzy z očí. Tlak mám pořád nižší, bílkovina v moči není. Neznáte to? A je možný, že jsem tolik nabrala hlavně z vody? (nahoře cca 17kg). Díky!

zo_ja
31. kvě 2015

Hodně odpočívt, nohy dávat nahoru, po obědě hají na hoďku aspoň. Omezit stres, pracovní činnost, fyzickou námahu.
Doporučuju čaj dle I. Stadelmann: kontryhel, maliník list, třezalka, meduňka, řebříček, březové listí vše po jednom dílu a k tomu kopřiva list 2 díly, přeslička 2 díly. Denně 3 šálky v poměru ca 1 čaj. lžička směsi na 125 ml (či více) vody.

lexton
autor
1. čer 2015

@zo_ja to je přírodní diuretikum?

ehh
1. čer 2015

@lexton tělo se připravuje na porod. Já mám tlak od začátku 100/70 nohy natekaji snad i stehna ani kalhoty nesundam jak říkáš uplne napnuty. Břicho tvrdne byla jsem i ve 29tt v Motole s kontrakcema.. Nabrala jsem 13 kg a mam pocit ze snad 30kg. No uživam si to vic vic😉 a ted nás čekají Pařáky. Porod mam koncem července, myslím že to bude dřív . Už ted funim a nezvládám to.

lexton
autor
1. čer 2015

@ehh takže asi něco podobného, jsem ráda, že takhle nejsem sama. Docela by mi zajímalo, kolik z toho všeho je voda. Kontrakce jako takové asi nemám, ale celkový pocit..zvláštní. Kdyby porod nebolel, ale byl jen nepříjemný jako ty tlaky, tak bych si asi hvízdala 🙂

ehh
1. čer 2015

@lexton váha ještě poleti. u prvního kluka přes dvacet a nechal a jsem v porodnici 7 kg. A co mi zbylo nebyla voda, az v práci jsem šla s váhou dolů. Takže Já si netroufám říct kolik z toho je vody. 😒 😎

lexton
autor
1. čer 2015

@ehh ajajaj .. no tak to jsem zvědavá.. holt budu muset máknout v pohybu, když se teď sotva plazím

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru