Větší hlavička na UTZ ve III. trimestru

travnulee
16. zář 2015

Ahoj, včera nám naměřili na UTZ o 4 týdny větší hlavičku. Sice mě uklidňovali, že to vidí často a může to být jen, že dítě má po někom z rodiny větší hlavu apod. Napsali mi pouze, aby mi má gynekoložka hlavičku ještě jednou za dva týdny přeměřila, dál to neřešili. Stalo se Vám to taky někomu? Jak jste dopadli po porodu?

blondie13
16. zář 2015

stalo se mi to same hlavička o 3 tydny větší nez zbytek.Doktor rekl ze roste normalne kdyz jsem pak videla zapis v prukazce myslela hsem ze se zblaznim..14 dni na to jsem byla u jineho doktora..A ten se nad tim vubec nepozastavil.Rikal ze je to normalni..Takze bud v klidu..🙂
Dokonce jsem nasla i nekde na netu otazku na doktora a ten te pani psal ze je to uplne normální.

kaalla
16. zář 2015

Měla jsem to taky tak. Na utz velká hlavička - o čtyři týdny, stejně jako u tebe. Nikdo se nad tím nepozastavil. Celkově mě ještě těsně před porodem strašili, že čekám obra. Nakonec máme úplně normální dítě, porodní míry 3,5 kg a 49 cm. A hlavičku má taky akorát, tak žádnou paniku 😉

palomitacheca
16. zář 2015

@travnulee 2. syn mel asi ve 35.tydnu hlavicku o 3 tydny vetsi. Doktor na to nic nerikal a ja byla v klidu, protoze obe starsi deti mely hlavu celkem velikou. Stejne to bylo i u Vasika 🙂 uvidis, co ti priste rekne doktorka, ale nebala bych se.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru