icon

V 35tt je váha miminka jen 2 kg. Je to málo?

marsi37
14. dub 2016

Vcera mi rekl gynekolog,ze mame jen 2kg. A zadecek dolu,predchozi porody jsem mela deti 3600.obe. Ted je jiny partner. Trosku mam obavy,ze budem malinkati,smad to neva...Diky za zkusenosti

kvakuska
14. dub 2016

@marsi37 já bych spíš měla obavy, kdyby mimčo už ve 35 tt mělo 3 kg ... navíc on ten odhad není nijak přesný ... pokud je jinak vše v pořádku, tak buď v klidu, stejně s tím nic dělat nemůžeš a mimi teď už nemá nic jiného na práci, než jen nabírat tuk ... takže za 3 týdny může být váhový odhad úplně někde jinde 😉 😎

dc2015
14. dub 2016

Já měla vyvolávaný, nástup ve čtvrtek a odhad váhy 3 kg, porod v neděli a skutečná porodní váha 3,8 kg... já bych to moc neřešila 🙂

elvira
14. dub 2016

Je to hrubý odhad, miminko nejvíc přibývá v posledních týdnech.
Navíc ty odhady bývají nepřesné - dva dny před porodem odhad do 3 a půl kila a malý měl 4050 g...
\buď v klidu.
I kdyby bylo miminko menší, všechno dožene. 🙂

marsi37
autor
14. dub 2016

diky,za trosku uklidneni....snad bude mit aspon 3kila. ani jsem nic moc nepribrala..asi jen 5kg pres cele tehotenstvi...

yelowangel
14. dub 2016

Tak u nás se vědělo že Míša bude maličkej, chodila jsem kvůli tomu i do rizikovky poslední měsíc, měl 2700g když se narodil, při odchodu z porodnice 2350g. Byl malinkatej ale jinak naprosto v pořádku a krásně všechno během 2 měsíců dohnal. Pořád se sice drží na spodní hranici ale roste a přibívá, já i partner jsme malí tak to pediatr zatím nijak moc neřeší akorát jsme sledovaní na endokrinologii a to spíš kvůli varlátkům. Co si ale pamatuju tak ve 35. týdnu jsem se pořád bála jestli bude mít vůbec aspoň 2 kila. Navic co jinej doktor nebo UZ to trochu jiná váha, někdy se to lišilo klidně o půl kila. Neboj doženete to na 3 kila určitě. Jo a s tím zadečkem - mě se malej přetočil hlavičkou dolů někdy kolem 30. týdnu, ale vydrželo mu to jenom týden a do 38. týdnu byl dolů zadečkem pak se zas otočil.

jana1378
14. dub 2016

Já rodila před osmi lety 35+1 a syn měl 2060g a 44cm. Byl tak drobný kvůli snížené funkci placenty a uhnízdil se také koncem pánevním, tudíž SC. Ale rychle se z toho vylízal, na novorozenecké JIP byl jen pár dní, dnes úplně zdravý kluk a do roka ve všem dohnal své vrstevníky.🙂 Držím pěsti ať jste v poho.

marsi37
autor
14. dub 2016

my se zatim jen pretacime,ale nevydrzime v poloze havou dolu. verim,ze cisar nebude nutny... a s tou vahou...aspon se bude dobre rodit...

marsi37
autor
14. dub 2016

@jana1378 dekuji..

hanik73
14. dub 2016

Váhový odhad u KP se někdy špatně odhaduje.1.syn KP měl odhad 3 kg,vážil 3750g,2.syn KP váh. odhad 2700g,vážil 2850g(34+2 tt)

bylinka36
14. dub 2016

Já měla poslední odhad v 37 tt. 2,6 kg a narodila se nakonec s 2990 g v 39. tt a v pohodě to dohnala, dnes v pěti měsících má už 6,6 kg, tak se vůbec neboj, určitě je naprosto v pořádku, jen trošku menší 😉 ...

gepe
14. dub 2016

@marsi37 ja mela podsledni odhad v 32tt na minimalne 3600, mala sla ven planovanou sekci v 39+0 a mela 2700, v poradku byla 🙂 pri propousteni mel myslim 2560. V srpnu ji budou 3r a je vyssi i nez lecktery triletak 😅 pokud je vse v poradku, nedelej si starosti, ten odhad je jen odhad, neboj 🙂 jo a za cele tehotenstvi jsem pribrala nad pocatecni vahu 3,5kg.

marsi37
autor
14. dub 2016

@gepe jeee. To jste me trosku uklidnila.... Dekujiiiii. Vase ratolistko je sikulka.

veraga
15. dub 2016

Jsem ve 39tt a odhad je něco malinko pod 3kg. Dva lékaři mi řekli, že mám být ráda. Menší mimino je prý lepší, tzn. nemusela bych být roztrhnutá až ke krku. 🙂

ivik20
23. dub 2016

ahojky.. vubec zadnou vahu nereste holky.. ja neziju v cr .. jsem ve 33tt a mela jsem jen 2 kontroly ultrazvuku.. druhou a posledni ve 20tydnu. tady se vic kontrol nedela a porodni baba kam chodim me ani nemeri ani nevazi.. vezme mi jen moc a zmeri tlak... to je vse... vicemene nevim nic, ale citim se dobre tak snad je i vse ok.... porod je tu taky jiny a supky domu hned po par hodinach... tak se na to uz psych. pripravuju 😕

marsi37
autor
24. dub 2016

Jojo. Cim vice sledovani, tim si mysim hur. Hlave clovek premysli, proc a nac.

odula
24. dub 2016

@ivik20 ahoj můžu se zeptat kde žiješ?

leryl
24. dub 2016

@marsi37 Já rodila předčasně ve 34+5 tt malá měla přesně 2 kg, pouštěly nás z porodnice po 10 dnech s váhou přez 1800g. Dneska je to pěkná slečna, chvíli byla i baculatá, všechno pěkně dohnala.

marsi37
autor
24. dub 2016

@leryl jojo... Jajen mela strach, ze delam neco zle. Malo jim, ale to je mym predeslym zivotem. A vek uz taky nemam nejmladsi.. Jeste jsme zadkem dolu...achjo

skokankahanka
29. dub 2016

Já 35 tt a prcek prý má 3600gr..