Pootevřený čípek, může se srovnat do "normálu"?

sarka49
23. zář 2015

Ve 31.tt mi doktorka řekla, že jsem trošku pootevřená. Předepsala mi 2x denně Magnosolv a klidový režim. Za 2 týdny kontrola.
Magnosolv jsem brala pouze týden, měla jsem po něm urputné průjmy. Klidový režim dodržuji, ale uvařit si musím a na nákup si dojít musím taky... Může se mi to pootevření srovnat do "normálu"?

digydigy
23. zář 2015

Bych řekla, že co je otevřené, se už neuzavře (akorát se to nemusí už dál otvírat), ale odborník nejsem, asi by ti to řekla líp doktorka. Mě se tohle stalo v 34. týdnu po stěhování a následných úklidech. Týden jsem se opravdu jen válela a nechala se obskakovat a pak si koupila podpůrnej pás na břicho, kterej to miminko trochu přizvedával, že netlačilo tolik dolů, protože je nacpané hodně nízko. Sice se stále pořád otvírám, ale hodně pomaloučku, takže jsou všichni doktoři spokojení, jak to jde pěkně postupně. Od 38. týdne se už tolik nešetřím a pás nenosím, abych nepřenášela. Být tebou, zvážila bych pořízení tašky na kolečkách na nákupy (i na ty malé). Držím palce 🙂

snazilkazl
24. zář 2015

Čípek může dorůst, takže při klidovém režimu a dodržování pravidel může narůst (a opět se dovřít). Měla to takto paní, která se mnou ležela v nemocnici z důvodu, že se začala otvírat. Takže záleží na jednotlivci.

avantgarda
29. zář 2015

Magnosolv mám předepsaný od 25 tt. A díky Magnosolvu a striktnímu klidovému režimu (ten jsem měla předepsaný na 3 týdny) se mi zastavilo zkracování čípku. Teď jsem 34 tt, čípek se přestal zkracovat, dokonce se dovřel (26 mm ve 25 tt a 48 mm ve 32 tt). Sice mám po Magnosolvu také průjmy (je to prý jeho vedlejší účinek), ale nedám na něj dopustit.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru