icon

Tvrdnutí břicha a bolesti ve třetím trimestru. Máte zkušenosti?

eliska1998
16. lis 2025

Ahoj holky prosim ma to nekdo taky tak? Prijde mi ze mi dost tvrdne bricho a mívám často bolesti celého břicha ja vim ze se tam vse roztahuje ale někdy z toho ani nemůžu usnout 😩

reeeza
16. lis 2025

Ahoj, jsem 32tt a tak před 3mi týdny jsem poprvé zaznamena to, co popisuješ. Tvrdnutí bříška mám často třeba při procházce nebo když třeba 2 hoďky uklízím a vařím prostě jsem v pohybu a na nohách 😅 Někdy ale třeba i při pouhém sezení na balónu. Nejvíc mi vždy pomůže teplá sprcha nebo si na 5, 10 minut lehnout do postele...nebo obojí 😁🥰

hennrietta
16. lis 2025

Jeď na kontrolu. Měla jsem to podobné a v podstatě ze dne na den se mi rozjížděl porod.
10 žen ti napíše, že je to ok. A pak jsou případy jako třeba já, kdy to v pohodě nebylo. Tady tě nikdo nevyšetří...

xnikax1
16. lis 2025

Jela bych do porodnice,já jsem takhle jela ve 24 týdnů kvůli tvrdnutí břicha a nechali si mě tam...

nanyh
16. lis 2025

Zítra 30+0. Od 25tt mám poslíčky. Už dvakrát mě to i vzbudilo v noci, že jsem myslela, že rodím. 🫣 Klidně si pro tvůj klid zajdi na pohotovost.

eliska1998
autor
16. lis 2025

Dekuju holky zkusila jsem si dat teplou sprchu a zatim to ustalo ale jesrli se to zase bude opakovat hned pojedu do nemocnice radsi 😏🩷

hennrietta
17. lis 2025
@eliska1998

Dekuju holky zkusila jsem si dat teplou sprchu a zatim to ustalo ale jesrli se to zase bude opakovat hned pojedu do nemocnice radsi 😏🩷

@eliska1998 Teplá sprcha je blbost. Zvlášť v tomhle týdnu. Samo o sobě to neuškodí, ale v případě, že se poslíčci přehoupnou do kontrakcí, tak to můžeš zbytečně urychlit...
Jelikož jsem měla dráždivou dělohu, tak mi říkali, že bych si na břicho neměla ani přehnaně sahat a teplou sprchu taky zmiňovali. Břicho jsem si zlehka pohladila, ale sprchu jsem dodržela.