Jak přežít šílený kašel v těhotenství? 😶😶😶

5. říj 2023

Ahoj všem už jsem zoufalá, jsem skoro na konci těhu (36tt) a už tak 5 týdnů valčím s každodenním kašlem 😶... předtím to byl jen dráždivý kašel ale poslední týden mám nějakou virózu, vykašlávám hnusný hleny, šílená rýma... no ale věci. Z toho jak furt kašlu mě už neskutečně bolí břicho, dokonce mám i natažený asi nějaký vaz na boku břicha. Hrozně to při kašlání bolí. Furt piju čaje, cpu do sebe sirup, pastilky... a stejně to je stejný. Nemáte zkušenosti s nějakým lékem co by mohl zabrat? Čeká mě císař a já si fakt neumím představit, že tam budu celou dobu kašlat 😂😂😂.
Další věc je ta, že poslední dva dny mám šílený, vodnatý výtok... evidentně z toho kašle a úplně se bojím abych si tím nějak nevyvolala porod dřív... přece jen ještě tak 3tydny by tam prcek mohl být 😘

lv
5. říj 2023

Lékař, antibiotika.

petramana
5. říj 2023

urcite atb...taky jsem to v tehu tak nejak lecila takovyma sirupama atd., az jsem stejne skoncila na ORL a plicnim... z ORL jsem dostala antibiotika a z plicniho ACC a nejaky inhalacni sprej - tito lekari se spolu domlouvali co se mnou, co mi.muzou napsat atd....

jeyre
5. říj 2023

Řešit to s doktorem, ať ti napíše něco, co můžou i těhotné. Měla jsem před druhým porodem dusivý kašel, hnali mě i na plicní a pak se domlouval můj obvoďák s gynekologem, co může předepsat.

queequegg
5. říj 2023

Ja takhle taky strasne kaslala, chraptela, hrozna bolest v krku. Byla jsem presvedcena, ze mam minimálně zanet prudusek, ale bylo to jen paleni zahy. Zkusila bych nejaky antacid.

jana_zofie
5. říj 2023

Zašla bych k lékaři, podle toho, co to je. Já měla kašel po viroze a dostala jsem normálně Codein nebo Talvosilen. Teď už nevím.

kelerub
5. říj 2023

Antibiotika. Mnohem menší zlo, než být u sekce nemocná.

zelenaesmolda
5. říj 2023

inhalator,muze to byt projev astmatu

alpakovo
5. říj 2023

Pokud jdeš na CS, tak určitě ATB, jinak s tím má ARO těžký problém. Já prodělala v devátém měsíci těžký zánět průdušek a anesteziolog chtěl,ať rodím až za další měsíc, že mě nechce uspat ani po atb.... mě to bylo jedno,ale malého by asi nepřesvědčil,takže sem nakonec rodila pod spinalem

cilkat
5. říj 2023

K doktorovi... na mě se ve velmi podobném stavu koukla nemocniční gynekoložka z rizikové poradny (měla jsem těhu, cukrovku, proto riziková) a prohlásila, že mi píše Kodein. Že mi ho v lékárně asi nebudou chtít dát, protože je v těhotenství nedoporučený, ale že s tímhle neporodím, takže ho mám brát a tečka. (Tím nedoporučuju Kodein - tím říkám, že opravdu řešit s doktorem a ideálně v plánovaném místě porodu, kde budou schopni zvážit jak těhotenskou, tak imunologickou stránku.)

janule0123
5. říj 2023

K doktorce ať ti udělá stery - dělala me protože dcera ve skolce, ze to bývají pěkný parady, na kasel jsem dostala kodein ať z toho neporodim, v lékarne se chytali za hlavu a doktorka me volala jak přišlo výsledky ze má pro me zadanku do nemocnice na hospitalizaci a kapacky a ze už jsem byla druhá těhotná za poslední měsíc s tímto … školka no … ze me nemá na tohohle bacila co jinyho dat

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru