Těhotenství, možná nákaza. Co byste na mém místě udělaly?

13. zář 2023

Zdravím všechny,
děvčata mám na vás otázku, je to cca 3 dny zpět, co jsme u známých grilovali, no a známej vyndané ugrilované maso vrátil zpět do misky, kde bral to syrové maso a dával na gril, samozřejmě jsem to zjistila až když jsme maso snědli, nechápu vůbec, jak ho to napadlo, proč nevzal novou misku. Jde mi o to, ze jsem teď 32tt a bojím se, abych z toho nechytla nějakou listerii nebo toxoplasmozu, v misce bylo kuřecí a vepřové. Co byste dělali na mém místě? Nechali se někde otestovat, nebo pokud mi nebude špatně hodili za hlavu?

chybadel
13. zář 2023

Pokud by mi nebylo špatně tak bych to asi neřešila.. každopádně je to dost neohleduplné a taky nechápu koho tohle vůbec napadne udělat..

1pomnenka
13. zář 2023

Už by ti bylo zle, měla bys salmonelu nebo campylobacterii. Průjem, zimnici, zvracení, bolesti žaludku. Vůbec to neřeš.

mishka87
13. zář 2023

Kdyby si něco chytila, tak už by ti muselo být zle. Chápu, že v těhotenství je ženská zbytečně hysterická, ale můžeš být opravdu v klidu. Každopádně bych se známému ozvala, že příště má použít čistý talíř/mísu kvůli možné nákaze. A to nejen kvůli tobě jako těhotné, ale kvůli všem.

alice180
13. zář 2023

@chybadel čuně

malytlustyhroch
13. zář 2023

Konzultuj s gynekologem. Ten by mel mit predstavu jak moc je to aktualne rizikove a jake jsou moznosti. Nektere ty veci nemusi mit zjevny intenzivni prubeh, myslim, ze zrovna ani toxo, ani listerioza, ale daji se na ne brat leky za urcitych okolnosti, v tehotenstvi treba. Znameho ugrilovat, blbec. Ale temer nikdy se nic nestane, ale za ten stres ta jedna miska navic nestoji 🙈

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru