icon

Způsobuje více plodové vody riziko pro dítě?

nikola_666
7. led 2024

Dobrý den, měla jste některá více plodové vody? Jsem 28tt, a bylo mi řečeno u dr. že mám více plodové vody, než by mělo být. V podstatě na hraně. Buď je to prý tím že mám ptozu levé ledviny, díky které se tam mohla dostat infekce a nebo cukrovkou, ale na ni jdu až příští týden. Nevím jestli více plodové vody může miminku nějak ublížit, nic víc jsem se nedočetla ani nedozvěděla u doktorky. Děkuji za odpovědi❤️

korin
7. led 2024

Měla jsem více plodové vody, ne teda nějak extrémně. Více se to nezkoumalo ani neřešilo. Na dítě to nemělo vliv.

patypresdevaty
7. led 2024

Měla jsem v obou těhotenstvích a vliv to mělo jen na to, že jsem měla velký pupek a když ji praskli, byla to poradna potopa 😅

petramana
7. led 2024

ja mela zase u prvniho malo vody a hrozil predcasny porod, hlidali to v rizikove poradne

nazka
7. led 2024

@nikola_666 kamarádka měla o 2 litry více plodové vody. Vůbec netuším, kolik je "povoleno". U ní to dopadlo tak, že porodila ve 32tt. Byla od 25tt v porodnici, otevírala se. Ale miminko bylo zdravé, dnes mu je 10 let 🙂🙂

saraca
7. led 2024

Měla jsem více plodovky ale nijak se to taky neřešilo. Někdy na UTZ nevidí věci až tak přesně jen odhadem. Kamarádku taky strašili a chtěli vyvolávat a kdesi cosi, bylo to v pořádku - taky nic, dítě zdravé.

andreacantu
8. led 2024

@nikola_666 ja mela taky hranicni a mela jsem to z tehu cukrovky. Mala se narodila presne na termin jen na porodnim sale byla potopa.

eviicka
8. led 2024

Take jsem měla více, ale nijak se to neřešilo - tak asi ne o tolik, cukrovku jsem neměla. Ale břicho tedy bylo obří.