Svědění těla v 3. trimestru. Čím bych to utlumila?
Ahoj maminy
Chtela jsem se zeptat jestki nekdo nezna nejake babske rady nebo neco cim bych utlumila to hrozne svedeni těla? ( cholestaza)
Je to asi 4 dny po propuštění z nemocnice vse bylo v pohode a ted se mi to zas trochu vrací.. Nechci právě zas do nemocnice tak chci zkusit nejakou domaci léčbu jestli to teda jde .
Budu rada za vsechny rady snad mi nekdo dobre poradi uz nemuzu cely noci spat. Dekuji predem
naprosto souhlasim s vyse napsanym, urcite to rekni doktorovi a at upravi lecbu. Ja mela v prvnim tehu tez a 38+6 kvuli tomu vyvolavany porod. Ted jsem tehotna znovu a doktor mi rekl, ze je to 50:50,ze se to bude opakovat.Rekly vam, holky, doktori, co byl spoustec? U me pry mozna zanet ledvin ve 32tt....drzim palce,at to jde dobre a mimi vydrzi v brisku zdrava co nejdele!
@clementina82 U mě se neví. První dcera je po IVF a ten nápor hormonů jsem tak trochu nedávala (bylo mi po nich špatně), takže je možné, že pak to ani játra na konci tehu nezvládly? Ale to je jen moje teorie. V současném těhotenství se cholestáza začala projevovat ve 36tt, ale přišla jsem včas (bylo to tzv. "v začátcích", lítala mi jedna hodnota) a stačí pouze léky, ale hlídám to svědění. Hodnoty mám zatím ok, že dokonce přenáším 🙂 (41tt-zítra vyvolávačka). U první dcery jeden týden léky a krátce na to do porodnice a vyvolávačka (cca 38tt). Tam ty hodnoty byly hrozné.
@miki19 Tak přeji krásný porod! Ať se vám i s mimčem daří co nej 🙂
Taky jsem to měla v obou těhotenství, oba porody byly vyvolavane kvůli jatrum 38 a 36 tt, pokud to znovu svědí šla bych k dr. Ležela jsem v nemocnici a ptali se jestli mě to svědí, že by mi dali nějaky kapky.

@salinecka Ahoj, bereš nějaké léky? Ursosan, Essentiale? Jinak do nějaké domácí léčby bych se nepouštěla. Těhotenská cholestáza je závažná pro dítě (ale to ty jistě víš). Já bych znovu šla k dr. ať ti opět udělá pro jistotu testy a uvidíš jestli ti budou stačit léky nebo zas půjdeš do nemocnice. Já vím, že je to oprus být v nemocnici (sama mám těhu cholestázu - už podruhé), ale je to lepší být pod dohledem než něco zanedbat. Kolik jsi tt? Mě při prvním těhu i porod vyvolávali..Jinak na svědění nepomůže nic. Já se třeba mazala jak idiot, ale když to jsou játra, tak jsou nějaké krémy k prdu :(...