Aniball a masáže hráze = snadnější porod?
Holky, chtěla jsem se Vás zeptat, zda jste používali Aniball či si před porodem masírovali hráz, a jestli vás skutečně nenastřihli a pomohlo vám to??? Jste tu nějaká, která nic z toho nedělala a žádnou epiziotomii mít nemusela? Děkuju moc za příspěvky, jsem 33.tt tak už bych se měla starat, co se sebou... Investice do Aniballu mi přijde na těch pár dnů trochu drahá...
@kuliseks Nevím soudím to podle sebe pokud nejsem max opatrná chytnu něco i např z bazénu atd ☹ Každá to máme jinak o tom,že lze vyvařit jsem přehlédla.
Fakt není rozdíl mezi prvorodičkou a vícerodičkou aspon pro mne.Neviděla jsem rozdíl naopak první porod byl nejlepší a třetí nejhorší ☹
Hlavně když tedy pomáhá 🙂 Já mu nevěřím věřím přírodě,ale já to tak mám se všemi vymoženostmi doby asi jsem stará škola 🙂
A opravdu ne každý porodník tuto pomucku schvaluje 🙂 Ale chápu,že to je věc názoru 🙂 a taky když čtu,že někdo po jeho používání zakrvácel nepokoušela bych přírodu ač mít těhotenství 100% 🙂
Děkuji moc 🙂 Tak víš co myslím strach je takový prevít 🙂
ahoj já cvičila s epinem, ten mě stál (ne nový) 1500,- a po porodu si ho ode mne koupila kamarádka za celých 1500,- a co vím, prodala to dál také za tu cenu, takže jsem si vlastně platila jen kondomy 🙂 každopádně, porod byl skvělý, rychlý, necítila jsem vůbec tlaky na konečník, dcera šla na 2 lehké zatlačení ven a neměla jsem ani oděrku. PA říkala, že mnou prolétla jak hruška, že jsem měla dobře rozvolněné cesty, takže za mne rozhodně nejlepší investice v těhotenství 🙂 cvičila jsem od 36.tt nacvičila jsem 30cm, dcerka měla hlavičku 34cm a týden před porodem jsem už ležela v porodnici a to už jsem necvičila...tehdy aniball nebyl tak v kurzu, teda já o něm v té době ještě neslyšela, fičelo to epino, ale jak píšu výše, nebyla jsem na tom nijak ztrátná... 🙂 a za ten pocit, kdy si hned po porodu chodíš a sedíš jakobys nerodila, to rozhodně stálo i kdybych ho neprodala... držím palečky 🙂
@viivienn Jo chápu, že jsou různé důvody. Jen třeba že Aniball je v podstatě sice vymoženost, nicméně založená taky na tom, co se dělávalo už kdysi nebo i dělá někde mezi "indiány". Už dříve se používaly různé metody cvičení a i když to nebyl zrovna nafukující se balonek, ale něco jiného, tak to určitě není úplně jen nová myšlenka a moderní věc. Ale názor nikomu neberu, jen dávám vědět, co mám zkušenosti od lidí a co jsem četla. Třeba až sem napíšu za měsíc, tak už na Aniball ódu pět nebudu 🙂
A jakej jste používaly lubrikační gel? Nějakej spešl pro těhotný, nebo obyč třeba ze sexshopu??

@karlajasmine Tak to jsem někde přehlédla 🙂 ale věř raději bych byla prvorodička s každým porodem mám větší strach ☹ Pokaždé je to jiné a jako poprvé v tomto žádná zkušenost nepomuže ☹ Třetí porod byl nejhorší mít tak první porod snad ani další děti nemám.Ted po 15 letech s přítelem jsme chtěli moc miminko tak podle doktora budu ve 42 jako prvorodička 🙂
Tak pátrám a nakonec vždy dojdu k výsledku příroda je mocná a nechám to opět na ní 🙂