Máte zkušenosti s pomůckou Aniball pro přirozený porod?
Kamarádka mi říkala,že do toho šla.. Přišlo ji to jako dobrá věc pro lehčí porod. Bohužel zatím nevím jak s tímto balonkem byla spokojena ,protože malá je pořád u ní v bříšku 😉 .Mě by zajímalo jestli s touto pomůckou máte zkušenosti a jaké? 😨 Stojí za to si to koupit ,pomůže to nebo ne? 😅 Silně přemýšlím o tom,že si to objednám a zkusím to 😀
Já a můj aniball...zkoušela jsem jednou abych věděla jak tlačit a používat svaly..při porodu mi to pomohlo malý byl na 4 kontrakce venku cca 6-7min.. Bohužel při takové rychlosti a mém stavu spodku ruptura hráze 2.st 😂 i kdybych s ním cvičila furt tak proti natrzeni by mi nepomohl..ale jak jsem už psala na svaly a trenink tlačení dobre
@pucmelinka A zkusila si s Aniballem cvičit nebo jsi to ani nestihla?
@elveren masaz hraze neni prijemna, ale je to cim dal lepsi, aniball je uplne v pohode az na to, ze u vic nez 22cm to tlaci na konecnik 🙂 samotne to nejde jak by melo, manzel pomaha a je to supr.
@kamila_js zbytecne obavy, nezpusobuje predc.porod a kdyz znas biologii tela tak vis, ze mimi neublizi 🙂 jen kdyby melo hlavu v pochve jiz 🙂
@absintka19 Také si myslím, ale kdybych měla hlavu v pochvě, těžko si tam zavedu balonek 😀
@kamila_js stihla jsem to presne 2x,zacala jsem na 17,druhy den 19 a treti den hlavicka 33,5 cm...mam rup.1.stupnu,jen kosmeticke siti,par stehu,bez nastrihu...a to jsem od nejakych 17 let trpela na caste kvasinky atd.,takze ta sliznice v top stavu teda nebyla...a presto jsem to zvladla v pohode...a to porod byl ultrarychlej,na prvorodicku 4,5hodinu od prasknuti vody po siti...
@elveren a co aspoň masáž hráze je z venku? Já zase měla chronické záněty močáku. Anibal jsem kvůli tomu použila dvakrát. Tak jsem aspoň dělala toto, tak půl minutky denně cca poslední dva týdny a nakonec bez nastrihu. Poradila mi to PA, tvrdila, že masáž hráze je potřeba, Anibal ne. Já si teda myslím, že spis měla pravdu, logicky, ale občas sem nahlidnu🙂
A bez stehů.🙂
@elveren ja massz hraze vynechala kvuli opakovanym kvasinkam,jeste tyden pred porodem jsem mela clotrimazol...muj gynekolog (muj kamarad)mi uprimne rekl,ze Aniball je placebo a ze si mam misto toho koupit neco hezkyho... stejne jsem si ho koupila...a jakpak me pak chvalil i s PA u porodu,pry takhle kdyby rodily vsechny 😂 a to jsem ho pouzila dvakrat...a tesne pred porodem se mi ironicky zeptal,jestli jsem s nim trenovala... uprimne si myslim,ze je to hlavne o dispozicich...jako se striema...
@kaja2016 behem porodu se mi snazil dr.tu hraz rozmasirovat a povolit zvenku,protoze jsem mu jasne rekla,ze mi hraz ochrani vlastnim telem 😂...a poslechl,udelal maximum...
@pucmelinka Taky si myslím 🙂 každá to máme jinak, někdo trénuje, masíruje hráz a stejně je hlavička prcka moc velká a neprojde bez nástřihu, někdo nědělá nic a porod má bez problémů 🙂
@elveren presne tak,myslim si,ze tohle se proste neovlivni...a samozrejme taky zalezi na doktorovi,jak moc respektuje prani rodicky... malej se narodil 36+6 a hlavicku mel 33,5 cm a 3320 gramu.Jednou me jedna PA vydesila tim,kdyz prohlasila,ze nejvic jsou potrhany ty,ktery trpi na zanety...ja z toho mela panickou hruzu...a furt jsem zvazovala cisarak...
@elveren hele to musíš vědět sama nejlíp, -) nic ti necpu, ale zarazilo mě to. Já také trpivala na kvasinky, v pubertě, příčina nejasná. Někdy je to tělo nějak unavené no. V těhotenství máš dvojnásob nárok. Já jen jsem ti chtěla něco doporučit, protože mě to zafungovala a že jsem měla trable s tím močálem pořádně, tak tě chápu, jak je to nepříjemné něco takového v těhotenství ještě řešit nad rámec únavy🙂
@pucmelinka to je fajn doktor🙂 Já teda si také nemůžu stěžovat na personál🙂
@kaja2016 jj,je fajn a mne vzdycky splnil,co mi na ocich videl...at v tehu,nebo mimo...vyhoda mladyho doktora 😉
@elveren no mam to samy ale vim proc..nepocitala jsem s jednim a to jsem procitlivela na silikon..z tohoto duvodu jsem musela vysadit i menstruacni kalisek ac to byla skvela vec.nechapu proc je nevyrabeji i z jineho materialu preci nejsem urco sama..ale presto trenuju pak se dukladne omyju a ac jsrm cele tehu nepouzivala nic tak ted jo canesten krem a taky probio cipky do pochvy a vagi C.ale max jednou dvakrat za tydrn at je ta sliznice v dobrem stavu a netrha se.precetla jsrm vse mozne a nenasla jsem nic o skodlivosti
Holky tak jsem dala 24 cm
.po tydnu.a jsrm s tim spokojena 🙂..ja si myslim se je to jako se vsim.vse je do jiste miry dano geny a do jiste miry to lze ovlivnit plus vzdy jsou take rozdilne okolnosti.tedy nic bych kategoricky nezavrhovala ani nevyzdvihovala.vse co muze pomoct je dobre.kazdopadne..nase zdravotnictvi moc na pripravu v cemkoli a prevenci neda..jenom cpe leky a reze.ale informaci jak si pomoct je tefy opravdu poskrovnu.stare moudrosti se zapominaju, nikdo nas neuci naslouchat svemu telu a rozumet mu. Ja jsrm uz po dvou detech dosti velikych a cvicim panevni dno uz leta a muzu za sebe rict ze to tedy vyznam ma stejne jako jakykoli sval kdyz je trenovany.a ted kdyz je mala taky nizko a pravdepodovne bude velika tak hodbe uz tlaci na mechyr a stejne nemam problemy jenom neprijemne pocity jako kdyby se mi chtelo porad curat.ale zadna inkontinence ani nic.nastrihy zanechavaji jizvy a neplnohodnotne tkanivo coz se s trenovanym neporusenym svalem podle mne porovnat neda...
budu rodit podruhé a kupuju to 🙂 přemluvili mě na workshopu na For kids 😀 a taky veletržní cena ...
Ikdyž měl syn větší hlavu + 2 pupečníky + ruku, nebyla jsem potrhá, jen asi 2 stehy, i tak to chci koupit 🙂
@pucmelinka a to je i dobrý mít stejného porodníka a gynekologa. Můžu se Tě zeptat, kde jsi rodila?
@kaja2016 rodila jsem ve Fakultní nemocnici v Plzni... Dřív jsem chodila k soukromě gynekoložce, ale tam to bylo o kvantitě a ně o kvalitě... Zvažovala jsem, kam teda jít... Až jsem skončila na pohotovosti... A tam jsem právě narazila na toho kamaráda a zůstala u něj... Ale to, že jsem u něj rodila, byla náhoda... Měl službu, jinak jsem byla s ním domluvená, že mě odrodí sice někdo jinej, ale prý za to schopný člověk 😀 Taktně jsem zadržela poznámku, jestli zaměstnávaj i neschopný dr... 😀
@elveren jojo😀. .holt jsem vyjimecna no 😀 ..ja myslela ze je to beznejsi
Ja netrpim nicim zadne jine alergie nicsi nepripoustim ale holt s timhle mam dlouholety problem..tampony povazuji za zlo takze i predtim opravdu jen vyjimecne ale po kalisku jsem musela zase hledat neco jineho a tak jsem presla na bezvlozkovou metodu.twdy vlozka jenom pro jistotu v praci preci jen..neda se jit kdykoliv citim ze musim..no a kdyz jsem se sla koupat v tehu tak jsrm se chtela chranit alespon kaliskem a hned byl problem..:-\ ..a ted to vidim zas..jedno cviceni a uz dole diskonfort..pres svatky jsem to flakala par dnu bez a byla jsem v poradku.pak hned po prvnim cviceni..zname svedeni...aaachjo

Tak já to taky s Aniballem zkouším. Teda to spíš flákám na to že jsem 37+3. Bohužel mám zase problém s nějakými polypy, které když je trochu podráždím - krvácejí. A mě to vždycky vystraší, takže se pak bojím jít na další pokus ☹