icon

Preventivní testy v těhotenství. Jsou opravdu nezbytné?

29. čer 2022

Ahoj holky,

chtěla jsem od gynekologa udělat kontrolní testy treba na chlamydie nebo podobne a vymluvil mi to, ze pokud nemam problemy, je to zbytecne a ze se ster dela z cipku a musel by zajet do nej, ciz je nebezpecne v 3 trimestru. Moc se mi to nezda. Myslela jsem ze testy se delaji jen z pochvy. Byly jste preventivne na nejakych testech?

Dekuji za odpoved.

l01991
29. čer 2022

Preventivně?Mi to dělala automaticky dr. v prvnim trimestru,ani ptat jsem se nemusela.Co bylo navic ale nepodstoupila jsem byly testy na toxoplazmozu...

autor
29. čer 2022

@l01991 a na co ti delal testy automaticky?

tasimia
29. čer 2022

Ne. Akorát ty co se dělají na začátku. Pohlavní nemoci, cukrovka, rh faktor, toxoplazmóza..

l01991
29. čer 2022

No na ty pohlavni nemoci,hiv,chlamidie...

tasimia
29. čer 2022

@l01991 a mas dojem, že by si to teď mohla někde chytnout, že je tak chceš?

l01991
29. čer 2022

@tasimia cože?To asi nebylo na mne....😅 pokud ano tak ne spim pouze se svym manželem a pokud ne tak proč by ty testy nemohla chtit?

tasimia
29. čer 2022

@l01991 Promiň, máš recht, autorka je anonym.

tasimia
29. čer 2022

@l01991 no jako jasný, ať je chce.. to nárok ma; ze spíše trvá na nich ve třetím trimestru, když krev se bere na začátku, proto jsem se ptala na to, zda ma dojem..

l01991
29. čer 2022

@tasimia jo jasne,vim jak to mysliš.Spiš se divim že to dr.nezrobil na tom začatku,ja myslela že se to robi všude.

tasimia
29. čer 2022

@l01991 prave, mi je tez dělala doktorka automaticky ;)

jako_mala_holka
29. čer 2022

Mně dělali testy pokaždé na začátku těhotenství, nevím přesně co tam bylo, HIV, snad i ty chlamydie... To stačí, ne? Poprvé mě i tohle překvapilo 😀

gbp
29. čer 2022

@jako_mala_holka syfilis taky 🙈 jeste sem si rikala no ty kraaaso, kde bych tohle vzala 😅🙈

autor
29. čer 2022

Mela jsem zakladni testy jako vy. Ale pak jsou i bezpriznakove bakterie na ktere se netestuje. A ja bych je chtela pro jistotu. Byla jsem pred tehotenstvim na ulologii a venerologii ale nedelali tam testy na dalsi bakterie a tak. Proto se ptam, zda jste vy nekde byly, nebo zadaly mimo klasicke testy. Me na urologii odhalii neco a prave kdybych tam pred tim nesla mohlo to skodit.

autor
29. čer 2022

Nevedela jsem ze jsou i jine typy bakterii ktere vadi, tak jsem po tom nepatrala a me ty testy nedelali. Ted jsem zjistila, ze delaji jen zaklad.

europa00
29. čer 2022

Ano chlamydie jsou z čípku nevidím důvod je dělat v těhotenství pokud nemáš nějaké příznaky nebo ze vys měla rizikový sex atd. A hiv se děla z krve snad. Čím mene zásahu fo čípku v tehu tím lépe, ten čípek se musí štětičkou doslova poranit takže krvácení nebo spineni, a vždy riziko zatažení infekce…v těhotenství se děla před porodem pouze streptokok a ten je z pochvy kvůli infekci kterou vys přenesly ns miminko které by mohlo po ni i zemřít jiné bakterie je fakt nezajímají.

autor
29. čer 2022

No jsou bakterie, u kterych se dela ster z posevni klendy: ureoplazmata, mykoplazmata, neisserie. trichomonas. a ty v těhotenstvi vadi taky.

tasimia
29. čer 2022

Myslim, ze by si měla vydechnout ;)

autor
29. čer 2022

Mela jsem zakladni testy, ted jsem si vsimla ze i na chlamydie. Tak spis mi jde o bakterie, ktere jsou treba bezpriznakove. Treba je mam ani o tom nevim.

l01991
29. čer 2022

A nebo je nemaš.... prosimtě klid,ale jak chceš no,jen si myslim že je to zbytečne testovani-stresovani...

autor
29. čer 2022

@l01991 jo asi je, vzdycky totiz nahodou prijdu na neco co kdyby a furt to resim.

l01991
29. čer 2022

Nádech,výdech... zbytečně se stresuješ... pokud nežiješ rizikovym sexualnim životem tak je minimalni šance abys něco měla...

gbp
29. čer 2022

priklanim se k tomu, aby ses zbytecne nestresovala a nenechala si tam zbytecne stourat 🙈 scenaru "co se muze posrat" je asi tak milion a neco osefujes, ale stane se neco naprosto jineho. to sem se pri prvnim fakt naucila ze nelze byt pripraven 🤷🏼‍♀️ lepsi je to nechat plynout, idealne nic katastrofickeho necist a naladit se na to, ze to bude vsechno v pohode a bez problemu ☺️