icon

Zmírňují se bolesti před porodem? Zkušenosti maminek ve 39. týdnu

koko94
28. srp 2022

Ahoj holky,
aktuálně jsem 38+2tt a do včerejška jsem měla šílené bolesti v kříži, třísel, stydké kosti,... Nemohla jsem se kolikrát bez pomoci zvednout z postele nebo záchodu 😅
Dnes od rána jsou ale bolesti fuč. Prostě zmizely 😃 Nerozumím tomu. Jediné co cítím jsou pohyby mimča, tvrdnutí břicha a při močení takové lupnutí nebo přeskočení něčeho tam dole. No a taky mi nějak od včera odchází hlenová zátka po kusech, ale to není důležité.
Zajímalo by mě tedy, zda máte nějakou zkušenost s tím, že ty bolesti zmizely? Vrátily se pak ještě? Nebo už budu mít klid, až do porodu? Což bych samozřejmě uvítala. 😅🙏

elesse
28. srp 2022

Ja bych rekla, ze klid pred bouri, telo ti dava posledni prostor pro odpocinek pred porodem:D sbalila bych si tasku:D

guliii
28. srp 2022

Podle popisu se připrav na cestu do porodnice. Asi budeš mít klid do porodu, ale je otázka, kdy budeš rodit. Asi brzo.

amazonkajanik
28. srp 2022

@koko94 jak padlo, balila bych věci. Já tedy měla silné bolesti zad čtyři dny před porodem, ale brala jsem to, že jsem to přehnala s žehlením prádla, do té doby občas někde něco zabolelo, vyhovovala mi chůze a ležení. Porod přišel 38+6, ten den kontrola a prý to jen tak nebude 🤭 večer jsem porodila. Ale mě doma praskla voda a malý byl za 40min na světě, takže když tobě odchází zátka, abys to do porodnice stihla 😁

koko94
autor
28. srp 2022

No já právě včera chytla uklízecí slinu. Vydrhla jsem i to co nebylo potřeba a právě jsem si říkala: "To se zítra ani nepohnu, jak mě bude všechno bolet!" 😃 A světe div se, ono to mělo opačný účinek 😅🙏 No snad to bude, jak píšete vy. Snad už se brzy dočkáme toho dne, kdy uz bude konečně konec toho "Nejkrásnějšího období ženy" 😃

terezacerna
1. zář 2022

@koko94 tak jak jste dopadla stále 2v1?

koko94
autor
2. zář 2022

@terezacerna Bolesti byly do včerejšího večera fuč. Od noci se mi vrátila bolest kyčle, ale pouze jedné 😅 Levé. Na té straně mám i mimčo, takže nejspíš se na tu kyčel moc nacpalo. Ale bohužel jsme stále 2v1 🤔 Trošku jsem doufala, že by to mohlo být to ticho před bouří. Ale zatím se asi ven nechystá 😅 Prvního syna jsem porodila až ve 42tt, tak snad si z toho nevezme příklad. 😃🙏

terezacerna
2. zář 2022

@koko94 no já jsem 38+5 obě děti jsem rodila v 39 tak doufam ze I teď ale nevadilo by mi kdyby to přišlo už teď popravdě 🤣🙈 taky mám furt poslicky že to vypadá ze se něco děje a pak to přejde a tak furt dokola ale uz nevěřím že porodim 🤣😅🙈

koko94
autor
3. zář 2022

@terezacerna To ti rozumím, ja mela dneska silne kontrakce, ze jsem nemohla ani chodit. Sla jsem do horke sprchy a ono to skoro odeslo 😀 ted uz mam jen nonstop tvrde bricho, ale nic vic. Uz jsem se radovala, ze neco bude a nakonec nic 🙈😅

terezacerna
3. zář 2022

@koko94 to dobře znám už mám i dny že si myslím ze snad nikdy neporodim 😅😅