icon

Pocity na zkolabování, hučení v uších, špatné dýchání

jarai
7. srp 2015

Holky, už asi měsíc trpím na hučení v uších, je mi při tom na omdlení a špatně se mi dýchá, tak lapám po dechu, měřila jsem si tlak a srdce mi bije rychleji, měla jsem srdce kolem 110. Vždy to odezní cca po 2-4 hodinách. Mé okolí říká, že mluvím divně jak mi hučí v uších tak mi přijde, že mluvím jak robot a jsem taková zapálená, že si okolí myslí, že jsem nachlazená. Neodezní to hned, ale fakt po pár hodinách i přesto, že si dám hned silnou kávu nebo kofolu. Nevíte co to je?

kija
•
7. srp 2015

@jarai Nechceš se spíš zeptat doktora?

lenkazu
•
8. srp 2015

Mĕ na konci tĕhotenství nesnesitelnĕ hučelo v uších, slyšela jsem jako s plechovým kýblem na hlavĕ. Dĕlali mi testy na ušním, ale všechno v pořádku. Bylo to od přetížených svalů na krku a pomůže masáž (od nĕkoho, kdo ví, jak masírovat v tĕhotenství) nebo aspoň namazat a uvolnit krk. Taky mi při tom tlouklo srdce a špatnĕ se dýchalo (jsem astmatik), ale kdo to ve 3.trimestru nezná.... a v tomhle vedru. Rozhodnĕ bych to řekla doktorovi, ale nečekej moc pomoc, kor když nemůžeš vĕtšinu léků. Mnĕ se to srovnalo až po porodu.

slunickova123
•
8. srp 2015

Hele to co pipusujes jsou klasicke priznaky anemie. Plus bledost a unavnost. Na konci tehoten. je urcita anemie normalni, ale kdyz je ti i na omdleni...treba se mylim, ale delali ti nekdy nedavno krevni obraz? Co hemoglobin?byl ok?

zo_ja
•
8. srp 2015

A jakej máš ten tlak? V tom horku se šetři, nic nepodnikej, hodně odpočívej...

@slunickova123 To vůbec nemusí být, já byla anemická hodně, a cítila jsem se normálně. A třeba pak popordní krevní obraz - já se cítila normálně, chovala normálně - chodila normálně, všecko normálně, a doktoři se divili, že vůbec chodím, krevní obraz zralej na kapačku.
Ale pravdu máš v tom, že to stojí za zvážení a ještě jednou máš pravdu v tom, že si půjdu taky něco šlehnout, protože na mě jdou taky takový stavy, i když v malým, a může to možná být trochu tím, i když mě stačí horko a úplně mě odrovnávají ty předbouřkový atmosférický tlaky, co po těch sdvou šňůrách veder byly, a to byl KO OK.

@jarai Krom toho, co píše sluníčková, si občas změř tlak, bílkovinu v moči by sis měla pohlídat , protože to může být i nějaká preeklampsie... A otoky se k tomu pojí.
Mně stačí trochu fyzické aktivity a mám puls přes 120, v klidu přes sto.. V tomhle vedru se nedá nic. Ale na ten tlak bacha, aby sis ho kofeinem nezvyšovala, kdyby byl vyšší, třeba mě jde právě nahoru, když pořádně nespím, a to v tom vedru rozumně nespím mnoho nocí po sobě, z toho mám i zrychlenej puls a buší mi srdce a všechno. Do toho každá fyzická aktivita je námaha násobná v tom vedru, organismus to prostě zatěžuje několikanásobně... A jestli je Ti víc blbě, tak si zajdi k doktorovi, nebo si měř ten tlak, kontroluj bíkovinu, šlehni železo a céčko, jinak se to železo nevstřebá, dbej na pití a jídlo.

Nicméně jestli už i okolí vnímá, jako že s Tebou něco je, tak si možná k tomu dr. zajdi radši dřív, pokud seš objednaná až za dlouho.

jjustyna
•
8. srp 2015

já měla tohle od svalů na krku, Taky v těhotenství. Udělalo se mi mdlo, na zvracení, polil mě studený pot, mžitky před očima, točila se hlava....zabrala masáž, cvičení, prohřívání oblasti krku a odpočinek od počítače (i volno z práce jsem si vzala). Ale nechala bych přeměřit i ten tlak. Když jsem měla vysoký tlak na konci těhotenství, tak se mě ptali na tyto příznaky. Já bych šla i na pohotovost pro jistotu

jarai
autor
•
8. srp 2015

@slunickova123 před 14 dny mi vzali odběry běžné, které se dělají na začátku a pak cca v 30 týdnu těhu jako na železo atd. a vše mi vyšlo v pořádku.

jarai
autor
•
8. srp 2015

@zo_ja já mívám právě nízký tlak, na vysoký tlak nikdy netrpím. Myslím, že to bude zátěží při vysokých vedrech. Měla bych jen odpočívat a dnes jsem pekla a vařila oběd a v tom horku mi to dává zabrat. Bílkovinu v moči nemám, každou kontrolu u dr. odevzdávám moč a vždy mi řekla sestra, že moč je v pořádku.

peicul
•
8. srp 2015

já tohle zažívala vždy, když jsem měla nedostatek železa, chtěla bych po dr. krevní testy...

blondie13
•
9. srp 2015

mam anemii normalne..Ted v těhotenství jeste větší..Omdlevaci stavy mam ted 2krat az 3krat denne..
hlavne opatrne at neupadnes a neprastis se..
ja teda bych sla k doktoru a rekla mu to..Je lepsi kdyz to vi..
ja beru železo od 3.mesice,tak treba když ti neco daji zlepší se to 🙂

jajinkaboh
•
1. pro 2015

Já začla v 30týdnu kolabovat, točila se mi hlava,hučelo v uších, ruce sem měla těžký,a tlak vyšší a tep kolem 140dali mi prášky na zmírnění tlaku a srdce...Zjistili u mněvže mi proběhla Arytmie,tento stav mě popadne třeba 2xdenně,takže sem dostala na Holter a čekám co bude dál