Počůrávání v těhotenství. Co by pomohlo?

22. zář 2023

Ahoj ženy, mám poslední dva týdny takový problém.... jsem momentálně v 34tt a vždycky když se zasměju, zakašlu, kejchnu atd tak si dost silně cvrknu do gatí 😐. Z počátku to byly dvě kapky a začala jsem nosit imtimku ale teď je to hrozný. Vím, že to je prvkem... už má odhad na 2,5kg a furt cítím jak mě tlačí na močák. Běhám fakt každou chvilku na záchod i kvůli ničemu...😂😂😂. Jsem po nemoci a furt kašlu... takže nebudu ani říkat jak se cítím. Neexistuje nějaký cvičení kterým bych ho třeba trochu posunula či co by mohlo pomoct na ten močák???
Jako neumím si představit, že se budu ještě 4-5x týdnů takhle 💦💦💦...
U prvního dítěte jsem tohle neměla 😶 krásný jak každý těhotenství je jiný 😂

krisstina93
22. zář 2023

Jo taky sem to mela, nosila sem vlozku, hlavně když sem šla ven :D stačilo kychnout nebo popobehnout :D co na to neporadím, můžeš zkusit posilovat pánevní dno, ale ten spodek je už proste povoleny (hlavně u dalších těhotenství) a dítě tlačí na ten mocak no.

autor
22. zář 2023

@krisstina93 to bude hodně mokrých týdnů 😂😂😂

cilkat
22. zář 2023

Hele Bohužel v těhotenství se to už asi nezlepší, ale zkus hned po zahojení případného šití po porodu začít řešit dobrého fyzioterapeuta, který umí s pánevním dnem. Protože prostě to pánevní dno je povolené a umí to zůstat i po těhotenství (vlastní zkušenost... čtyři roky po druhém porodu už občas můžu i na trampolínu, heč O🙂 ).

mama_mila
22. zář 2023

Měla jsem to v obou těhotenství, ve druhém dřív a víc, nosila jsem potom i inkontinencni vložky 🙄 Byla to hrůza, byla jsem schopná se pocurat při kašli, když jsem si kýchla, nejhorší to bylo, když jsem zvracela, to byl mazec (tam ani ty vložky nepomohly kolikrát). No jak říkáš, krásně období 😀 ale přešlo to hned po porodu (měla jsem tedy císař, v tomhle případě musím říct, že naštěstí)

autor
22. zář 2023

@cilkat bere jako že fakt 😐😐😐 tak to jsi si pěkně užila?!

cilkat
22. zář 2023

Nerozumím úplně otázce... jako jestli byl porod nějak extra drsný? no... ani nebyl. Ale prostě dva roky po porodu jsem konečně začala řešit, že asi není normální, že mám jednu lopatku pánve o 2 cm vejš, že při kašli jsem spíš na plíny, než intimky a pod... A jelikož jsem cvičitel, ta tampolína pro mě byl fakt problém. ... mohlo se to všechno rovnat mnohem snáz, kdyby to už nebylo fixované v postoji, který si člověk po porodu prostě hledá znova, že.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru