Tlak rostoucího bříška, která poloha pomůže odlehčit?

milerka30
22. led 2015

Jsem ve 31. týdnu a tlak z růstu břicha je stále větší. Jsem štíhlé postavy a tento pocit mi je neznámý a hodně nepříjemný. Cítím tlak na žebra, žaludek, pnutí po stranách břicha. Je nějaká poloha, která pomůže odlehčit?

me79
22. led 2015

Ja to měla taky tak. Jsem drobná. Pred tehotenstvim 42,5 kg. V noci se mi mala tlačila na zebra tak, ze jsem bolesti brecela. Mne jedine pomáhala jemná masaz břicha a pak leženi na boku tak, ze si mala změnila polohu a mne se trosku ulevilo.

milerka30
autor
22. led 2015

@me79 Kopance do boků břicha snesu, ale opravdu ten tlak, jak když se mi má celá břišní dutina roztrhnout, mi dává zabrat. Zkusím namasírovat břicho po koupeli. Děkuji za typ.

jitavrtule
23. led 2015

@milerka30 díky, byť to nijak nepomůže ani jedné z nás, tak mě těší, že v tom nejsem sama.....a to jsem o několik týdnů pozadu. zhruba od 20tt, kdy břicho konečně začalo růst to fakt bolí - tlačí, pne, tahá, prostě je nepříjemné. posledních 14 dní mám pocit, že mi břicho regulérně vybouchne. úlevovou pozici jsem žádnou nenašla, pokud najdeš, poděl se ☹
zatím to mám tak, že nejlepší je ležet na zádech můžu s polštářem podloženým vrškem a pokrčenýma nohama, na boku malá kope jak zběsilá a navíc mě bolí kyčle a tlačí žebra...
všude se v souvislosti s těhotenstvím píše akorát o nevolnostech a pálení žáhy a zácpě, proč mě sakra někdo nevaroval, že rostoucí břicho bolííííí????

milerka30
autor
23. led 2015

@jitavrtule Přesně! Také mě to "zaujalo" že na boku se rozkope a rozhýbe mnohem více. Na zádech mě břicho bolí a na boku stále více bolí kyčle i žebra. Začala jsem si dávat při spánku na boku mezi kolena polštář, je to moc příjemné a vydržím tak déle bez bolestí kyčle. Také jsem zkusila menším polštářkem jakoby vypodložit to padající bříško, při poloze na boku. Víc jsem nevykoumala. Teplá sprcha, ani jemná masáž břicha mi nepomohla.

amazonka.k
23. led 2015

Co zkusit nosit něco takového, třeba by se Vám trochu ulevilo : http://www.sanomed.cz/e-shop/trup/bricho/0140278

kvakuska
23. led 2015

Všem vám doporučuji kojící polštář, vleže na boku se jím podkládat, nebo podložit kolena, bedra, prostě zkoušet to, úlevová poloha se dá najít ... já třeba když jsem ležela na boku, měla jsem ho vedený od krku dolů pod břicho a konec vsunutý mezi kolena pokrčených nohou, takže se odlehčilo břichu i kyčlím ... konec těhotenství jsem vlastně strávila různě omotaná a podložená kojícím polštářem a dnes na to ráda s nostalgií vzpomínám ... později jsem polštář kromě kojení využívala i jako zábranu kolem hlavičky mimča, když leželo na velké posteli, nebo jsem mu z něj udělala lehátko sepnutím konců ... jen teda upozorňuji, že jsem měla fakt pěkný velký/dlouhý naducaný polštář, do kterého jsem si mohla přidat kuliček dle libosti ... někdy vídám jako kojící polštáře takové malé chcíplé zdechliny, s tím si teda vypodložení moc představit neumím 😠

metallico_mondo
23. led 2015

jojo ten podpěrný pás hodně pomáhá a hlavně mazat mazat a mazat zvláčňujícími krémy 🙂 přeji ať je vám lépe holky 😉

milerka30
autor
27. led 2015

Holky díky, vyzkouším vše co půjde. 🙂

sisinka74
24. únor 2015

ja to bricho ani nemam velke, i v nemocnici se PA smala, ze by na me nepoznala, ze jsem tehotna a presto si nemuzu bez prestavky na jeden zatah zavazat botu, nebo vsat z postele, abych se neceho nechytila. Kamaradky se mne smeji, ze prehanim, protoze ony nejsou ani tehotne a vazi podstatne vic jak ja, takze radeji mlcim.Ale uplne vas chapu. I s tim spanim. V noci se budim, jak mi tvrdne bricho a opravdu nevim, co bych pak delala, kdybych ho mela opravdu velke, jak tehulky, ktere potkavam. Jo a zaha, to je teprve nadilka 😀

miruskapivonka
25. únor 2015

Mně pomáhalo spát s kojícím polštářem.. na boku a polštář jsem "obejmula" nohama 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru