Zahlenění a nachlazení ve 36 tt

helcakab
31. říj 2019

Ahoj holky, jsem ve 36. tydnu a jsem už měsíc nachlazená, bolesti dutin, škrábání v krku. Ve stěru z krku nic nebylo, na ORL mi tvrdí, že mám reflux jícnu a je to tím, jak mi štávy dráždí nosohltan. Měla jsem s tím problémy i po prvním těhotenství. Máte některá podobné potíže, co vám pomohlo úprava stravy? Je pravda, že i celkově se cítím v nepohodě, strach z porodu, první byl císařský řez, ted asi půjdu normálně a už z toho mám hrůzu, jaksi nejsem schopná se na to malé tesit, nic mě nebaví, asi podzimní deprese k tomu.

eithelwing
31. říj 2019

Osobně jsem v těhotenství měla takovou podivnou rýmu. A určité zahlenění taky. Ale tam stačilo odstranit některé potraviny, konkrétně samotné mléko, kávu a podobné. Nedělalo mi dobře, jíst kyselé věci - jablka, citrusy. Různé pochoutkové saláty, cokoliv, v čem byla třeba majonéza.
V posledním trimestru mě navíc pálila žáha, ale před porodem břicho kleslo a bylo to lepší. Tam úprava jídelníčku byla k ničemu, malá prostě mordovala žaludek.
Veškeré problémy zmizely s porodem. V tu ránu jsem byla bez rýmy, bez všech podivností.

helcakab
autor
31. říj 2019

@eithelwing já právě u prvního těhotenství žádné takové potíže neměla, ale pro změnu zase po porodu jsem byla furt nemocná, tak budu doufat, že třeba ted si to vyberu v těho a po porodu se to zase zlepší 😀

malytlustyhroch
31. říj 2019

@helcakab Na reflux a paleni zahy v tehotenstvi mi pomaha Renie, voda s trochou jedle sody, zustat po jidle v klidu aspon hodinu v polosedu (rozhodne si ale nelehat). Spat s nekolika polstari - fakt hodne do kopce. A jist po mensich porcich. Stejne, kdyz se ohybam treba k mycce, nebo bojuju s cistenim zubu starsiho, nebo z padesati ruznych jinych duvodu me ta zaha zacne palit. A taky mam pocit, ze do tech podrazdenych sliznic o to snaz neco chytnu (od zari furt neco), manzel se synem to obvykle chytnou taky, takze vim, ze jde o infekcni veci, ale oni se s tim vyporadaji za 3 dny a me to trva dva tydny (pak par dni v pohode a zase znovu). Uz jsem se smirila s tim, ze porodim nastydla (prenasim) a taky se netesim. Je pravda, ze co bricho kleslo je to s palenim zahy lepsi, ale zas mi to ted vynahrazuji nejake viry nebo co, ze me boli i dejchat. Doufam, ze se to po porodu zlepsi a hlavne, ze tou infekcni casti svych potizi nikoho v porodnici nenakazim. Z jidla mi to zhorsuji vylozene jen nektere sladke bublinkate limonady, ale to spis ze zacatku tehu.

martiniquest
31. říj 2019

Na zahleneni moc doporucuju vyplachy dutin konvickou a oil pulling

helcakab
autor
31. říj 2019

@martiniquest konvičku právě pouzívám ale efekt nejak extra nejde vidět. Používám pravidelně cca 4 měsíce.

martiniquest
31. říj 2019

@helcakab Tak pridej oil pulling. Mne pomohl s permanentnim zahlenenim a cepy v krku

helcakab
autor
31. říj 2019

@martiniquest zkoušela jsem chvíli ale vim chce to pravidelně a delší dobu, díky za rady.

helcakab
autor
31. říj 2019

@malytlustyhroch no ono zustat s malym ditetem po jidle v klidu moc nejde, zná to každá maminka 😀 a vyhnout se tomu, aby ho človek vůbec netahal taky nejde. Proste opravdu musíme doufat, ze to po porodu bude lepší. Mně právě Renie nejak extra nepomaha, ten efekt moc nepocituji. Ale snazim se aspon ted ke konci teho min "žrát" 😀 pardon za ten vyraz. Preji at je taky brzo lip.

fiiif
1. lis 2019

jestli vas to uklidni ja v 36tt rodila se tretimi ATB a horeckou.. kazdopadne, na krk Tantum verde, na zahleneni ACC - nedavat později odpoledne a max 200ml vincentky, na reflux je fajn vysadit mastna a korenena jidla, pit bylinkove caje a můžete zkusit Apo-ome. a na podzimni depku mi pomahaji prochazky a tvoreni na vanoce =D

helcakab
autor
2. lis 2019

@fiiif teda klobouk dolu, toho se prave obavam, ze nevydrzim do porodu zdrava, si nedovedu predstavit rodit nemocna.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru