icon

Zkušenosti s chudokrevností v těhotenství. Jak jste to řešily?

kate1992
22. kvě 2023

Měla jste taky nějaká nebo máte?

laxesis
22. kvě 2023

Ano. Špatně vstřebávám železo, takže beru léky jak v těh., tak i mimo něj.

uzivatelkapetra
22. kvě 2023

V obou těhotenstvích jsem ke konci brala tardyferon a to dříve než 33tt

agneska7
22. kvě 2023

Mám celý život, Dr dá tabletky ... Neboj vůbec to není nic vážného 😉😉😉

krisstina93
22. kvě 2023

Taky mám celozivotne, v těhotenství to bylo ještě o fous horší. Dr napsala železo. Říkala, ze je to poměrně časté a nedostatkem trpí skoro každá těhotná. Nic závažného.

normalnimatka
22. kvě 2023

syntetický železo je dost sračka... suplementovala jsem něčím jiným, než předepsávanou klasikou. ta snad napáchá víc škody, než užitku... kdybys ho taky nechtěla jíst, napiš do zprávy, můžu něco doporučit;)

kate1992
autor
23. kvě 2023

@uzivatelkapetra na internetu straší že dítě může být nějak nemocný (mentálně, opožděné)a jak dopadly porody v pohodě?

kate1992
autor
23. kvě 2023

@agneska7 a jak to dopadlo u tebe?

normalnimatka
23. kvě 2023

@kate1992 tak když to železo doplníš, tak to je v normě, a pak nemá proč to způsobovat problémy 🙂

kate1992
autor
23. kvě 2023

@normalnimatka snad ano 🙂

laxesis
23. kvě 2023

@kate1992 klid, nečti si katastrofické scénáře, to bys musela mít toho železa tak málo, že by tě rovnou hnali na infuze, případně kdybys to měla opravdu hodně blbé a vůbec to neřešila...v těh.to má každá druhá🙂 chodím na hematologii od puberty a nikdy se o ničem takovém doktoři ani nezmínili, berou to úplně normálně 🙂

agneska7
24. kvě 2023

@kate1992 nijak 😁 já i děti jsme naprosto v pořádku mám za sebou 3 porody nejmladší má 2 r . A stále jich mám málo . Takže prášky beru pořád...Neboj fakt to není nic vážného prostě budeš zobat prášky .... Na miminko to nemá žádný vliv 😉

uzivatelkapetra
24. kvě 2023

@kate1992 vůbec se ničeho neboj, možná (a to fakt hodně možná) se něco může stát, když se to hrubě zanedbá... hodně holek má v těhotenství nedostatek železa a nikomu se nic neděje