Rodily jste v Nymburce přirozeně koncem pánevním?

alunka001
7. dub 2015

Ahoj maminky,chtěla jsem se zeptat,rodila jste některá přirozeně konec pánevní v této porodnici?
Chtěla bych vědět,zda jsou k tomu svolní a nebo zda rovnou plánují císaře?
Děkuji 🙂

rinaldi84
13. dub 2015

Asi nechapu Tvuj dotaz.... Cisar se voli pouze v pripade nutnosti/ komplikaci....

lauranosi
13. dub 2015

@rinaldi84 To záleží na porodnici, někde je indikací k císaři už samotná poloha dítěte KP, někde se řídí podle odhadů hmotnosti nebo pohlaví dítěte, někde se lze pokusit o porod KP přirozeně za jakýchkoli podmínek. Takže otázka je úplně v pořádku.

verumik
13. dub 2015

Já jsem měla malého KP, byla jsem na konzultaci u primáře. Všichni automaticky předpokládali, že bude císař, ale primář mě upozorňoval, že je možné rodit přirozeně. Záleží také snad na hmotnosti miminka a na jeho přesné poloze. Ale neřekla bych, že tam KP rodí nějak často, takže otázka, jaké s tím mají zkušenosti. Určitě je nejlepší vše probrat s primářem, pokud se bude blížit termín a mimčo se neotočí, určitě T za ním pošlou. Jinak primář mi nabízel i zkusit otočení miminka přes břicho.
Jinak bych teda řekla, že dotaz je v pořádku, KP Tě nikdo přirozeně rodit nutit nebude, pokud nebudeš chtít.

alunka001
autor
13. dub 2015

@rinaldi84 Můj dotaz je zcela v pořádku,zjišťovala jsem si spousty info a je jen málo porodnic,kde rodí konec pánevní přirozeně ... Třeba Kolín to nedělá,měli tam za poslední rok jen 2x přirozený porod KP ... Buď ráda,že to zatím nemusíš řešit ...

@lauranosi Děškuji za odpověď,zatím má polohu řítní,čili OK,i váha je zatím v normě,v době porodu je zatím odhad max 3400g,ale jak to bude za měsíc se uvidí ...

@verumik Děkuji za odpověď. Můj dr mě tam pošle,když za týden při kontrole bude malý stále KP. Jen mě trošku děsí,že s přirozeným porodem KP tam moc zkušeností nemají ... A hlavně mi i sama porodní asistentka říkala,že v případě komplikací nemají novorozeneckou JIP a dítě by převezly buď do Kolína nebo do Mladé Boleslavy ...
Takže ještě zvažujeme Boleslav,tam rodila sestry kamarádka před půl rokem KP přirozeně a v pohodě ... Máme schůzku s porodní asistentkou,tak uvidím,jak pochodíme.

Díky moc 🙂

verumik
13. dub 2015

@alunka001 Samozřejmě je to na Tobě, pro mě to bylo první miminko, chlapeček, a netroufla jsem si to. Přemýšlela jsem o tom, ale v Nymburce jsem KP rodit nechtěla, a ani moje dr. mě k tomu nějak moc "nepřemlouvala", sama byla pro císař. Další varianta byla pro mě Praha, asi Apolinář, ale než by přijel manžel z práce a odvezl mě tam, byly by to třeba i dvě hodiny, a to mi přišlo krapet dlouhé. Nakonec jsem začla rodit tři týdny před termínem a mimčo bylo za dvě hodiny venku, takže bych třeba s cestou k Apolináři měla dost problém. S Boleslaví nemáme v rodině dobrou zkušenost, takže tam jsem nechtěla určitě.

tehulka12
13. dub 2015

@alunka001 V Hradci Kralove rodi KP prirozene,samozrejme zalezi na vaze a na presne poloze KP,ale to jsi psala,ze je OK.Maji novorozeneckou JIP,lepsi nez v Koline a v Mlade Boleslavy a na rozdil od Prahy se tam nemusi registrovat.Dneska to je po dalnici rychlovka,tak jeste muzes zkusit zvazit zajet tam.

rinaldi84
14. dub 2015

@alunka001 uz jsem dotaz pochopila 🙂 to vis, jeste se v tom neorientuji... Ja porad lezim s bolestmi v nemocnici a nikdo nevi, co se mnou :(

ladyhacek
5. črc 2018

obnovuji diskuzi
Dobrý den diskuze je již 3 roky stará je tady někdo s čerstvou zkušeností? Nebo jak to dopadlo u Vás? Syn má zatím čas se otočit - ale zatím nenaléhá ani správně KP - je našikmo.
Chtěla jsem rodit v Nymburce jako prvního syna - máme to i nejblíže. Děkuji

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru