icon

Termín porodu. Přijde to už do konce června?

kattry
17. čer 2021

Ahojky v úterý 15.6 jsem byla u doktorky, to jsem byla 33+5 a říkala, že to do 40.týdne nedám. Cervix skóre bylo 1.6. na 0 a teď 15.6. byl na 5, pak jen řekla, že je mimčo už dole a v průkazce mám napsáno výška fundu k oblouku. Termín mám až 27.7. vím, že nikdo nikdy neřekne, kdy přesně to přijde, ale myslíte, že to přijde třeba do konce června? Snažila jsem se najít co je ten fund k oblouku, ale nikde jsem nic nenašla, jen nějaký zkratky a čísla. Jen mi je divné, že se hnulo tak rychle to cervix skóre. Děkuji za rady hezký den

barmil
17. čer 2021

@kattry ja mela termín 16.7. a porodila 19.6., praskla mi voda... Syn měl 3kg a 51cm, porod přirozený a oba uplne v pořádku. Neboj se toho, jen si doma nachystej tasku a věci pro mimi na odvoz z porodnice, ať to pak pritel/manzel nemusí hledat. Já měla vše dané do vajicka a pres to igelit. Všichni se smáli, že jsem to chystala už 6tydnu před TP a jak se to pak hodilo.

kattry
autor
17. čer 2021

@barmil Já už sbaleno mám🙂 spíš si tak říkám, jak se to vlastně stane, že některý vydrží celou dobu a některý jsou tak brzo venku...Když sem byla toho 1.6. na kontrole doktorka říkala, že má 1.87kg je ještě mrňavý😕

kattry
autor
17. čer 2021

@barmil jeden porod už mám zasebou před 11lety a ten byl v termínu a vcelku rychleji

krasna_neznama86
17. čer 2021

Mně bylo u syna řečeno v 35+5, že to do konce nedáme, ať s tím počítám. 36+6 jsem porodila. Malý byl už dlouho natlačeny dole, pokud chceš, mrknu, co jsem měla v prukazce, přeci jen už to jsou 4 roky. A třeba u dcerky jsem měla od 300 TT zkrácený čípek, byla jsem otevřená, brala teda hormony a narodila se 39+0. Je to individuální.

kattry
autor
17. čer 2021

@krasna_neznama86 no právě, že u každýho to může být jinak viď 🙂 přítel se narodil o měsíc dříve, ale prý to dědičný není. Tak jestli bys třeba koukla do té průkazky třeba něco vyzjistime🙂

kevi1
17. čer 2021

mne v 32tt odisla hlenova zatka, vyzeralo to na porod, musela som len lezat a lezat cele dni..no a nakoniec som rodila 37+4tt.

kattry
autor
17. čer 2021

@kevi1 no jen ležet tyo to nevím jak bych dala, zátka mě zatím neodešla.Jediný co tak už asi týden mi přijde že mám poslíčky a tvrdne mi břicho

kevi1
17. čer 2021

@kattry tak neviem, obcas proste ked ti hrozi predcasny porod a odide ti hlienova zatka v 32tt tak proste lezis. Alebo tak si porod skor 🤷🏻‍♀️ Odpocitavanie je na mieste, nie ze by to bolo jednoduche, ale proste obcas clovek musi nieco urobit pre miminko.

kattry
autor
17. čer 2021

@kevi1 tak určitě je jasný že kdyby mi to bylo nařízeno tak bych musela...spíš sem to myslela tak, že chlap když není doma je holt vše na ženský...

kevi1
17. čer 2021

@kattry tak samozrejme upratala som. Ale ja som hodne aktivna, este v 7. Mesiaci som trajdala po Taliansku. Zase uvarit som mohla, ale mala som sa setrit. A barak tiez nemusi byt na 100% upratany

krasna_neznama86
17. čer 2021

@kattry tak já poctivě ležela u druhé ležela 7 týdnů, bylo to šílený, nudný, nemohla jsem se věnovat 2,5 letymu klucikovi, ale dala jsem to, nedělala nic-lezela, četla, cumela na filmy, dělala fotoalba atd. Syn je 36+6 a ta nervová soustava je prostě nedozrála, nu.
Mrknu na tu prukajdu

hezz17
17. čer 2021

Ne fund, ale fundus, a saha k zebernimu oblouku.

krasna_neznama86
17. čer 2021

@kattry tak v prukazce jsem pořádně nic nenašla, já chodím na gyndu ke kamarádovi a ten si to do průkazky psal tak, aby se neřeklo... Vše poctivě psal do kompu, dělá v porodnici, je tam i pohotovost, takže vml.prukazce to holt bylo nekompletní... Chlap 😅

kattry
autor
17. čer 2021

@krasna_neznama86 🤣🤣🤣jo tak třeba by to po něm nebylo k přečtení 🤣🤣🤣

kattry
autor
17. čer 2021

@kevi1 právě úklid vaření atd to se samo neudělá ale fakt že kdyby mi to doktorka nakázala tak ležím

kattry
autor
17. čer 2021

@hezz17 měla jsem napsáno fundus pak mě zmátlo výška fundu 🤣🤣a už sem si to nedokázala vyskloňovat 🤣🤣

kattry
autor
17. čer 2021

@hezz17 a když teda sahá k žebernímu oblouku co to pro mě znamená v souvislosti s tím předčasným porodem?

kevi1
17. čer 2021

@kattry tak partner musi pomoct no 🙂

kattry
autor
17. čer 2021

@kevi1 ten dělá střechy takže sezóna v plném proudu a domu jezdí až večer a o víkendu se dělá okolo baráku

netopejr
17. čer 2021

Klid. Kdyby meco, ted uz to date, kdyby neco.
Mas nejake obtize, zdrav.problem, nebo Te jen vyplasoka doktorka sdelenim ohl.CS?

kattry
autor
17. čer 2021

@netopejr nene žádné zdravotní komplikace nejsou, ani já ani miminko všechny testy dopadli dobře. Jediný co mám tak málo železa, takže sem začla brát GlobiFer. Spíš jen, že řekla že to bude dřív, ale to nikdo neodhadne kdy. Další kontrolu mám 29.6. tak uvidíme, jestli do tý doby vydržíme...

krasna_neznama86
17. čer 2021

@kattry to je fakt, občas jsem v tom něco pustila...

netopejr
17. čer 2021

@kattry Šetři se, neprepinej se. Kdyby Te nevysetovala vnitřně , nic nevis a ses v.klidu. Spousta zen se v teh.vnitřně vyšetřovat nenechava (pokud neni duvod), a ve spouste zemich se toto orientacni vyšetření, jehož vypovidaci hodnota.sama o sobe je nula, jako sport nepestuje.
Z praxe: ty, co mely lezet a hrozil jim predcasny porod jen na zaklade tohoto vys., rodily po terminu a mnohe se dockaly vyvolavani. (Podobne jalo je nekdo zamcenej na tisíc zapadu a dnes ani zitra to rozhodne nebude.... a porodu do 2 hodin od opuštění ordinace). Samo o sobe informace o nicem, stres na obe strany.
Ja bych doporučila klid , verit svymu telu a miminku, ze to zvládne, a ze vi, kdy. Plan B: verit doktorum, ze vam pomuzou to zvmadnout, kdyz to bude driv. A pro zachovani klidu a zdravi bych radila vnitrni vysetreni vynechat, pze ta informace Ti k nicemu neni. Ale kazdej to ma jinak a hlavne rozhodnout si to musi sam.

kattry
autor
17. čer 2021

@netopejr no právě to je jako váha miminka jedna paní měla 4kg den před porodem a porodila 3kg...vím že nemám plašit a bejt v klidu ono to asi přijde až bude ta správná chvíle. Včera se semnou hádala přítele ségra má dvě děti 15,12 že prý CS 5 je to že sem otevřená na 5prstů to je kravina ne kdybych byla na 5prstů tak už sem asi dávno v porodnici ne?

barmil
17. čer 2021

@kattry ja rodila taky první před 11lety..

kattry
autor
18. čer 2021

@barmil no a to já třeba neměla vůbec net a tak jsem tyhle věci neměla kde zjišťovat, prostě jsem tak nějak proplula těhotenstvím a přijde mi, že i teď jak jsem starší si uvědomuju všechna ta rizika a možnosti

krasna_neznama86
18. čer 2021

@kattry tak to je fakt blbost, ať si přečte, co vše spadá pod hodnocení cs, navíc cs neni vůbec směrodatný.
Jinak všechny prognózy dle mého Dr vyšly, odhady, předpoklad, kdy pořídím atd.
U druhého tehu jsem každý týden chodila na testy pro předčasný porod, většina porodnic ho nedělá, protože si ho hradi nemocnice samý, nikoliv z pojištění pacientky.
U mě byla vyšší dispozice k předčasnýmu porodu, i první byl narozený dříve.

kattry
autor
18. čer 2021

@krasna_neznama86 já jsem ji říkala, že nemůžu být otevřená na 5prstů, protože to by mě už nechali v porodnici, že u prvního sem měla už kontrakce po 5minutách a byla teprve na 3prsty a už sem byla v porodnici a ona se semnou hádala, že to nemůžu brát podle toho co bylo u prvního, že už sem taky starší atd.