icon

CAR Praha Podolí a zkušenosti s ním.

vakoema
29. říj 2007

Ahojte holky, nemate nektera nahodou zkusenost s Car v Praze podoli? Prestupuju tam z GESTU - doufam, ze to nebude jeste horsi... 😖

boure888
21. bře 2019

Kdo chodí k Mudr. Řezáčové a vyšlo to?My jdeme z Pronatalu tam nás zklamali.

sagema
22. bře 2019

@boure888 já k ní chodila. Z odborného hlediska je jedna z nejlepších v Podolí. Nicméně musíš si na ni zvyknout jako na osobu. Je zvláštní. Mně to tedy nevadilo, ale mnoho pacientek s ní má problém. je poměrně nekomunikativní, sama Ti nic moc neřekne, musíš se ptát a někdy máš pocit, že Ti odpovídat ani moc nechce. Rozhodně neudělá rozvitou větu. Na druhou stranu je velmi empatická při odběrech vajíček a při transférech. Najednou úplně jiný člověk. Ale chodit tam můžeš ke komukoli, často se stane, že jsi objednaná k jednomu doktorovi a pak Tě vezme jiný, protože ten Tvůj není/nemůže/je na sále.... Skvělý je Darebný, takové sluníčko a všechno hezky vysvětlí. Dobrá je Bahníková, milá, taky hezky vysvětluje. Asi bych nedoporučila Krčmáře, ten je takový studený psí čumák. To Řezáčová je lepší. Nicméně ani ET nemáš zajištěno, kdo ho bude dělat. Hlavně je dělá Řezáčová, ale mně ho dělal Darebný, protože Řezáčová byla nemocná. A musím říct, že Darebný má v tomto ohledu snad zlaté ruce 🙂

boure888
22. bře 2019

@sagema děkuji za odpověď, všude je něco, mě třeba zklamali v pronatalu...A povedlo se vám?Jde hodně o štěstí....Byla i milá na nás...A důležité jsou i embryoložky...A jak na tom je člověk zdravotně...

sagema
22. bře 2019

@boure888 já jsem v Podolí velmi spokojená, ale zase záleží co kdo očekává a chce. Já konkrétně jsem docela nenáročná a věřím doktorům. A zatím jsem se v Podolí setkala pouze s přijemným přístupem (kromě jedné sestřičky). A embyoložky jsou naprosto úžasné nejen povahově, ale myslím, že opravdu umí to, co dělají.
Nepodařily se inseminace a jeden nativ, ale ty se vlastně neberou jako platné pokusy, které by vedly ke zdárnému konci. Ale hned první celé IVF se zadařilo. Čekala jsem dvojčátka, bohužel pro potvrzený Downův syndrom jednoho z nich jsem podstoupila redukci. Takže teď čekám jedno miminko, ale je naprosto zdravé.

boure888
22. bře 2019

@sagema děkuji aspoň za kladnou a pozitivní zprávu,,,to mi přijde zvláštní,že to holkám nevychází, nebo vyšlo a už nechodí na koníka a mají jiné starosti.,doktorka je zvláštní to je pravda ,máte toho za sebou hodně ,takže můžu porovnat a všude je něco...doufám, že teď bude stát už štěstěna a výjde to ..,,,hodně štěstí i tobě at to v klidu dotáhneš do konce.,,,,

girafkag
23. bře 2019

@boure888 já jsem chodila nejvíce k Darebnému. Sedli jsme si smyslem pro humor a vždy jsem odcházela pozitivně naladěná. Timimu jsou 4,5 měsíce z prvního IVF a ET

boure888
23. bře 2019

@girafkag gratuluji,doufám že po tom všem už to výjde....ivf je o štěstí a samozřejmě a jaký je problém ale pozitivní mysl půl úspěchu....

boure888
24. bře 2019

@sagema chodila si k Řezáčové a čím si stimulovala a kde mají sály? Jak to tam probíhá? Děkuji

lenjav
25. bře 2019

@boure888 Ahoj, já chodím do Podolí už dva roky. V poslední době právě k Darebnému, protože mi Řezáčové komunikace nevyhovovala. Ale ona je dobrý doktor, tomu věřím. Darebný je sympaťák, který vše vysvětlí a uklidní a jako lékař si myslím je taky schopný. K Bahníkové nechodím, byla sem ale u ní párkrát a je v pohodě jen tam bývá málo, takže je prakticky nemožné objednávat se jen k ní. Krčmář je tragickej snad po všech stránkách! K tomu ti doporučuji vůbec nechodit. Prostředí je tam v pohodě. Sál mají jeden a je hned na patře a u něj maličký dospávací pokoj se třemi lůžky u toho malá koupelnička se sprcháčem a záchod. Jak tam probíhá co? Transfer embrya? OPU? Stimulace? 🙂..Myslím že jako všude jinde. Napřed předepíší stimulaci, pak chodíš na ultrazvuky jak rostou folikuly, když mají správnou velikost, naplánují ti OPU, ráno přijdeš odlíčená atd, se svou košilí, přezůvkama a pitím, odvedou tě na ten pokojík, na sále ti dají mírnou anestezii, odeberou vajíčka, odvezou tě zpět na pokojík (ten navazuje hned na ten sálek. Tam ležíš (asi 2-3 hoďky, už nevím), přijdou ti říct kolik bylo embryí a v jaké kvalitě. Pak tě propustí a voláš si každý den jak na tom jsou embrya. Podle toho jak se vyvíjejí tak si tě pozvou na třetí, nebo 4-5 den na ET, kdy ti transferují vybrané embryo. Na transfer můžeš přijít nalíčená a hodinu ti vždy řeknou individuálně. Transfer už je bez analgetik ale jinak to probíhá v podstatě stejně, jen na pokoji si jen už asi jen hodinku a jdeš domu. vystavují neschopenku když chceš. Pak jdeš až po 14-ti dnech na krevní těhotenský test. Po celou dobu se užívá utrogestan a někdy i jiné léky. Když je test pozitivní (to sem ještě nezažila), tak si tě objednají na kontrolu, když negativní, tak prášky vysadíš, počkáš na MS a další cyklus 10-12 DC jdeš na utz jak roste sliznice, když bude dostatečná tak můžeš jít na KET, který probíhá stejně jako ET, jen embrya jsou rozmražená a né čerstvá 😉

boure888
25. bře 2019

@lenjav moc ti děkuji za zprávu, co je u váš za problém a kolik máš za sebou pokusů?U nás je hlavní problém v manzelovych spermí. Už máme za sebou jeden Et a ket v Pronatalu,pak nás zklamali a proto přechazíme. Ivf je hodně i o štěstí. Proto ti přeji hodně štěstí.

pepetousek
25. bře 2019

@boure888 Muzu se zeptat, v cem vas v Pronatalu zklamali? Jsem prave ve fazi vyberu noveho CAR, potrebujeme zmenu, jine lidi, jiny pristup..

boure888
25. bře 2019

@pepetousek všeobecně moc neřeší nikdy chlapy. Dali mu testosteron gel a ten mu zabil poslední spermie, atd po roce po léčbě jinde se mu vrátili. A čeká nás ivf v Podolí. Jaký je váš problém? Kde jste byli? Všude je něco....Hodně štěstí.

sagema
25. bře 2019

@boure888 lenjav Ti to popsala moc hezky 🙂 a co týče stimulace, tak na celý cyklus jsem měla Eigenorm (celkem 9 dní) a k tomu pak Cetrotide (na poslední 4 dny), obojí injekce. Na vyvolání ovulace klasika Ovitrelle. A co se týče toho, co se děje po ET, tak za 14 dní si uděláš TT a přijdeš na krev na hCG a pokud je pozitivní, tak za dalších 14 dní na první UTZ, to by už mělo být vidět i srdíčko. A pak ve své podstatě co 14 dní UTZ až se dopracuješ ke screeningu v 1. trimestru, což obnáší 10.-11. tt odběr krve a 12.-13. tt podrobný genetický UTZ. Pak další kontroly a 21. tt druhý velký genetický UTZ a tak dál 🙂

pepetousek
26. bře 2019

@boure888 U nás také slabé manželovo spermio + nově u mě horší sliznice po revizi... Za mě 1) Darebný, 2) Bahníková, 3) Řezáčová, 4) Krčmář.... Řezáčová je divná paní, ale u transferu je fajn..mile mě překvapila, když mě poslala na hysteroskopii, že chtěla vědět termín, kdy ji budu mít a přišla se na sál podívat a dohlédnout...ale jinak mi tedy vůbec nesedí ☹

Teď jsme se 2 cykly po sobě snažili o ket v nativním cyklu, neboť jsem doteď na estrogeny nereagovala...první cyklus mi vycházel ket na víkend, což mi Darebný odmítnul, že nemají naplánovaný žádný transfer, tak že kvůli ketu tam nepůjdou. Prý, pokud budou folikuly ještě ve ČT, tak by mi KET vycházel na pondělí a to by šlo (bohužel ve ČT bylo již po ovulaci)..další cyklus Darebný v daný den neordinoval, tak jsem musela k Řezáčové, sliznice krásná, ale prý už MOC velký folikul, tak prý smůla (ale min měsíc Darebnému velikost folikulu nevadila, důležité bylo, aby nějaký ještě byl), tak jsme zase ostrouhali...a když jsem chtěla aspoň inseminaci, aby bylo aspoň "něco", tak mi řekla, že manžel má hrozné spermio, tak že vůbec, nashledanou (a to v listopadu před IVF se mě ptala, zda mám stejného partnera, že se spermio výrazně zlepšilo)... takže tak... další cyklus chci zkusit řízený ket, sice jsem doteď nereagovala na estrogeny, ale na druhou stranu mi nerostla ani v nativním cyklu sliznice..teď jsem začala chodit na akupunkturu a cvičím hormonální jógu, sliznice je v nativním cyklu "hezká" (jen brzy ovuluji a sliznice potřebuje trošku více času), tak snad konečně bude růst i pod hormony..

pepetousek
26. bře 2019

@lenjav Už jsi to dostala?

boure888
26. bře 2019

@pepetousek děkuj moc za zprávu kolik máte za sebou IVF ?to je blbé že neodhadli ten ket, měsíc v háji, já mám delší cykly ovu až 20den ,měla jsem i jeden KET v pronatalu a bohužel nic...teď doufáme,že to po tom všem už výjde.,,také jsme chodili na čínskou medicínu a nic,akupukturu, podle když je zdravý životní styl je nejlepší .....

pepetousek
26. bře 2019

@boure888 Kdybych měla ovu až 20tý den, sliznice by mi stihla krásně dorůst a byl by možný ket v nativním cyklu ... já bohužel ovuluji cca 12-14 DC a teto měsíc třeba sliznice narostla na 6,4 mm (u mě krásné číslo), ale folikul byl těsně před prasknutím..takže na přirozené otěhotnění dobrý, ale na ket už prý pozdě...njn... Hele, my žijeme "zdravě", nekouříme, sportujeme, jídlo normál, alkohol rekreačně..a prd 😉 Věřím hodně v tu hormonální jógu, zvyšuje hodně šanci na otěhotnění, je dobrá na kvalitu vajíček atd. 🙂

pepetousek
Autor odpověď smazal
pepetousek
26. bře 2019

@boure888

My chodíme od začátku do Podolí.
1IVF (ET 1 embryo nic, KET 2 embryí zdravý syn)
2IVF (ET 1 embryo nic, KET 1 embryo nic, 1 embryo zmražené)
3IVF (ET 2 embryí pozitivní tt, ale samovolný potrat v 6tt, 3 zmražené)
Máme tedy celkem 4 zmražená embryjka.

Po porodu syna jsem musela na revizi, neboť jsem měla srůsty v děloze a bylo tam toho asi nějak víc a víc mě seškrábli. Od té doby mám problém s růstem sliznice, předtím byla naprosto ukázková. I když mě stimulovali na KET estrofemem, nereagovala jsem. Tak jsme se rozhodli podstoupit třetí IVF, i když jsme měli stále jedno zamražené embryjko z druhého IVF. Doufali jsme v zázrak, že tělo bude konečně reagovat...sliznice stále bída, ale ET mi nakonec provedli s výškou 5,9 mm. Pozitivní tt ale netrval dlouho. Každopádně od té doby sliznice docela roste bez léků (6,5 mm), ale od prosince mi nebyli v Podolí schopni KET provést...

lenjav
26. bře 2019

@pepetousek
Ne stále nic, dnes jsem už 50 DC a ve čtvrtek jdu ke své gynekoložce aby mě skoukla.

@boure888
Já mám PCO, tudíž prakticky nulový cyklus a žádná ovulace. Za sebou mám 2 ivf. Z prvního bylo 1 x ET a 3 x KET. Embryí bylo tuším 7 a všechny zavedeny jako čtyřdenní. Teď po druhém ivf jsem ET mít nemohla kvůli hyperstimulačním syndromu, takže sem měla až KET (třídenního) a pak ještě jeden pětidenní blastocysty. Ani jednou jsem neměla pozitivní těhotenský test. Zamraženy mám ještě 3 blastocysty a 2 x po třech prvojádrech. Před měsícem jsem ale byla na laparoskopii (hysteroskopie, skarifikace, průchodnost vejcovodů, srůsty) a doufala jsem že se mi cykly rozjedou a budeme moc zkoušet inseminaci, nebo jen doma. Zatím ale bohužel nic ☹. To že nemám ms a ovulaci je v podstatě náš jediný problém. Jedno dítě ale už mám (8 let). Se stejným partnerem a přirozeně. Druhé nám víc jak 4 roky nejde.

boure888
26. bře 2019

@lenjav já dle mé gyndařky mám malé pco ,ale dle řezáčové ai ne, menses pravidelně i s ovulací, u nás je problém v spermií, měl jich málo pak zmizeli ,trochu to zkazili v Promatalu, dali gel který mu je utlumili a ted po roce po roce léčby na endokrinologii a v Olomouci se vrátili. Tak doufáme,v zázrak..Budtě vděčný za to jedno, co bychom my za to dali a pak se vám určitě podaří další 🙂

boure888
26. bře 2019

@pepetousek to je fajn, že žijete zdravě, někdy je paradox že fetáci a tak mají a my normální máme problém...je fajn, že se vám povedl syn.Buďte vdečný a určitě se dočkáte dalšího...Co my bychom dali aspoň za jedno....hodně štěstí.

nita1984
26. bře 2019

@pepetousek neumím si představit, že by mi dr řekl, že mi neudělá KET o víkendu 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ já tedy mela transfer i v podolí v sobotu. byli tam jen kvůli mě. Každopádně, byl to jeden z důvodů, proč jsem odešla. V Iscare dělají transfery 7 dní v týdnu

pepetousek
26. bře 2019

@boure888 Ja vim, nemuzeme si stezovat, mame aspon to jedno... Ale jak rikas, je to paradox, pary, ktere deti chteji a udelali by pro ne vse, je mit nemuzou s jini, kteri o ne nestoji, tak je maji..

pepetousek
26. bře 2019

@nita1984 Mne v Podoli delali o vikendu jen ET...ket a inseminaci nikdy..

lenjav
27. bře 2019

@boure888
Jj, naše dcera je malý velký zázrak! Jsem ráda že ji máme! Ale touha po druhém dítěti je stejně velká jako po tom prvním ( i když mé první dítě chtěné nebylo 🙈). Ale je pravda, že oproti těm co nemají žádné, máme velkou výhodu, že alespoň jedno máme.🙏😘
Když máš normální cyklus, tak je nepravděpodobné že by si měla PCO. každopádně špatný spermiogram je snad ještě větší překážka než absence ovulace. U mě to alespoň lze řešit umělým oplodněním,ale bez spermií se k vlastnímu dítěti dostává špatně. Na druhou stranu, když alespoň nějaké spermie má a ty si v pořádku, tak je šance na otěhotnění vysoká.Určitě se vám to brzy povede 😘

lenjav
27. bře 2019

@pepetousek
@nita1984
Jj, mě taky jen ET v sobotu, zbytek se vždy plánoval na pátek nebo až pondělí. Tohle tam mají dost neštastně řešené a stejně tak i provozní dobu do 14:30. V životě sem neměla pozdější termín než 13:00. Člověk si musí vždy vzít půl dne z práce. Já s tím problém nemám, zaměstnavetel je v pohodě, ale věřím že někde to problém být může.

boure888
27. bře 2019

@lenjav dle mé gyndařky,mám ale jen malou formu, ukazovala mi to na UZ, na ivf jsem měla 35 foliků a 9 vajíček...Stačí jedna dobrá spermie aby to vyšlo...doufáme a věříme..je blbé ,že kety nedělají o víkendech, snad nám to výjde z ET, a jak si byla dlouho doma po ET? věřím, že touha po dalším je ,vždyť z miminek rychle vyrostou...Měj se..

lenjav
27. bře 2019

@boure888
po ET sem byla podle mě doma jen asi 3 dny. Už si to nepamatuju. ET jsem měla jen jednou při svém prvním ivf a to bylo tuším v září 2017. Pak při následujícím KET sem byla doma týden a pak při dalším 14 dní, pak už sem si neschopenku buď nepsala (byl pak víkend), nebo max tak tři dny. Myslím, že když není stres nebo náročná práce, tak se dobrý výsledek vyležet nedá. Stačí když je na sebe člověk opatrný...Tak nevím, já myslela že při PCO prostě pravidelný cyklus nelze 😕. Já pco mám a i tak jsem při prvním ivf měla jen asi 10 folikulů z toho 7 vajec a zůstalo i 7 embryí. Z druhého jsem měla taky něco kolem 30-ti folikulů, z toho asi 23 vajec a asi 15-17 embryí. To záleží na stimulaci...A kdy jdete do Podolí? To už půjdete rovnou do "procesu" ivf, nebo zatím jen na vstupní konzultaci?

boure888
27. bře 2019

@lenjav bavila jsem se s kámoškou doktorkou a i při PCO se dá otěhotnět, hlavně u nás je role spermie, chtěli jsem po roce jít na 2ivf a spermie zmizeli, nejhorší je že to doktoři neřeší a nebo hned operace a nebo gel ,který utlumil. Naštěstí jsme si našli lékaře a dali injekce a léky a po celém kolotoči se po roce zase vrátili.....já vím, že se nevyleží, mě říkali, že hlavně 3dny po transferu jsou důležitý, já jen kvůli předchozím komplikacím....( křeče do břicha ode dne kdy měl být transfer) ta kkvůli tomu nevím... my měli po 1ivf jen 2 blastocysty,které se nechytli....
Na konci tohodle MCyklu jdu na kontolu a pro léky ,už jsme se domluvily s řezáčovou, manžel dobírá léky a injekce na spemie, tak snad se stane už zázrak.....

Strana