Užívání nosniho spreje v těhotenství 29tt - jsem na něm závislá

nik123456
18. bře 2019

Ahoj holky mám dotaz , bohužel jsem už par let závislá na nosním spreji Otrivinu pro dospělé , momentálně jsem těhotná a když jsem zkoušela použit přímo kapky s mořskou soli nepomahaji , miminko je zatím v pořádku zaplat pánbůh , našla by se některá která též kapala cele těhotenství i v průběhu kojeni a miminko je v pořádku prosím komentáře jak jsem špatná atd jsi nechte vím ze to není dobre , a taky až přestanu kojit to chci řešit . Spíše bych chtěla uklidnit ze vtom nejsem sama .... a ze si některá také tím prochází prošla a vše bylo v pořádku dekuju

klaarusa
18. bře 2019

Já tedy nosní sprej skoro vůbec nepoužívám. Ale má sestra je taky ''zavislacka''. Při prvním tehu se snažila to vydržet, ale jak byla zvyklá si vždy pomoc a hlavně na noc, kde podle jejich slov ji ten tlak šel až do uší, skončila dvakrát na Orl a snad ji i ty uši museli píchat. Doktor ji tehdy řekl, že raději si striknout, než aby to pak dopadlo takhle...U druhého tehu jsem ji opakovaně viděla, že nosní sprej pouzivala...A má dvě zdravé děti.
Ale já jsem na tyhle věci opatrná, takže bych radila to ještě poresit s doktorem. Třeba poradí ještě jiné nosní kapky, které jsou stejně '' účinné '' a v tehu i kojeni bezpečne.

marla86
18. bře 2019

@nik123456 ahoj,ja teda nejsem tehotna, ale tu zavislost znam... jednou jsem se rozhodla,ze s tim fakt skoncim, a stalo me toasijen 3 mozna 4 noci kdy jsem vubec nemohla spat, nos uplne ucpanej, ale pak jsem sla spat dalsi noc a ranosi uvedomila ze jsem se krasne vyspala a sprej vubec nepotrebovala.
Ted kdyz mam rymu, tak me tozase chytne a proste dostrikam cely sprej ikdyz uz rymu nemam, furt to v ty hlave je 🙂)) a spi se mis tim opravdu lip, ale pak uzsi dalsi nekoupim,nesmim to mit doma.
Kdyz jsem byla tehotna, tak jsem se celkem drzela ;) ale myslim ze to nejak nebezpecny neni ;)

anita003
18. bře 2019

Taky zastávám názor, že jde o lokální záležitost a dítě to nemá jak ohrozit... Byla bych v klidu...

sudylichozrout
18. bře 2019

@nik123456 Cus, kamarad byl zavisly na kapkach a pomohla mu jedna vec. Odvykal postupne. Strikal tyden jen jednu nosni dirku, a kdyz sliznice oplaskla, prestal strikat druhou. Zabralo to.
Jinak si vubec nemyslim, ze bys byla spatna, s kapkami je to fofr a pak clovek proste nemuze dychat. Pouzivam je striktne max pet dnu a spis na noc, jinak si pomaham pruplachy konvickou, tygri masti a tak (jak na klasickou, tak i tehotenskou rymu, kdyz jsem cekala), ale jednou jsem pri nachlazeni pretahla, kapala asi tyden nejak vic a pak uz mi bylo divne, ze mam rymu podezrele dlouho. Tak jsem se hecla a za dva dny bylo po problemu. A od te doby si to fakt hlidam jeste vic.

zrzeckas
18. bře 2019

Ja u male taky musela a aj nemocna jsem byla dost a nic ji neni..... A ted u druheho pouzivat taky nosni sprej a to cca od druheho trimestru, jak zacaly ty prechody horko zima, a pouzivam teda Olynth ha pro deti.... Prvni tyden jsem mela klasicky, a kdyz jsem zjistila, ze to bude na dyl, tak jsem presla na ten pro deti a davku pomali snizila na co nejmin az nepotrebuji skoro vubec nebo vubec.... Jinaci kapky me nepomahaji a morskou vodu jsem zkousela taky, ale to neudelalo vubec nic.......maly je v poradku, dneska ozvy ukazkove.

zrzeckas
18. bře 2019

A u me to je aj tim tehotenstvim... Takzvaba tehotenska ryma... Zpusobuji ju hormony.... A je fakt, ze jak jsem malou porodila, tak jsem kapky nepotrebovala..... Jak je to se zavislosti nevim, zkus treba jinou znacku a pomali snizovat davku at si telo odvyka, je to samozdrejme lepsi jak na tom ujizdet...... Ale za me to nic neudelalo, ale obavy jsem mela taky

ah1234
18. bře 2019

Ja som si striekala sprej, ked som bola velmi chora a malemu nic nebolo. Kazdopadne musis mat dobre ponicenu sliznicu a rozhodne na to musis zapracovat aj kvoli tebe. Ja som tiez bola na spreji zavisla, skus spavat v hooodne studenom prostredi a uvidis, ono par noci nebudes moct spat a potom to zrazu same prejde 🙂 hlavne ten studeny vzduch zabera, ja to mavala kazdy rok po zime tuto zavislost (som furt nachladena) a zistila som, ze nos sa nezacpava ked mam v izbe 17-18 stupnov. Ale teda ine roky som sa trapila neskutocne. Xkrat za nos som vstala a musela ten zacpany nos rozdychat. Ty uz nemas rymu ale zavislost na tych kvapkach a tej sa musis zbavit 🙂 raz za cas sprej miminku urcite neublizi, ale brat to trebars 9 mesiacov vkuse... to uz by som sa bala.

nik123456
autor
18. bře 2019

@klaarusa ahojky a jaký sprej tvá sestra vůbec používá ?🙂

nik123456
autor
18. bře 2019

@klaarusa a ona to uzivala i v době kojeni normálně ? Je to hrozne no ta závislost :/ hlavně jak to leze do peněz ...

klaarusa
18. bře 2019

@nik123456 užívá snad Otrivin a nebo Olynth. A strikala si i v kojeni, ale nekojila dlouho (z jiného důvodu) ... Ale co jí dost zabralo chodit do solny jeskyne, ale musíš chodit pravidelne. Ale i to leze dost do peněz. 😊

annynka94
18. bře 2019

@nik123456 ahoj, podělím se o manželovu zkušenost. Ten byl závislý na Olynthu. Měl pocit, že bez něj se nemůže nadechnout. Po dvou letech jsem jej donutila svěřit se s problémem u praktika (závislý byl už asi 5 let). Ten mu předepsal léky na alergii ke splasknutí otoků nosní sliznice + nějaký lokální sprej. Pomohlo mu to, teď už stříká jen mořskou vodu a bere ty léky na alergii. 🙂

nikolavod
18. bře 2019

Já jsem 24tt a stříkám si Otrivin před spaním. Jinak prostě neusnu. Dělám to asi 2měsíce každý den, ale fakt jen jednou a dost😉

fresshinka
19. bře 2019

Ahojky me doktorka rikala, ze do nosu mohu cokoliv, nemelo by to mimcu uskodit

hribek
19. bře 2019

ja si od 27tt splicham muconasal, jedine ten mi pomaha abych se neudusila, predpokladam ze po porodu to odejde. mela sem to i s dcerou pred 8 lety. melo by to pusobit jen lokalne tudiz max budem mit problemy se sliznici, ja to prokladam morskou soli aby se trochu zvlacnila

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru