icon

CAR Apolinář. Byli milí, vysvětlili vše apod.?

saralinda
15. bře 2008

Ahojky holky, rozmýšlím se, do jakého CARu v Praze se přihlásím. Vím, že všichni chválí Pronatal, ale prodělala jsem operaci u Apolináře, a tak mají všechny mé papíry a navíc jsem tam byla spokojená. A proto bych se chtěla zeptat, jaké máte zkušenosti s CARem u Apolináře. Vím, že dosahují dobrých výsledků (statiskticky). Ale mě by hlavně zajímalo , jak se k Vám chovali. Zda vše dostatečně vysvětlili, byli milí a tak. Mooc vám předem děkuji za příspěvky.

eustoma
29. říj 2009

nasla som ci mi pichli za injekciu pregnul 1500. no snad to zabralo 😉

eustoma
29. říj 2009

pardon za preklep. bola to pregnyl 1500. nejak som sa sekla v pismenku.

fr.vladka
29. říj 2009

Ahojky. Chci se zeptat máte někdo dobré zkušenosti s Menopurem?? Podřilo se po něm otěhotnět?? Budou nám dělat ICSI. Díky za ospověď 😉

martinka.a.honzik
29. říj 2009

fr.vladka: Já jsem stimulovala Fostimonem a po ET jsem ob den píchala Agolutin a oplození jsme měli bez ISCI, protože chyba je naštěstí jen na mé straně, takže nechali mršky spermijky ať se snaží sami 🙂. Takže bohužel neporadim.

larri
30. říj 2009

fr.vladko,ja budu za mesic pichat Menopur a budu ho mit poprve.A poprve by jsme meli mit ICSI.

Myslim,ze nezalezi cim stimulujes,kazda reagujeme jinak.

larri
30. říj 2009

Martinko,u nas je aky chyba u mne,ale bylo nam doporuceno ICSI.Mela jsem poprve 5 vajicek a neprezilo zadne a podruhe z 11 prezilo jedno plus jedno slabsi.

Bylo mi navrhnuto udelat ICSI z pulky,aby vedely v cem je problem,proc mi nedozravaji.

martinka.a.honzik
30. říj 2009

Dobré ranko Apolenky,

larri: Aha, já myslela, že ICSI se dělá jen když je špatné spermio....tak jsem zase o něco chytřejší. Já měla 15 vajíček, z toho se 10 oplodnilo a 4 přežili prodlouženou kultivaci (5 dnů). Z toho mi teď jedno sedí na klíně 😀
Ale taky jsem měla menší hyperstimulák, proto ta PK.

collette
30. říj 2009

Ahoj Apolenky,

tak jsem se zase na chvilku dostala k PC, respektive bych měla napsat k Macu, abych nedostala od manži vylágoš, že snižuji hodnotu jeho miláčka 😀 😀 😀

V pondělí jsem byla u Fajta, vše ok, včetně krevního obrazu, příští pondělí první monitor u Apolináře. A místo břicha mám buben, který se občas tu či onde vyvalí 😅

Jinak doma je to jak po výbuchu, teda alespoň v obýváku. NASA koutek je již hotov, jen to v něm momentálně vypadá jak na Apollu 13, když ho museli zatížit různým brajglem, protože nevezli ty šutry 😀 Některý věci jsme prostě ještě nepřebrali. Do pokojíčku jsme dneska dali poslední skříňku a včera sestavili přebalovák, takže nábytkově jsme hotovi, ještě musí moje mami došít závěsy a potah na křeslo - je z Ikei i s potahem, ale ten je jakoby sametový a já na to nedokážu šáhnout, mám z toho osypky 😝 A taky musíme někde splašit nějaké záclony. No a v tom obýváku mám teď opravdu všude hromady a hromádky oblečení, které postupně přebírám a peru. A běhat mezi nimi s mopem a hadrem moc nejde, takže přijít k nám sociálka, tak nám zabaví ještě nanarozené dítě 🙂 Včera jsem u televize žehlila první várku podkládacích plenek 🙄 Řeknu vám, zaplať pámbu za jednorázovky. Dvacet plen mi trvalo skoro dvě hodiny, a to byly vlhké a měkké ze sušičky 😝

Moc přeji, ať zdárně postupujete, abyste maximálně do roka poznaly stejné "radosti" 😵

Jo, a jedna zprávička, ve středu jsem byla s partou na obědě a jedna kamarádka zná pracovně Tulipánka ze stejné firmy jako já. Shodou okolností ji počátkem týdne potkala a zdá se, že vše zdárně pokračuje 🙂

Mějte se krásně!!!

pbauerova
30. říj 2009

Ahoj všem tady 😉
Jasmínko, jdu tě pozdravit, koukám, že máš migrény, no tak ať je brzy líp!!! U mě bohužel výsledek negativní, no co se dá dělat, tak uvidíme co po novém roce, teď už před vánocema do ničeho vrhat nechci, máme ještě 6 sněhulí, tak asi přijdou na řadu i ty kuliši po dvou 😉

fr.vladka
30. říj 2009

V pondělí 02.11.2009 jedu na UTZ aby se mi podívali na to jak Menopur zaúčinkoval a kolik máme folikulů. Tak uvidíme. To se pak už rovnou domlouvá termín na punkci??? Nejsem si totiž jistá... Díky za odpověď. V.

fr.vladka
30. říj 2009

Pro zvednutí nálady 🙂 🙂 😀 😀 😀 🙂 🙂 Zdravím všechny snažilky a těhulky. 😉

saralinda
autor
30. říj 2009

Fr.vladka - s velikou pravděpodobností už ti řeknou i termín punkce. Ale pokud si nebudou úplně jistí, tak si tě pozvou ještě na 1 UZT (třeba za 2 dny) a až pak určí datum punkce. Přeji Ti hodně štěstí a kvalitních vajíček.

martinka.a.honzik
31. říj 2009

Dobré ranko Apolenky,
tak MS právě dorazila v plné parádě, takže v pondělí volam k Apolináři domluvit se na UTZ před KET.

Krásný, i když mrazivý víkend všem.

jasmina309
31. říj 2009

Ahojte
Petruš- tak to je mi moc líto! Ale jedeme dál... Takže po vánocích to rozjedeš a určo to v pohodě vyjde, věř tomu! Hezky se na to přes vánoce natěšíš a pak jupí a bude to 🙂 🙂 🙂
Marti- tak na pondělí na tebe budu myslet, at to klapne a Ketík bude!

Hlásím, že mě ruka testovatelská pěkně svrbí!!! 😀 😀 😀
ŘEKLA SEM, ŽE NA DUŠIČKY....
I když zatím pořád cítím takové jako bolení-šimrání či co v podbříšku a stále sem nafouklá a pálí mě žáha už od ET(21.10), tak se držím hezky při zemi. vím jak doberu Crinone, tak se to u mě celé pokazilo a sen o mimi byl tu tam...
Myslete na mě prosím, je to můj vážně životně poslední pokus o potomka... 🙂

Všem přeju pěknej Halowrnskej víkend 🙂

eustoma
31. říj 2009

krasne ranko apolenky,
mam otazocku, boli ste na zistenie prichodnosti vajcovodou? je to bolestive? trochu sa toho bojim. nasla som dve metody. jedna je nejaky prefuk - ta ako drsne neboli, ale je hodne neprijemna. druha metoda je laparoskopicky - ta sa robi v narkoze. radsej by som brala tu z narkouzou. ale aj tak sa bojim.

martinka.a.honzik
31. říj 2009

Jasminko: Já na tebe myslím každý den, co asi ty a kdy asi budeš testovat. Já testovala 12.den po ET a už se mi objevili krásné //, i když tedy po limitu. Jestli je to pro tebe opravdu poslední pokus a držím palečky o to víc, tfuj tfuj tfuj... Můžu se zeptat proč je to tvůj úplně poslední pokus? Tedy jestli to neni moc vtíravý dotaz. Klidně do IP.

eustoma: tak s tim ti bohužel neporadim, na tom jsem naštěstí nebyla. Ale já osobně bych si raději vybrala to bez narkozy...neni to takový nápor na tělo. Ale u mě je to i tim, že já už jich měla asi 13 a už i operaci kýly mi dělali při plném vědomí jen s lokálnim umrtvenim...

saralinda
autor
31. říj 2009

Jasmínko, taky na tebe moc myslím a držím i palečky, ať jsi těhulka.

Eustoma, sama jsem na zjišťování průchodnosti vejcovodů nebyla, ale vím, co tu psaly holky. U Apolináře to zkoušejí plynem. Vpouští do tebe plyn a podle toho jak probublává zjišťují průchodnost, Prý je to úplně nebolestivé. Metoda to není 100%, ale pro orientaci stačí (buď si jsou jistí, že jsou průchodné či neprůchodné, ale taky si občas bodle probublávání úplně jisti nejsou).
Nekde jinde (tuším že např. v Podolí) to zjišťují tak, že do tebe vstřiknou kontrastní látku a pak pozorují pod rentgenem zda projde vejcovody či ne. To je prý dost nepříjemné a často prý i bolestivé (na koníkovi je o tom celá diskuze). Většinou se to dělá bez narkózy.
Pak je samozřejmě možnost laparoskopie, ale to bych dala si až jako poslení možnost nebo v případě, že se do tebe potřebují podívat z více důvosů.

eustoma
31. říj 2009

holky dakujem. trosku ste ma potesili ze tu priechodnost robia u apolinara prefukom. som ako nasla ti metody, ale nevedela som co praktizuju u apolinara. dakujem trochu ste ma ukludnili.

martinka.a.honzik
1. lis 2009

Jasminko: Myslím na tebe a držím moc moc palečky, aby byly ráno na testíku // ... tedy pokud budeš testovat, jak si psala... tfuj tfuj tfuj 😅 😉 😵

saralinda
autor
2. lis 2009

Jasmínko, tfuj, tfuj, tfuj. Ať tam jsou pořádná 2 tlustice //.

martinka.a.honzik
2. lis 2009

Dobré ranko Apolenky,
tak jsem teď volala do CAR, mluvila jsem přímo s Koryntovou a objednala mě na úterý 10.11. v 11:45 na UTZ.

aknyt
2. lis 2009

Ahojky holky,
Jasmin, moc držím palečky na //, věřím, že tam budou.

Marti, mně zatím nedorazila MS, tak čekám a čekám. Dnes to vidím nadějně. Ale břicho mě bolí už týden a pořád nic. Ale ona dřív nebo později dorazí. Takže mě nakonec asi v termínu předběhneš, i když to původně vypadalo opačně 😉

martinka.a.honzik
2. lis 2009

Aknyt: to je škoda, ale třeba nám to zase vyjde a poslala bych ti těhu bacili....kámošce to pomohlo....já jsem porodila a v ten den mi oznámila, že našla // 😀 a shodou okolností má taky holčičku. No je to jak na potvoru co, s tou MS, když člověk nechce tak přijde a když chce, tak MS nikde 😕

Nepsala tu náhodou Len, že jde také 10tého k Apolináři? Možná se mi to jen zdálo nebo jsem si to s někym spletla.

Jasminko: Jsme tu všechny napnuté jak kšandy a chytají nás křeče do palců 😉

aknyt
2. lis 2009

Tak jsem první DC 🙂, tak se objednám na UZ... nevíte náhodou, kdy už tam bude paní doktorka Jarošová?

martinka.a.honzik
2. lis 2009

Aknyt: Tak jsme si to prohodily, protože jsem měla být dnes 1.DC já a jsem 3.DC.

aknyt
2. lis 2009

Tak jdu 12.11. do CARu na UZ. Bohužel ne k Jarošové, ale Jirsová je taky fajn.

Jasminko, ty nás tu pěkně napínáš 🙂

martinka.a.honzik
2. lis 2009

Aknyt: Já ani nevim ke komu jdu. Tak nějak je mi to i jedno.

Taky jsem tu jak na trní, co asi Jasmínka...

aknyt
2. lis 2009

Marti, bodejť by ti to nebylo jedno, když ses tam minule ani neohřála 😀

martinka.a.honzik
2. lis 2009

No to je sice pravda, ale vystřídala jsem tam asi 5 doktorů, což je docela slušné na ten jeden cyklus ne 😀

saralinda
autor
2. lis 2009

Nakukuji jak Jasmínka a stále žádná zprávička. ☹

Strana