Vyvolání porod
Ahoj maminky prosím, příští týden jdu na vyvolávání chci se zeptat jestli nak porod nejde urychlit nake babickovske rady, neprenasim ale mám cukrovku a malej má už hoďne kg :/ a do termínu mám ještě 12dni a to už by bylo moc :( tak prosím naka rada, me říkají do teplé vody a víno trošku ohřát nevím no
@vrk
Moc fajn. Porod za 4 a půl hodiny hotový. Bolesti srovnatelné s normo porodem. Epidurál mi dali, když jsem byla na 3 cm a za asi 20 minut jsem šla už tlačit, takže jsem se za 20 minut otevřela o 7 cm, což mi minule trvalo třeba 12 hodin.
Jako za mě super, mnohem lepší než posledně, kdy jsem se trápila 15 hodin postupným porodem a kdy mě kontrakce pak už úplně odrovnaly. A porod bolí vždy, nemyslím si, že vyvolávaný je co do síly bolesti nějak horší, jen to najede všechno hned. Já měla půl hodiny po tabletě kontrakce po dvou minutách a to vydrželo do porodu (pak už po minutě samozřejmě).
Zařvala jsem si, to ano (při tlačení), ale když je dobrá příprava, dají se kontrakce prodýchat (někdy se mi to povedlo skoro bezbolestně). Já jsem srajda, takže jsem si dala nalbufin a pak i ten epidurál, ale to bych si příště dala i u normo porodu, já prostě blbě nesu bolest, myslím, že někdo jiný by si ani nic dávat nepotřeboval. Šlo to rychle jako nic.
Porod za odměnu
Žádné strachy
A to říkali, že nemám připravené hrdlo, že rodit budu až druhý den, protože mi mohou dát jen jednu tabletu denně a že mi ji teď celou dají a že to bude vlastně preindukce. A porodila jsem za 4 hodinky. Příště beru zas🙂

@odula ano kvůli té cukrovce to budou vyvolávat, roste krásně rychle a do termínu mám ještě 12 dní a do té doby by mohl mít 6kg jak říkala dr a to vážně nechci