Příznaky blížícího se porodu u druhého porodu. Poznaly jste dopředu, že se porod blíží?

Ahoj, blíží se mi termín druhého porodu a jsem docela unavená ze všech těch řečí, co tam kde dělám, že přece mám být doma, když můžu každou chvíli rodit. Osobně věřím, že poznám, že aktuálně se porod neblíží a sedět doma a čekat, z toho by mi asi brzo hráblo. Počítám s tím, že druhý porod může být rychlejší, o tom jsem tu našla i nějaké diskuze. Napadá mě se ale zeptat, zda jste měly před prvním porodem stejné příznaky, že se porod blíží. Je mi jasné, že tohle může být dost individuální (příznaky i to, jestli se opakovaly), ale i tak mě to zajímá.

U prvního porodu jsem dopo měla neskutečné nutkání uklidit byt, hodně nutkání vyprázdnit střeva (pardon, že to tak přímo píšu), pak odchod hlenové zátky a pak už jsem přestala mít hlad (velmi nezvyklé u mé osoby, proto to též beru za příznak 🙂 ) a navečer začaly první kontrakce.

Moje otázka zní, poznali jste dopředu, že se porod blíží? Myslím ty z vás, kteří měli nějaké "příznaky" porodu už u toho prvního. Nebo to u druhého porodu bylo všechno jinak?

gbp
2. srp 2022

@gone_with_the_wind ja sem teda prvni rodila driv 35+0 a nepoznala sem to vubec nijak 🤷🏼‍♀️ proste mi v noci praskla voda. ted jsem ve 33. tydnu a stale se sleduju, jestli neco...je pravda, ze nemam uplne chut vzdalovat se z mesta 😅 ale to spis psychicky po predchozi zkusenosti.
takze poznat mozna muzes, mozna nemusis, ale s tim sezenim doma bych to nevidela tak tragicky. pokud se nevydas nekam na pochod do nepristupneho lesa daleko od civilizace 😂 ikdyz i tam se da rodit, ze 😅

krisstina93
2. srp 2022

Ne nepoznala sem to ani u jednoho. U prvního mi teda večer před bolelo v tříslech, ale jinak nic, u druhého sem rodila o 3 týdny dřív a nepředcházelo tomu nic. Třetí sem měla porod překotný, tak tak sem stihla dojet do porodnice a opět tomu nepředcházelo nic.

lenerka1
2. srp 2022

U prvního odteklo trochu plodovky, pak za čas pidikontrakce, které postupně sílily. U druhého nic, jen pár dní předem odešla zátka, kontrakce šly rozeznat, až mi na 8cm píchli vodu.

daasqua
2. srp 2022

U druhého porodu jsem nepoznala nic. Bylo to 37+5, byla jsem ten den sankovat s dcerou, bylo mi skvěle a nic jsem necítila. A mladej si o půlnoci zničehonic vypustil bazének, ani nekopal, prostě klídek. Pak si dal na 3 hodiny šlofíka a za další 2 hodiny byl venku.

odula
2. srp 2022

Ja jsem byla u všech tří jak prvnička. Kazdej byl úplně jinej a ja jsem nikdy nevěděla, která bije ( teda jako uz jsem věděla ŽE rodim, ale před tím ani tušení ani náhodou :D)

sylvusska
2. srp 2022

Prvni porod byl vyvolavany po odtoku plodovky. Nic se nedelo. Ale byl po vyvolani z toho rychly porod. Tak jsem u druheho nevedela, co cekat. Modlila jsem se za kontrakce a ohlaseni porodu predem. To mi rekla az doktorka na kontrole, ze porod je rozjety, ze porodim dnes. Ja bych to nepoznala. Ani jsem si tim simranim/kontrakcema nebyla jista. A on to porod byl. Prekotny pak. Takze u tretiho porodu jsem si uz studovala prekotny porod, co delat. Treti prekotny taktez, nevyjet ihned pri prvni kontrakci,my do porodnice bychom nedojeli. Coz dekuju doted, ze jsem zareagovala a hned jsme jeli. Dcera musela na JIP, ja akutni revize.

lentilkah
18. srp 2022

U prvniho me zacalo bolet v krizi, tak jsem si chtela chvili lehnout a praskla mi voda. U druheho jsem rano vstala, zjistila jsem, ze lehce spinim, sem tam jsem mela bolesti a behala jsem na wc. V obou pripadech jsem porodila za 12 hodin.

bertik20
19. srp 2022

První porod mě začalo bolet v kříži a za 2 hodiny byly dvojčata na světě- přirozenou cestou ve 33+1. Druhý porod bolesti v podbřišku, ihned jsme jeli a za hodinu byl malej venku 35+5. No a teď jsem zatím na začátku těhu, ale fakt mám vítr, že pořídím doma🤣

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru