Tlak na konečníku 34.tt. Je to normální?

christievok
6. únor 2020

Holky, dnes pořád cítím tlak na konečníku, píchá mě ve spodku(ne v podbřišku, ale přímo dole), břicho mi tvrdne, do toho mám bílý výtok. Je to normální?

balogis
6. únor 2020

Na informačních papírech u nás v porodnici píšou,že pokud žena cítí tlak na konečník jako při velké zácpě tak má přijet,já bych jela

zuzita15
6. únor 2020

@christievok taky bych jela hned do porodnice, tlak na konecnik muze znamenat zacinajici porod, bily vytok odchod hlenove zatky, coz taky muze znamenat porod

makra1988
6. únor 2020

Já jsem sice 33 tt, druhé dítko, ale tohle mám už dva týdny skoro pořád. Tlak na konečník, jdu na záchod nic, ale je to i má vina, jsem nezmar a neumím odpočívat.
Dnes na kontrole říkal pan doktor, hlava vysoko, porod daleko i když jsem mu to vše popsala. U prvního to nebyl takový tlak.
A že si mám zas nasadit hořčík, že se uleví 👍

Jak jste dopadla???

aurelie34
6. únor 2020

@christievok je to normálni. Já jsem v 38 týdnu a tlaky na konečník cítím už 3 týdny. Je to tím jak hlavička vstoupí do pánve. Píchání mám taky častim tělo se prostě připravuje na porod. Pokud nemáte pravidelné kontrakce tak bych neřešila.

christievok
autor
6. únor 2020

@makra1988 já mám právě malého nízko a začali mě strašit že se mi zkracuje hrdlo, dnes začal ten tlak.. Jsem zatím doma, ale zajedu na ambulanci, raději 100x zbytečně než něco zanedbat

krupka3
6. únor 2020

@christievok Kazde zene se postupne v tehotenstvi zkracuje hrdlo. Ve 34tt muzes mit 0,5cm a prenaset, stav cipku o nicem nevypovida, pokud neni otevreny na 10cm, a ani to jeste neznamena, ze se tlaci 😉 Bily vytok je normalni behem celeho tehotenstvi a tlak na konecnik snad bude taky normalni, kdyz uz je dite sestoupene v porodnik cestach (ono tlaci i na konecnik samozrejme). Bez kontrakci zena neporodi, takze pokud necitis pravidelne bolesti, za me osobne neni co resit.

makra1988
7. únor 2020

@christievok určitě, musíte dát na své pocity. Kdybych měla obavy, už bych tam dávno byla.
Držím palce

zuzita15
7. únor 2020

On je rozdil mit tlak ve 38tt a ve 34tt. Ve 38tt uz se klidne muze rodit, ve 34tt by bylo vhodnejsi jeste stihnout nejaka opatreni jako treba kortikoidy na dozrani plic. Ja rodila 34tt a jela jsem na pohotovost po odchodu hlenove zatky, malem me poslali domu, ale radsi si me tam nechali na pozorovani a zacli pichat kortikoidy. Jen co je napichali, zacla jsem rodit....

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru