Změny poloh dítěte před porodem - kam směřují zádíčka

kittym
21. črc 2016

Ahoj a prosím o zkušenosti.. Je běžné a normální že dítě těsně před porodem (v probíhajícím 41. týdnu) změní najednou polohu? Zádíčka měl malej vždy vlevo, na monitoru v podnělí už byl přetočený doprava a teď cítím pohyby jak kdyby byl zádama k páteři.. Je tohle rotování normální? Nemůže se něco dít? Moje gynekoložka mi už v 36.týdnu tvrdila že už se točit nebude, že je hlavou zapasovaný úplně dole..

hz
21. črc 2016

@kittym jak je videt, lekari ne vzdy vedi vse presne a nebyt jejich tabulek, tak nevim, co by delali 😀
k tematu: myslim, ze se proste roluje do spravne polohy, je pravda, ze uz misto tam na pohyb nema, asi mu je prave jina poloha prijemnejsi mozna i pro prostup porodnimi cestami..

catf
21. črc 2016

@kittym tvoje gynekoložka určitě myslela pouze to, že zůstane hlavou dolu, ale ne to, že se nebude vůbec pohybovat a třeba rotovat podle své osy. Je úplně normální, že má jednou záda vlevo, jednou vpravo a jindy je na úplném středu. Určitě bude mít nějakou "oblíbenou" polohu, ale nebude v ní permanentně. Včera jsem byla na utz a viděli jsme krásně obličej, což se nepodařilo ani při 3D, takže mimčo se různě natáčí a je to úplně normální, budˇ ráda za každý pohyb.

kittym
autor
21. črc 2016

Díky moc za uklidnění 🙂 Dr právě říkala přímo že se nebude už točit ani právě na ten druhý bok (i to ukazovala na břiše), že už je prostě hrozně nízko.. A je fakt že pohyby nožiček jsem vždy cítila stejně až do toho 40tt. Tak doufám že v panice neleze nahoru 🙂 dnes mám kontrolu, tak se zeptám v porodnici jak je teď otočený (mám dvě velké boule těsně pod žebry) a zda to třeba nesignalizuje že se konečně něco blíží..

catf
21. črc 2016

@kittym no tak to je zvláštní, že to dr takhle řekla, každopádně není podle mě možné, aby se mimčo vůbec nehýbalo, ať je jak nízko chce 😀 Já jsem ráda, když je malá vlevo, což je její oblíbená poloha, protože když ji mám úplně na středu, tak mě bolí kůže v horní části břicha, nemůžu se ani vysmrkat, mám pocit na wc (i když vím, že to je jenom fata morgána) a nedej bože, že bych si kýchla 😀 Podle mě si mimčo upravuje polohu podle toho, v jaké poloze jsem já - např. když ležím na boku nebo sedím, tak se šoupne vlevo, když stojím nebo chodím, tak to ji mám hned na středu.

svija
21. črc 2016

@kittym - mě se takhle otočilo mimčo poslední týden před porodem. Měl zádíčka v pravo, pak jsem šla na kontrolu do porodnice a měl je na opačné straně. To mi pak doktor řekl, že ještě asi rodit nebudu, kdy tam má ještě tolik místa, že se takhle otočil. No a dva dny na to jsem porodila a světe div se, měl zádíčka zase vpravo 🙂 .

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru