icon

Tlak na konečníku 34.tt. Je to normální?

christievok
6. únor 2020

Holky, dnes pořád cítím tlak na konečníku, píchá mě ve spodku(ne v podbřišku, ale přímo dole), břicho mi tvrdne, do toho mám bílý výtok. Je to normální?

balogis
•
6. únor 2020

Na informačních papírech u nás v porodnici píšou,že pokud žena cítí tlak na konečník jako při velké zácpě tak má přijet,já bych jela

zuzita15
•
6. únor 2020

@christievok taky bych jela hned do porodnice, tlak na konecnik muze znamenat zacinajici porod, bily vytok odchod hlenove zatky, coz taky muze znamenat porod

makra1988
•
6. únor 2020

Já jsem sice 33 tt, druhé dítko, ale tohle mám už dva týdny skoro pořád. Tlak na konečník, jdu na záchod nic, ale je to i má vina, jsem nezmar a neumím odpočívat.
Dnes na kontrole říkal pan doktor, hlava vysoko, porod daleko i když jsem mu to vše popsala. U prvního to nebyl takový tlak.
A že si mám zas nasadit hořčík, že se uleví 👍

Jak jste dopadla???

aurelie34
•
6. únor 2020

@christievok je to normálni. Já jsem v 38 týdnu a tlaky na konečník cítím už 3 týdny. Je to tím jak hlavička vstoupí do pánve. Píchání mám taky častim tělo se prostě připravuje na porod. Pokud nemáte pravidelné kontrakce tak bych neřešila.

christievok
autor
•
6. únor 2020

@makra1988 já mám právě malého nízko a začali mě strašit že se mi zkracuje hrdlo, dnes začal ten tlak.. Jsem zatím doma, ale zajedu na ambulanci, raději 100x zbytečně než něco zanedbat

krupka3
•
6. únor 2020

@christievok Kazde zene se postupne v tehotenstvi zkracuje hrdlo. Ve 34tt muzes mit 0,5cm a prenaset, stav cipku o nicem nevypovida, pokud neni otevreny na 10cm, a ani to jeste neznamena, ze se tlaci 😉 Bily vytok je normalni behem celeho tehotenstvi a tlak na konecnik snad bude taky normalni, kdyz uz je dite sestoupene v porodnik cestach (ono tlaci i na konecnik samozrejme). Bez kontrakci zena neporodi, takze pokud necitis pravidelne bolesti, za me osobne neni co resit.

makra1988
•
7. únor 2020

@christievok určitě, musíte dát na své pocity. Kdybych měla obavy, už bych tam dávno byla.
Držím palce

zuzita15
•
7. únor 2020

On je rozdil mit tlak ve 38tt a ve 34tt. Ve 38tt uz se klidne muze rodit, ve 34tt by bylo vhodnejsi jeste stihnout nejaka opatreni jako treba kortikoidy na dozrani plic. Ja rodila 34tt a jela jsem na pohotovost po odchodu hlenove zatky, malem me poslali domu, ale radsi si me tam nechali na pozorovani a zacli pichat kortikoidy. Jen co je napichali, zacla jsem rodit....