Pobolívání žlučníku každý den. Je to možné?

christinefilipkova
29. pro 2020

Ahoj holky, před těhotenstvím mi byly zjištěny dva malé žlučníkové kamínky. Od 27tt mě pobolívá každý den pod pravým žebrem a vystřeluje to do zad. Je fakt možné, aby takhle žlučník pobolíval každý den? Není to nic, co by se nedalo vydržet, ale pobolívá to prostě neustále 😔 jsem 31+2tt. Doktorovi jsem o bolesti říkala a pouze mi odvětil, že to musím vydržet 🤦🏻‍♀️

zuzangel
29. pro 2020

Ahoj, no to je nepříjemné. Aktuálně řešíme to stejně s manželem, a čeká ho operace.
A to bylo co za doktora? Šla bych přímo za chirurgem na vyšetření. A určitě doporučuji dietu šetrnou ke žlučníku, a to žádné smažené, tučné, brambůrky, sladkosti apod.
Nevím jak toto řeší v těhotenství, ale předpokládám že do porodu tě na operaci nepoženou, takže opravdu striktní dieta.

neomenia
29. pro 2020

Gynekolog ani chirurg to ted nevyřeší. Operace by byla jen v případě akutních obtíží. Do budoucna se operaci žlučníku asi nevyhnes, do té doby zkus lehčí dietu...

christinefilipkova
autor
29. pro 2020

@zuzangel říkala jsem to přímo gynekologovi, na chirurgii se objednám, co nevidět. Před těhotenstvím mě to nebolela vůbec a teď to pobolívá opravdu každý den, stravu jsem docela omezila. Jen je mi divné, že to pobolívá neustále.

Děkuji a ať manželovi dopadne operace a rekonvalescence v pohodě 🍀

zuzangel
29. pro 2020

@christinefilipkova moc díky, taky držím pěsti ať aspoň do porodu dieta pomůže.
My.uz sme ve fázi, že mu nevařim vůbec na tuku,ani polévku na másle, bez zahuštění, zeleninu a maso jen v páře, hodně rýží, kuskus, bulgur, brambory a ovoce jen kompotované, případně jablka povařené.
Držím pěsti ✊

jsme
29. pro 2020

Já mám žlučník plný kamenů, na operaci jdu až se uklidní situace v nemocnicích. Každopádně kromě diety a zjištění co ti vadí ti v těhotenství pomůže maximálně mátový čaj, sklenička plzeňského piva nebo zkusit birell. Osobně mi vždycky zabrala ta Plzeň. Gynekolog o tom věděl a sám řekl že lepší sklenka piva než žlučníkový záchvat.

christinefilipkova
autor
29. pro 2020

@jsme děkuji moc. O tom pivu slyším poprvé, určitě vyzkousim 🙏🏻

jsme
29. pro 2020

@christinefilipkova my to máme v rodině, bez žlučníku je i babi a i mamka. Manžel měl Plzeň doporučenou přímo od dr na močové kameny. Netuším co v ní je ale prý je na kameny všeho druhu dobrá. Není zač a ať pomůže 😉 žlučník je hnus...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru