Máte zkušenosti s pomůckou Aniball pro přirozený porod?
Kamarádka mi říkala,že do toho šla.. Přišlo ji to jako dobrá věc pro lehčí porod. Bohužel zatím nevím jak s tímto balonkem byla spokojena ,protože malá je pořád u ní v bříšku 😉 .Mě by zajímalo jestli s touto pomůckou máte zkušenosti a jaké? 😨 Stojí za to si to koupit ,pomůže to nebo ne? 😅 Silně přemýšlím o tom,že si to objednám a zkusím to 😀
pokiaľ máš dobrú vlastnú PA, tak je to úplne najlepšie. Tá by ťa mala podporiť v slobodnom výbere polohy.
@luj89 no asi zkusim zitra cvicit s An. na 4 a uvidime jak to pujde 🙂.
@lucienelka Za sebe musím říct, že na všech 4 je porod nejlepší 🙂 Když jsem cvičila, tak v podřepu, poloha na zádech mi nevyhovovala. Ve smršti kontrakcí (po minutě) jsem nebyla schopná chodit, natož nějak vylézt ze sprcháče. Takže jsem lezla jako zvířátko, po 4, jedna ruka, jedna noha - stop - druhá ruka, druhá noha - stop..... chlap a porodník mě čapli a hodili na postel a než jsem řekla švec, tak bylo hotovo, klouček vyběhnul skoro sám. Řekla bych, že tahle poloha je nám savcům tak nějak dobře dána. V podřepu mi připadalo, že se snad musím dole potrhat.
@lucienelka dej vedet, jak to slo 🙂.
@nugetka20 super, dekujeme za sdileni zkusenosti 🙂.
Ja si dam dnes pauzu, ale zitra zkusim jen tak pro srandu vytlacovat na zadech s hlavou na hrudniku a se zadrzenym dechem. Jsem zvedava, jestli to vubec pujde 😀. Nechapu, jak takhle muze nekdo porodit... No, asi proto vznikly nastrihy a umely oxitocin...
Holky, kolikrat v prubehu cviceni vytlacujete balonek? Nebo vubec, jak probiha vase cviceni?
Tak uz 4-ty den 27,5cm...a zatim teda jedu na zadech s pokrcenyma nohama...a cvicim 3x zasebou okolo pul hodky...ale je tezky ten micek snest v sobe.
ja cvicim tak 20-30minut.Vytlacuji tak 6x-7x.Nejvic mi dela problem ho nafouknout na urc.rozmer to fakt musim delat pomalu a prodychavat.To vytlacovani je uz pak na jeden zatah sup sup.
@luj89 takhle jsem porodila bez nastrihu a dalsich vymozenosti...na 2 vytlaceni byl broucek venku...
Neměla jsem moc čas číst příspěvky výše, ale balonek na 150% doporučuji. Cvičila jsem, k tomu masáž hráze a porodila jsem bez nástřihu, natržení...hned po porodu jsem seděla (jasně že to nebylo jako bych nerodila 🙂 ) - malej nebyl žádnej drobek - 3805g a hlavička 36cm 🙂 Tak cvičte 🙂
@lucienelka ja cvicim tak tech 30 minut a vytlacuji 3 - 4x. Nejhorsi je to prvni cviceni, to jde vzdycky ztuha 😀. Spis se soustreduju na stlacovani a uvolnovani svalu uvnitr. Pak vytlacim mensi obvod, nasledne ten stejny jako u predchoziho cviceni a pak o neco vetsi.
Taky se vam stava, ze neodhadnete velikost balonku uvnitr podle poctu stlaceni? Chtelo by to ten ,,merak,, k tomu jako je u Epi-na...
@luj89 jo to se mi taky stava,ale uz to vicemene poznam asi na kolik cm jsem podle tlaku uvnitr.V tech vetsich rozmerech uz je ten tlak opravdu citelny a musi se prodychavat.Ja treba musim tak 3x4x vytlacit mensi rozmer,abych se pak dostala o neco dal.Dneska jsem poprve zvladla 30,5cm!.Nicmene vevnitr to na tolik nenafouknu,dost to boli a nechci jit pres bolest,dofukuji pak az na hrazi pri vytlacovani.
Dnes jsem byla v nemocnici na predporodnim kurzu a fyzioterapeutka tam zminovala i aniball. Pry je ta uzitecnost tak 50:50. Ze k porodu je to sice fajn, ale je pak delsi rekonvalescence panevniho dna. Pry kdyz uz tak cvicit 3 tydny pred porodem a nenafukovat brzo do nejakych velkych obvodu a ke konci davat max tech 30 cm.
@luj89 no me bylo receno,ze zacit od ukonceneho 37tydne, ja takhle zacala nicmene faktem je,ze zacatku jsem tam ty svaly dole mela dost namozene a to jsem necvicila zadne velke rozmery, ale treba 17cm a tak. Trvalo to tak 10dni nez ty svaly prestaly bolet uplne.Jinak u nas na kurzu to vsechny PA doporucuji,ale jak je to s rekonvalescenci po porodu to nevim, moje kamosky si to dost chvalily,ze po porodu hned mohly sedet a fungovat narozdil od ostatnich holek na sestinedeli.
Holky tak ja dneska 28,2cm...snad tu 30 -tku pokorim. V sobotu zacinam 39tt....a jak jste na tom vy???
@luj89 Rekonvalescenci jsem neměla vlastně žádnou - z porodního sálu jsem odkráčela po svých, ještě ten den se normálně bezbolestně vyčůrala, měla jsem pocit, jako když je první den menstruace (jakože jsem tam dole nateklá, nebo jak to nazvat) - druhej den jsem nevěděla, že bych rodila. Za 14 dní jsem normálně seděla na koni. Neučůrávám, ani nemám nikde nic bolavého při milování s partnerem, gynekoložky prohlásila, že kdyby nevěděla, že jsem rodila, tak by to ani poznat nebylo.
Takže toť zkušenost praktická.
@nugetka20 a na kolik.ze.jsi to nakonec dotahla cm?a miminko bylo velke jak?...tak.to si mela.krasny porod,muzeme jen zavidet 😉
mám dvou měsíčního drobečka a bohužel s nástřihem i oxytocinem. Aniball jsem používala jen 2 týdny a to ještě velmi opatrně, někde jsem se dočetla, že před 36.týdnem nejsou svaly schopné dostatečného uvolnění, na to že je tělo připraveno až po 36.týdnu. tak jsem začala v 35. jen tak abych si uvědomila svaly. Celkem to šlo, tak jsem se v 36 dostala na 27cm. Drobek se rozhodl přijít na svět 37+1, na sále jsem hlásila, že nechci nástřih, při samotném tlačení jsem měla velice krátké kontrakce, tlačila jsem si pěkně na čtyřech, pak "maminko musíte se otočit na záda, aby děťátko nevyklouzlo moc rychle, neublížilo si a nepotrhalo cesty" tak s obtížemi na záda a vůbec nevím kdy mě šmikla. Kontrakce se ještě zeslabili tak mi píchli oxytocin. Bylo to rychlé, ale asi zbytečné. Nicméně cvičení přineslo ovoce alespoň při rekonvalescenci. Chodit jsem moc nemohla z důvodů nízkého tlaku a omdlévání, ale sednout ano, čurat ano, stolice ok. Sex zatím nevím, ještě jsem nevyřešila antikoncepci a partner má panickou hrůzu z dalšího těhotenství 🙂
@svobodka86 tak ja dala vcera tricitku, dnes mam termin porodu 🙂.
@lucienelka a ja dneska temer 29,tak sem rada...co ti rekl doktor,kdyz mas termin a miminko porad nic.ja zacinam zitra 39tt a stale se nic nechysta
Tyjo, holky, pro me jsou to porad nedosazitelny cisla, co pisete 😀. Ja byla vcera rano u doktora a uz jsou nejake zmeny na cipku, CS 2. Odpolko jsem bohuzel po te kontrole krvacela, navic jsem byla straaaasne unavena, tak jsem radeji necvicila. Skoncila jsem naposledy na 24,3. Dnes se na to zase vrhnu. Vetsinou dam vzdy o 0,5 cm vic po kazdem cviceni. Tak snad to pujde 🙂
@luj89 tak I 0,5cm je super!jen vydrzet 😉
@svobodka86 jednou jsme dala 31, jinak jsem udržovala těch 30, rodila jsem 41+4, vyvolávaně, prcek vůbec ale vůbec nechtěl ven, 2980g, hlavička 34. Chudák byl zamotanej ve šňůře (to asi, jak jsem myla okna, hrabala zahradu, tahala kolečka atd.).
Když to tu tak čtu, tak si říkám, jaký jsem měla velký štěstí - rodila podle sebe v poloze, v jaké jsme chtěla, kdy jsem chtěla (vyvolávání po diskuzi s primářem a opravdu maximálně šetrně), rychle, žádné 12-hodinové mučení...... kluk teda první 4 měsíce prokřičel, nespal....ale teď je to neskutečný lumpík, oproti stejně starým takovej budulínek rošťáckej, zdarvej, akční, roste a přibývá jako z vody. Holky, moc bych vám přála, i přes kojo-deprese, aby jste měly krásné a zdravé děti a hezkou vzpomínku na porod ("maminko, musíte uhnout od těch futer, protože jinak tam opravdu nic neuvidím a klouček si obouchá hlavičku ..... a pane doktore, když takhle vidíte za den několik ženských orgánů, máte vůbec doma s paní chuť na sex? ... ale jo, velkou, ale přiznávám, že orální sex mě moc nepřitahuje" :D
@nugetka20 tak to,doufam ze nebude taky muj pripad...delam skoro vse..okna,podlaha,zahrada...ale nejdu pres nejakou bolest nebo tak
Ja to ted treba delam tak a pomaha mi to,ze nafouknu 2x kdyz uz je balonek velky a je to neprijemny tlak,malinko upustim balonek...prodycham,ale ne nejak dlouho a pak zas 2x nafouknu a kdyz je to opet neprijemne,trochu upustim...a je vse snesitelnejsi
Holky, tak nas prcek sa rozhodol uz na svet a to 6.6. Za mna aniball ano, i ked ma jemne nastrihli, kedze som sa otvorila z 5cm na 10cm asi za tri minuty v obrovskych bolestiach, a kedze by sme nestihli ani na sal, a maly sa teda za 5minut narodil na lehatku u vany, tym ze uz sla hlava, a potrhal by ma, tak mam asi tri stehy.. Sedela,kracala,curala aj syolica bola hned a bez problemov, myslim, ze aj diky aniballu, ma vlastne nic neboli, takze rozhodne cvicte, aj ked musim uznat, ze cvik s aniballom a realita je sto a jedno, za mna ale podpora psychika, nebala som sa, sla som do to naplno atd.. Tak drzim vsetkym vam palce 😘
@svobodka86 nevim jdu tam v pondeli,tak uvidime co mi rekne.Kazdopadne maly uz bude mit ke 4kg,tak by vazne mohl jit ven.
Za me taky aniball ano. Trenovala jsem poctivě,dostala jsem se na nejakych 30 cm a u porodu kdyz doslo na tlačeni tak to bylo pro me vysvobozeni po tech x hodinach v bolestech. Mala byla na 3 zatlaceni venku. Po porodu jsem necitila zadnou bolest, prave nikdo nechápal ze mam tolik energie, nic me nebolelo.

@azraell vsak to uplne staci takhle kolem 30 cm 😉. Nebudes zkouset treba jen nafouknout vevnitr a prodychat bez vytlacovani?
@lucienelka @mika251 byla jsem na prednasce/diskusi o porodech, kterou vedla dula. Rikala (a to pak potvrdily zensky, ktery rodily treba 2x a vicekrat), ze hlavne se nenechat polozit na zada. Nejenom, ze takhle malokdo pohodlne porodi, ale maji pak spoooustu prostoru pro zasahovani do porodu. Proste to moc zkoumaji a moc ochotne a rychle treba pak provedou nastrih atp.
Vcera jsem dala 30 cm a mozna jeste lip se mi to vytlacovalo na vsech ctyrech v klece - necitila jsem tak velky tlak na konecnik. Jo a jina PA zase radila, abychom davaly u horizontalnich poloh pozor na to, aby mimi nevyklouzavalo moc rychle, kvuli vetsimu riziku poraneni hraze.