Porovnáte na vlastní kůži porod s Aniballem/Epinem a bez?

zuza2008
8. říj 2015

Holky, máte někdo osobní zkušenost s prvním porodem se cvičením s balonkem a druhým bez? Je tu určitě dosti diskusí na tohle téma, ale mě zajímá, jestli po pozitivní zkušenosti s balonkem je druhý porod bez tréninku taky v pohodě - čili jestli druhý porod je lepší ve smyslu už rozvolněných porodních cest z předchozího porodu, tudíž že se pozitivní účinek balonku trošku přeceňuje. Snad je to srozumitelné 🙂 .

stelar
8. říj 2015

ja mám zatim zkušenost pouze s prvním porodem a už teď vím, že před druhým budu cvičit opět. Nevím, ale myslím, že jestli měl někdo pozitivní zkušenost poprvé, tak bude cvičit i podruhé. Ale třeba se mýlím 🙂

letadlo13
8. říj 2015

@zuza2008 upřímně nevím, jestli se někdo takový najde. Já měla s Aniballem tak super první porod, že bych si nedovolila to risknout, a podruhé rodit bez něho. Měla jsem malinké kosmetické šití na hrázi, protože syn je chlap se širokými rameny 😀 po příchodu ze sálu jsem si sedla na postel na turka.

zuza2008
autor
9. říj 2015

@letadlo13
@stelar díky holky aspoň za reakci. Tak mám pocit, že nakonec se fakt nechám přesvědčit, že to za zkoušku stojí. První porod stál za nic moc, tak třeba mi u toho druhého cvičení pomůže už alespoň psychicky. Já teda naprosto nezpochybňuju, že má přínos to nalezení správných svalů pánevního dna. Čemu moc nevěřím, tak nutnosti nafukování do velikosti hlavičky dítěte. Dle mě tedy vlivem hormonů u porodu tělo reaguje odlišně, takže dřívější natahování mi moc smysl nedává....uvidíme 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru