Pes a seznámeni s miminkem

talala
23. únor 2018

Ahoj holky,
Prosím o radu nebo Vaše zkušenosti, termín porodu se kvapem blíží a já začínám řešit otázku co náš pes a miminko? ...
Psa miluji, je to člen domácnosti ale na 100% mu důvěřovat ohledně toho abych nechala samotné miminko s nim to určitě ne!
Pejska máme venku, ale je pro nás velmi důležité aby miminko přijal a i do budoucna, ať si spolu větší dite mohlo hrát na zahradě a pes nemusel být v kotci a nebo je furt hlídat, neumím si to představit. Proto prosím o nějaké rady jak jste připravily pejska na příchod miminka co nejlépe a jak se pejsek zachoval ?
Máme Americkou Akitu což je obří plemeno, s dětmi ani lidmi jsme nikdy neměli problém, s par miminky se setkal, ocichal a bez zájmu odešel... s většími dětmi si rad hraje... teď mu byli 2 roky a nikdy problém v ničem nebyl až na ostatní psy kolem, ty nějak vystat nemůže, takže ven bez vodítka u nás nejde.

Děkuji moc za jakékoliv info nebo radu, tahle ta otázka mě docela trápí, a nevím jak se stim poprat aby nezarlil a miminko prijmul, je to takové furt nevyradene větší štěně a furt by si jen hrál

mixinkah
23. únor 2018

My mame teda jen civavaka, ale jak sme prisli z porodnice, hned sme prdolu ukazali pejskovi a k noham na perinku sme mu dali dobroty pro pejska.. Vzal si to, my ho pohladili, ukazali mu ho a kazdy den sem mela prcka v naruci a hafik lezel u me a hladila ho. Je potreba hlavne pejskovi nezakazovat to, co mel predtim dovolene. Hafik byl zlatej, pak kdyz prisel nekdo cizi k postylce, tak stekal... Ted ma ten nas rarasek rok a s hafikem sou kamosi, hrajou si spolu, honi se, pujcujou si hracky... Ale... Sem vetsinou u nej... Tadeasek se ho naucil pekne hladit, ale sem tam chytne nejakej ten chlup, takze obezretnost je na miste. Ale seznamit hned po prichodu a neodstrkovat ho je to nejdulezitejsi..

mixinkah
23. únor 2018

Focene 1.den po prichodu domu... A focene v den 1.narozenin

biedronca
23. únor 2018

Dejte manzelovi z porodnice domů plenku latkovou, at si ji pejsek ještě pred příchodem noveho člena smečky, ocicha v klidu sam.Pak kdyz prijedete domů všichni, bude tu vůni znát..
Hned po prichodu nechte pejska mimi ocichat, klidně olizat, seznamit se.. Neodstrkujte ho ani od nej, nebo od sebe.Věnujte mu taky cas, hračky hazejte, vemte ho na procházky... Je to mladoch jeste, hormony, novy člen, nove pachy, málo času na nej.. Taky to bude na něj působít.

alilisi
23. únor 2018

Taky jsem z toho měla strach.. Máme australského ovčáka.. je to pes vítací, takže hodně na všechny skáče a chce si hrát, jinak je naprosto v pohodě.. když jsme přišli z porodnice, tak si nejdřív malého vůbec nevšímal, měl hroznou radost, že mě vidí - asi si chudák myslel, že už se nevrátim 😀 .. pak kolem malého běhal a pořád očuchával.. byli jsme ve střehu a napomínali, že nesmí olizovat.. od prvního dne byl super chůva a při každým zaplakání se vzbudil a byl se mnou vzhůru.. byl z toho docela vyplašený, řekla bych.. ale po pár nocích si zvyknul.. snažili jsme se co nejvíc času věnovat i psovi, ale někdy to bylo míň, než bych chtěla.. od té doby co se syn sám přemisťuje jsou to největší parťáci ( i před tím byli ale tolik si spolu nehráli a tak).. o samotě bych je nikdy nenechala.. ne proto, že by po synovi pes vyjel bezdůvodně.. ale kdyby ho syn nějak silně zatáhnul za chlupy, šťouchnul do oka nebo tak podobně, tak by se pes nemusel udržet, riskovat to nebudu.. věnujte se mu, dávejte pamlsky, ,,učte´´ že musí opatrně.. chce to čas, ale u nás to šlo samo a jsem za to moc ráda 🙂 Netrap se, půjde to 😉

petrakrizkova
24. únor 2018

Ahoj,máme 5 psů větších plemen,kteří jsou s námi doma(máme RD). Na příchod dcery jsme je nijak nepřipravila. Ani nějak do kontaktu s dětmi predtim nepřicházeli. Prvních pár dní po příchodu z porodnice se neslo ve znamení očuchávání nového přírustku. Normálně sme je nechali očichal,nějak nezakazovali... Ale vse hlídali..Ze začátku mi možná přišli psi mazlivější,jak na ně nebyl čas. Ale brzo se ro uklidnilo a teď dceru vůbec neřeší...Sranda nastane až začne lézt a víc se pohybovat. To mám strach aby jí nesrazili atd...jsou to janci. Spíše ti doporučím ro nějak neřešit a ono to půjde samo. Ale určitě pořád hlídat. Svým psům věřím,ale nenechala bych s nima dceru samotnou. Ne že by jí něco udělali,spíš aby na ní neskočili,když je na gauči atd.. hodně štěstí

alenqa
24. únor 2018

Taky se toho docela bojím,mám buldoka,kontinentálního,je to janek a jelito,na návštěvy skáče,a děti,co mi přijdou na návštěvu by nejradsi porazil.Ale tak nějak věřím,ze to spolu dame,je hodny,akorát potřebuje zklidnit.Největší problém je,že už vím,ze na to budu sama😕

miba10
24. únor 2018

Nejlepší je, když budeš v porodnici, tak pak dát manželovi do pytlíku jedno bodycko nebo dupačky, které bude mít miminko na sobě, a dát to psovi ocichat. To jsme udělali my. Máme doma dva psy. Když říkám doma, tak doma. Máme fenky, jedna je bisonek 3,5kila a druhá je krizeny stafort s buldockem 16kilo. Po příchodu hned letěli přivítat a hned se snažili olizovat. Má menší se drží spíš zpátky a spíš si k malé lehne k nozickam a hlídá. Ta větší hned přiběhne k malé když začne plakat a snaží se jí olizovat. Takže naprostá pohoda. Samozřejmě je ne necháváme samotné.

nikoulinka
24. únor 2018

My mame doma bullika. Take jsme se bali, co bude, az dojdeme domu. Sli jsme se spolu s nasi Shellby poradit k odbornici, jak se pripravit na příchod mimusa. Pani nam radila takto. Pri prijezdu z porodnice, jsem s malym cekala v aute. Chlop sel pro pesana, a prvnipak setkani tak probehlo na neutralni pujde - venku. Nechali jsme ji, at si maleho ocucha a sli jsme domů. Co se tyka dalsich veci. Aby nezarlila, vzdy jsem.mela maleho na jedne strane a ji na druhe, nebo mi sedela.u noh. Ze zacatku jsem je samotne nenechavala, ale po.mesici jsem se uz nebala. Hlidala jej jak oko v hlave. Kdyz zacal maly brecet, zacala hned upozorňovat, atd. Co se tyka ale i pesana. Mel by mit svuj prostor, kam se muze schovat a dite tam nebude moct jit. To nam treba radila nejaky prostor, a udelat neco jako boudu. V podstate kam si zaleze a nebudea ji nikdo otravovat... dnes ma maly skoro dva rokx, a jsou to partaci jak hrom...

nikoulinka
24. únor 2018

Jinak tady konkretne ma maly pul roku ☺

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru