icon

CAR Praha Podolí a zkušenosti s ním.

vakoema
29. říj 2007

Ahojte holky, nemate nektera nahodou zkusenost s Car v Praze podoli? Prestupuju tam z GESTU - doufam, ze to nebude jeste horsi... 😖

nita1984
30. srp 2017

@sagema vzdavame, nejsou peníze

girafkag
30. srp 2017

@sagema no nevím, řekla bych, že vydržím max. do příštího pátku...
@miracleelcarim držím vše co jde 🙂
@nita1984 to je mi líto, teď se třeba zadaří samo. Je dost takových případů 🙂

Ještě přidávám fotku. Nevím jestli budu patřit do kategorie feťák nebo alkoholik😂

jezz1e
30. srp 2017

@miracleelcarim Vyjde to! 🍀

@sagema Hormony zjevně moc nepůsobí, takže fyzicky jsem celkem v pohodě. Tlak v podbřišku považuju za pozitivní znamení 🙂

@nita1984 Je to těžké, ale věřím, že se z toho zklamání časem oklepeš a něco našetříte nebo se třeba podaří zázrak přirozeně.

sagema
30. srp 2017

@girafkag vzhledem k té fotce jasná alkoholička 😅
@nita1984 tak to mě opravdu moc mrzí. Ale teď se vám to taky klidně může pověst přirozeně, jak píše @jezz1e

@jezz1e jsem na Tebe moc zvědavá a fakt držím palce!!
@miracleelcarim tfuj, tfuj

jezz1e
1. zář 2017

@sagema
@girafkag
Holky, ještě odoláváte pokušení testovat?

Já pokračuju ve svém nekonečném příběhu (Vojna a mír hadr), píchat budu do neděle, v pondělí Ovitrelle a ve středu konečně odběr.

sagema
1. zář 2017

@jezz1e no to teda, máš to pěkně dlouhý, tak by to taky mohlo pak znamenat úspěch 🙂
já odolám, řekla jsem si, že na to nebudu myslet 🙂 Jestli to vyjít má, tak to vyjde, jestli ne, tak to nevyjde 🙂 Naštěstí mám teď tolik práce, že ani nemám čas na něco myslet 🙂

girafkag
3. zář 2017

@jezz1e upřímně řečeno, jsem si včera zkontrolovala že Ovitrellel je pryč. Neměla jsem žádné očekávání. Navíc mám teď pleť jak puberťàk...
@sagema tef už jsem také v klidu. Dostala se mi brigádka co můžu i doma, takže nevím co dřív 😎

jezz1e
4. zář 2017

@girafkag S tou pletí jsem na tom stejně, já neměla problémy ani v pubertě, ale teď je to děs. O vlasech nemluvě.
Tak se budu těšit na vaše // tenhle týden.

girafkag
6. zář 2017

@jezz1e jak si dnes dopadla?

jezz1e
7. zář 2017

@girafkag Ahoj holky, včera nakonec odsáto 8 folikulů, v nich 6 zralých vajíček, 5 oplodněno a u jednoho to ještě není jisté 🙂
Takže se dál budu modlit. Embryoložka byla při odběru docela věcná, prý ten počet je pro PGS hraniční (doplatek je 15 000 já a 30 000 pojišťovna bez ohledu na to, kolik embryí se vyšetřuje).. Takže pro případ, že by do 5 dne vydrželo třeba jen jedno nebo dvě, necháváme otevřenou variantu vložení embrya bez PGS.
Jinak včera večer jsem si připadala, jak kdyby mi zašili do břicha kamení, ale dneska už se to dá.
Co nového u vás?
@nita1984 bude KET?

girafkag
7. zář 2017

@jezz1e držím palečky. Blbá otázka co je PGS? Já jsem teď na rozpacích. Připadám si jak před MS tak nevím...
@sagema tobě také hodně štěstí na ráno. Jak si minule špinila, bylo to když si ještě brala utrogestan, nebo až když si jej vysadila?

jezz1e
8. zář 2017

@girafkag PGS je genetické vyšetření embrya - z pětidenního embrya se odebere jedna buňka a pošle na genetiku (zkoumají trizomie - Downův syndrom apod.), zbytek se zamrazí a embryo se vkládá až další měsíc, pokud je zdravé.

nita1984
8. zář 2017

@jezz1e jestli bude KET se nakonec dozvím az na poslední chvíli v pondělí. Zatím je KET plánovaný na úterý, ale ráno ještě v pondělí půjdu na kontrolní UTZ, protože ve středu byla sliznice jen 6mm a ten debil, co ani nevím jak se jmenuje me na KET klidně indikoval. Darebny v červenci řekl, ze pri sliznici 7mm KET odložil, ze je příliš nízká. Takže jsem si ještě vydupala jeden UTZ v pondělí, aby bylo jasné, jestli se zvedla nebo ne. Pokud ne, tak na KET nepůjdu, nechci zbytečně riskovat.

jezz1e
8. zář 2017

@nita1984 Držím palce, ať se sliznice ještě vzpamatuje. Já tedy měla naposledy 8 mm a to se tvářili, že je v pohodě, tak by ti snad o ty 2 mm mohla ještě dorůst.
To byl asi Krčmář, ne? Taky s ním nemám nejlepší zkušenosti. :-/

girafkag
8. zář 2017

@jezz1e díky a ať je vše ok.
@nita1984 naprosto tě chápu a také držím palce

nita1984
8. zář 2017

@jezz1e jojo, to je on.
@girafkag díky

sagema
8. zář 2017

@jezz1e moc držím palce! Kdy budeš vědět, že bude ET? A odebírali Ti vajíčka v celkové anestezii? Jak to vlastně probíhalo? Já jsem si totiž jistá, že nám ani 2. IUI nevyšlo (test si budu dělat zítra, ale mám takové tušení), takže pak půjdeme do IVF taky. S tou cenou PGS jsi mě teda šokovala. Snad by nebylo třeba, protože nám pojišťovna na to nedá ani korunu :(

@nita1984 nevzdávej to, šance pořád je, vyjde to, neboj, musí to jednou vyjít. Držím moc palce!

@girafkag i s Utrogestanem. De facto v ten samý den, co jsem to měla podle mého cyklu dostat, jsem začala lehce, ale opravdu lehce špinit. Ale dostala jsem to až 2 dny po vysazení Utrogestanu. A Ty už víš, jak jsi na tom?

miracleelcarim
8. zář 2017

@nita1984 drzim pesti,at povyroste...ja jsem byla u dr. Krcmare uz dvakrat a taky jsem z jeho pristupu nebyla moc nadsena ☹ zkus pit kontryhel me na sliznici pomaha.delam si 2 salky denne...

nita1984
8. zář 2017

@miracleelcarim já už k němu nikdy nejdu. Tím jsem si jistá. Uvidím, když to nevyjde a bude malá, prostě počkáme další cyklus. Už to prostě neřeším

girafkag
8. zář 2017

@sagema ahoj, měla jsem za to, že jsi testovala dnes. Já testuju zítra, říkali 18dni počítáno včetně dne zákroku. Jsem napjatá, ale nevím. Dáme si ráno vědět 😀

girafkag
9. zář 2017

@sagema ahoj, u nás nic. Vysadit utrogestan a zavolat si o clostyl? Díky

jezz1e
9. zář 2017

@girafkag To je mi líto. 😢 My se teda načekáme.. Ale jednom nám to všem klapne!

@sagema Dnes (3 den kultivace) se drží pořád 5 embryí, ale kvalita už je různorodá. Rozhodovat se bude v pondělí ráno a v poledne by byl případně ET.
OPU se nejprve zkouší jen v analgosedaci, ale já sebou škubla, jen co se mě doktor dotknul, takže mě raději klasicky uspali. Ze 3 holek jsem byly dvě uspané a u jedné odebrali 5 folíků bez uspání.
PGS se dělá, až když se objeví problém, takže věřím, že Ty budeš mít zdravá embryjka a testovat nebude třeba 🙂

sagema
9. zář 2017

@girafkag testovala jsem dnes a negativní. Takže vysazuju Utrogestan a v pondělí se objednám na konzultaci. Asi už půjdeme do IVF. Akorát, že tenhle cyklus budeme muset vynechat, protože to bude časově nejspíš zasahovat do naší dlouhodobě plánované dovolené, na kterou se strašně těším a rušit ji nechci.

Utrogestan vysadit určitě, nemá smysl ho brát, když je test negativní. Pokud nechceš konzultaci, tak si řekni o Clostyl a bude další kolečko 🙂

@jezz1e moc Ti přeju, ať se alespoň nějaké zdárně vyvíjí a dovyvíjí až do zdárného konce. Každopádně to máme všechny napínavé 🙂

girafkag
9. zář 2017

@sagema ještě jednou zkusíme a pak dám asi měsíc pauzu. Clostyl mi napíšou sestřičky? Respektive musím vyzvednout osobně?

sagema
10. zář 2017

@girafkag sestřičky určitě nic předepisovat nemůžou. Bude muset doktor/ka. Vyzvedneš si jen recept, možná by ho dali i partnerovi. Spíš bych tam nejdřív zavolala, řeknou Ti přesněji co a jak 🙂

sagema
11. zář 2017

@jezz1e moc na Tebe myslím a držím palce, ať to dneska dopadne dobře a vyjde ET a embryjko se uchytí!

jezz1e
11. zář 2017

@sagema Ahoj, škoda, že IUI nezabralo. Uděláte si dovolenou, načerpáte nové síly a třeba se z dovči vrátíte ve třech (kamarádka má takhle malého Egypťana 😉).

Mně bohužel přežilo do dneška jen jedno embryo a ne úplně výstavní. Takže proběhl transfer a uvidíme za 14 dní. Snad se ta špatná vyeliminovala i bez PGS a tohle to dotáhne až do konce.

sagema
11. zář 2017

@jezz1e když to tak člověk vidí, jak je to tak strašně složitý a ve své podstatě na obrovské náhodě založený proces, tak se úplně musí divit, že lidstvo ještě nevymřelo. A stejně to skoro každému páru dříve či později vyjde. Strašně moc Ti držím palce, tohle nejsilnější embryo se snad pořádně pochlapí a bude z něj pořádný malý řvoun 🙂 Jaký režim máš teď mít? A ještě se zeptám na ten odběr vajíček - dělali to normálně spodem?

girafkag
11. zář 2017

@sagema to mi povídej. První šlo v pohodě a tak jsme nepředpokládali komplikace a ono ejhle.

@jezz1e tipuju si holku, to jsou velké bojovnice 😀

girafkag
11. zář 2017

Jinak zítra se vyzvedne recept na clostyl a 21.utz u rezacove tu druhou co mi nabízeli neznám a říkala jsem si, ať to moc nestřídám...

Strana