icon

Aniball a masáže hráze = snadnější porod?

stepula90
24. lis 2015

Holky, chtěla jsem se Vás zeptat, zda jste používali Aniball či si před porodem masírovali hráz, a jestli vás skutečně nenastřihli a pomohlo vám to??? Jste tu nějaká, která nic z toho nedělala a žádnou epiziotomii mít nemusela? Děkuju moc za příspěvky, jsem 33.tt tak už bych se měla starat, co se sebou... Investice do Aniballu mi přijde na těch pár dnů trochu drahá...

Strana
z2
viivienn
26. lis 2015

@karlajasmine Tak to jsem někde přehlédla 🙂 ale věř raději bych byla prvorodička s každým porodem mám větší strach ☹ Pokaždé je to jiné a jako poprvé v tomto žádná zkušenost nepomuže ☹ Třetí porod byl nejhorší mít tak první porod snad ani další děti nemám.Ted po 15 letech s přítelem jsme chtěli moc miminko tak podle doktora budu ve 42 jako prvorodička 🙂
Tak pátrám a nakonec vždy dojdu k výsledku příroda je mocná a nechám to opět na ní 🙂

viivienn
26. lis 2015

@kuliseks Nevím soudím to podle sebe pokud nejsem max opatrná chytnu něco i např z bazénu atd ☹ Každá to máme jinak o tom,že lze vyvařit jsem přehlédla.
Fakt není rozdíl mezi prvorodičkou a vícerodičkou aspon pro mne.Neviděla jsem rozdíl naopak první porod byl nejlepší a třetí nejhorší ☹
Hlavně když tedy pomáhá 🙂 Já mu nevěřím věřím přírodě,ale já to tak mám se všemi vymoženostmi doby asi jsem stará škola 🙂
A opravdu ne každý porodník tuto pomucku schvaluje 🙂 Ale chápu,že to je věc názoru 🙂 a taky když čtu,že někdo po jeho používání zakrvácel nepokoušela bych přírodu ač mít těhotenství 100% 🙂

bonulinka
26. lis 2015

@viivienn Tak to držím palečky, ať porod dopadne dobře ! Mě teď také strašili. Rodila jsem ve svých 40 letech a po 11 letech od posledního porodu. Nebýt toho čekání po odtoku vody a mého strachu, aby nakonec vše dobře dopadlo, tak to nebylo až tak špatné.

viivienn
26. lis 2015

Děkuji moc 🙂 Tak víš co myslím strach je takový prevít 🙂

siiia
26. lis 2015

ahoj já cvičila s epinem, ten mě stál (ne nový) 1500,- a po porodu si ho ode mne koupila kamarádka za celých 1500,- a co vím, prodala to dál také za tu cenu, takže jsem si vlastně platila jen kondomy 🙂 každopádně, porod byl skvělý, rychlý, necítila jsem vůbec tlaky na konečník, dcera šla na 2 lehké zatlačení ven a neměla jsem ani oděrku. PA říkala, že mnou prolétla jak hruška, že jsem měla dobře rozvolněné cesty, takže za mne rozhodně nejlepší investice v těhotenství 🙂 cvičila jsem od 36.tt nacvičila jsem 30cm, dcerka měla hlavičku 34cm a týden před porodem jsem už ležela v porodnici a to už jsem necvičila...tehdy aniball nebyl tak v kurzu, teda já o něm v té době ještě neslyšela, fičelo to epino, ale jak píšu výše, nebyla jsem na tom nijak ztrátná... 🙂 a za ten pocit, kdy si hned po porodu chodíš a sedíš jakobys nerodila, to rozhodně stálo i kdybych ho neprodala... držím palečky 🙂

kuliseks
27. lis 2015

@viivienn Jo chápu, že jsou různé důvody. Jen třeba že Aniball je v podstatě sice vymoženost, nicméně založená taky na tom, co se dělávalo už kdysi nebo i dělá někde mezi "indiány". Už dříve se používaly různé metody cvičení a i když to nebyl zrovna nafukující se balonek, ale něco jiného, tak to určitě není úplně jen nová myšlenka a moderní věc. Ale názor nikomu neberu, jen dávám vědět, co mám zkušenosti od lidí a co jsem četla. Třeba až sem napíšu za měsíc, tak už na Aniball ódu pět nebudu 🙂

stepula90
autor
27. lis 2015

A jakej jste používaly lubrikační gel? Nějakej spešl pro těhotný, nebo obyč třeba ze sexshopu??

kuliseks
27. lis 2015

@stepula90 obyčejný mám v plánu. Ono i na stránkách Aniballu prodávají gel, který je evidentně pro sexuální potřeby a nic myslím speciálního. Jen to musí být na vodní bázi. Nesmí tam být olej snad, aby se nepoškodil materiál balonku. Mají to tam na stránkách dobře popsané.

Strana
z2