Únava po covidu v těhotenství: Jak získat energii zpět?
Ahoj holky ve 28tt jsem prodělala covid - nic hrozného, 1 den teploty a týden rýma s kašlem. Už jsem týden bez příznaků, ale stále se nemůžu zbavit únavy. Prospím tak 12-15 hodin denně i více. Prostě vstanu, přemůžu se něco sníst a jsem tak unavená, že si zase lehnu a usnu na dalších x hodin. V době kdy jsem vzhůru nejsem schopná cokoliv dělat, max ležím a koukám nepřítomně na tv nebo si čtu. Jsem nepozorná, pletou se mi slova (prostě myslím na jednu věc a z pusy mi jde úplně něco jiného), nejsem schopná přemýšlet - najedu na web že alespoň objednám a vyberu vybavičku a vidím 3 různý postýlky a nejsem schopná se zaměřit a kouknout na rozdíly... Prostě koukám, čtu ale do hlavy to nejde. Měla jste to některá, jak dlouho to trvalo ? Čím to tělo podpořit a dostat do normálu?
To jsem měla u prvního těhu i bez covidu 🙂 Zkusit doplňovat hořčík ideálně ve formě threonát, ten je top na neurologické problémy. Na únavu pak ve formě malátu.

Ano, covid je na únavu náročný. Jinak já to takhle měla skoro celé těhotenství a ještě tak cca 3 měsíce po porodu. Pokud chodíš ještě do práce, skoro to vidím na neschopenku ☹. Já jsem týden po covidu, co ani nezachytily testy (ale jsem jediná z rodiny, kdo je neměl pozitivní a příznaky všichni stejné) a vlastně já jsem "nejživější" - spím tak určitě 9 hodin denně, odpoledne si musím lehnout, zvládám jenom lehkou činnost, zítra jdu na dopoledne do práce a jsem zvědavá, jak to zvládnu. A to nejsem těhotná, jen po covidu a "nejlepší" z rodiny. Chlap by spal pořád. Myslím, že včera ani nešel ven, jak se původně těšil, že jen mu skončí izolace, vyrazí na procházku.