icon

Preventivní testy v těhotenství. Jsou opravdu nezbytné?

29. čer 2022

Ahoj holky,

chtěla jsem od gynekologa udělat kontrolní testy treba na chlamydie nebo podobne a vymluvil mi to, ze pokud nemam problemy, je to zbytecne a ze se ster dela z cipku a musel by zajet do nej, ciz je nebezpecne v 3 trimestru. Moc se mi to nezda. Myslela jsem ze testy se delaji jen z pochvy. Byly jste preventivne na nejakych testech?

Dekuji za odpoved.

l01991
•
29. čer 2022

Preventivně?Mi to dělala automaticky dr. v prvnim trimestru,ani ptat jsem se nemusela.Co bylo navic ale nepodstoupila jsem byly testy na toxoplazmozu...

autor
•
29. čer 2022

@l01991 a na co ti delal testy automaticky?

tasimia
•
29. čer 2022

Ne. Akorát ty co se dělají na začátku. Pohlavní nemoci, cukrovka, rh faktor, toxoplazmóza..

l01991
•
29. čer 2022

No na ty pohlavni nemoci,hiv,chlamidie...

tasimia
•
29. čer 2022

@l01991 a mas dojem, že by si to teď mohla někde chytnout, že je tak chceš?

l01991
•
29. čer 2022

@tasimia cože?To asi nebylo na mne....😅 pokud ano tak ne spim pouze se svym manželem a pokud ne tak proč by ty testy nemohla chtit?

tasimia
•
29. čer 2022

@l01991 Promiň, máš recht, autorka je anonym.

tasimia
•
29. čer 2022

@l01991 no jako jasný, ať je chce.. to nárok ma; ze spíše trvá na nich ve třetím trimestru, když krev se bere na začátku, proto jsem se ptala na to, zda ma dojem..

l01991
•
29. čer 2022

@tasimia jo jasne,vim jak to mysliš.Spiš se divim že to dr.nezrobil na tom začatku,ja myslela že se to robi všude.

tasimia
•
29. čer 2022

@l01991 prave, mi je tez dělala doktorka automaticky ;)

jako_mala_holka
•
29. čer 2022

Mně dělali testy pokaždé na začátku těhotenství, nevím přesně co tam bylo, HIV, snad i ty chlamydie... To stačí, ne? Poprvé mě i tohle překvapilo 😀

gbp
•
29. čer 2022

@jako_mala_holka syfilis taky 🙈 jeste sem si rikala no ty kraaaso, kde bych tohle vzala 😅🙈

autor
•
29. čer 2022

Mela jsem zakladni testy jako vy. Ale pak jsou i bezpriznakove bakterie na ktere se netestuje. A ja bych je chtela pro jistotu. Byla jsem pred tehotenstvim na ulologii a venerologii ale nedelali tam testy na dalsi bakterie a tak. Proto se ptam, zda jste vy nekde byly, nebo zadaly mimo klasicke testy. Me na urologii odhalii neco a prave kdybych tam pred tim nesla mohlo to skodit.

autor
•
29. čer 2022

Nevedela jsem ze jsou i jine typy bakterii ktere vadi, tak jsem po tom nepatrala a me ty testy nedelali. Ted jsem zjistila, ze delaji jen zaklad.

europa00
•
29. čer 2022

Ano chlamydie jsou z čípku nevidím důvod je dělat v těhotenství pokud nemáš nějaké příznaky nebo ze vys měla rizikový sex atd. A hiv se děla z krve snad. Čím mene zásahu fo čípku v tehu tím lépe, ten čípek se musí štětičkou doslova poranit takže krvácení nebo spineni, a vždy riziko zatažení infekce…v těhotenství se děla před porodem pouze streptokok a ten je z pochvy kvůli infekci kterou vys přenesly ns miminko které by mohlo po ni i zemřít jiné bakterie je fakt nezajímají.

autor
•
29. čer 2022

No jsou bakterie, u kterych se dela ster z posevni klendy: ureoplazmata, mykoplazmata, neisserie. trichomonas. a ty v těhotenstvi vadi taky.

tasimia
•
29. čer 2022

Myslim, ze by si měla vydechnout ;)

autor
•
29. čer 2022

Mela jsem zakladni testy, ted jsem si vsimla ze i na chlamydie. Tak spis mi jde o bakterie, ktere jsou treba bezpriznakove. Treba je mam ani o tom nevim.

l01991
•
29. čer 2022

A nebo je nemaš.... prosimtě klid,ale jak chceš no,jen si myslim že je to zbytečne testovani-stresovani...

autor
•
29. čer 2022

@l01991 jo asi je, vzdycky totiz nahodou prijdu na neco co kdyby a furt to resim.

l01991
•
29. čer 2022

Nádech,výdech... zbytečně se stresuješ... pokud nežiješ rizikovym sexualnim životem tak je minimalni šance abys něco měla...

gbp
•
29. čer 2022

priklanim se k tomu, aby ses zbytecne nestresovala a nenechala si tam zbytecne stourat 🙈 scenaru "co se muze posrat" je asi tak milion a neco osefujes, ale stane se neco naprosto jineho. to sem se pri prvnim fakt naucila ze nelze byt pripraven 🤷🏼‍♀️ lepsi je to nechat plynout, idealne nic katastrofickeho necist a naladit se na to, ze to bude vsechno v pohode a bez problemu ☺️