icon

Inseminace, kdo z ní otěhotněl a jaké příznaky po ní?

marenka244
24. srp 2015

Snažíme se 2roky a máme jít na IUI do Iscare v Praze,pak na IVF,když se nepovedete

holubice.petra
1. pro 2015

@kafr rocne 6

gabra29
1. pro 2015

@kafr mám na to úplně stejný úhel pohledu jako ty. Já teda chci vyčerpat všechny pokusy IUI a pak uvidíme dál. Ale asi pro sebe IVF jako variantu nevidím, jednak mě děsí ta hromada hormonů a šílená zátěž pro tělo a vůbec si neumím představit píchání injekcí. Je mi špatně jenom z toho když mi sestřička píchne injekci takže já sama určitě ne. My jsme na tom podobně, před 4 lety mimoděložní, od té doby se 3 roky snažíme a nic, v CARU teda něco odhalili, takže teď doufáme, že to bude dobré a prolomíme to, že se nedařilo. Mám za sebou 1. IUI bohužel neúspěšnou, tak uvidíme jak to bude dál. Zatím to nevzdávám, ale přesně jak píšeš ty, už je to dlouhá doba a člověk je z toho zničený, nejmladší už taky nejsem, takže doufám, že se na nás štěstí konečně usměje.

malenka3
1. pro 2015

@kafr jo, tak to chápu, to už řešíte dlouho, takže rozumím, že to chcete posunout dál. IUI hradí pojišťovny 6 za posledních 12 kalendářních měsíců, takže počítej, kdy bylo první a od tý doby 12 měsíců na těch 6. Po dalších 12 měsících znova nový kolo 6 pokusů.
Já myslím, že ale stejně k tý genetice a imuno dojde. Když se první IVF nepovede, tak to dr budou chtít udělat, aby měli jistotu, že tam není pro IVF překážka v tomto ohledu, protože IVF budeš mít jenom 4 za život na pojišťovnu, to bych si pak nechala udělat i sama pro svůj klid duše.
Vždycky to první IVF říkají, že je tak trochu pokus, aby si otestovali, jak budeš reagovat. Viz příklad @merope , u prvního se báli víc stimulovat, nevěděli, co udělá tělo, u druhýho už bude doktorka "chytřejší " a bude větší šance úspěchu.

malenka3
1. pro 2015

@kafr a zkoušela jsi cvičit Mojžíšovou? Já jsem v to moc nedoufala, ale byla to pro mě poslední věc, kterou jsem si slíbila udělat, než se pustíme do IVF. Každej má dneska trable se zády, u sedavých zaměstnání potíže s pánevním svalstvem, ani si neumíme představit jaký. Já začala cvičit v březnu (ale fakt pod dohledem odborníků, to co jsem cvičila půl roku před tím podle internetu, bylo cvičený špatně ). V květnu jsem pak byla na mobilizaci páteře, která k tomu patří a za dva týdny jsem měla poslední pokus na IUI s tím, že v červenci jdu na ivf. No a v červnu jsem našla pozitivní test 🙂 Dodnes věřím, že to iui by nezabralo, kdybych necvičila a neměla tu mobilizaci. I rehabilitační sestra mi potvrzovala, jak jsem měla celý spodní svalstvo jakoby v křeči a tam se pak těžko vajíčko uhnízdí. Po cvičení a mobi došlo k uvolnění a to podle mě pomohlo. Rozhodně ti to neuškodí. Maximálně pomůže od bolesti zad. Zvaž to 😉

ivhuska76
1. pro 2015

@merope děkuji za odpověď, mě totiž vsude kam prijdu lékaři říkají,že v mém věku to bude velký problém. Moc děkuji za pozitivní zprávu 🙂

gabra29
1. pro 2015

@ivhuska76 jestli můžu přidat typ na cvičení, tak i hormonální jóga má poměrně dost velký úspěch. Byla jsem na měsíčním kurzu a hodně holkám to pomohlo právě na prokrvení pánevního dna a srovnání hormonů. Ale je to o pravidelnosti cvičení.

ivhuska76
2. pro 2015

Tak dneska folikuli 24 a23 tak mi hned pichli pregnyl a zitra ve dve 3 IUI. Tak uvidíme....

kafr
2. pro 2015

@ivhuska76 tak se nam sesel termin, taky jedem zitra 😉 .
Ja mela folikul v pondeli 16,5 pravy, ale vecer a v utery cely den me tlacil levy vajecnik... vecer ovirille a zitra Iscare.
Jen tak informativne jsem se mudr. ptala o kolika injekcich min. mluvime pri IVF: min 6-10 😀 😀 😀 mi stacila vcera ta jedna.

arabuka
3. pro 2015

Tak zítra taky na 2. IUI tak jsem zvědavá. Nastoupila jsem do nové práce a úplně by se mi nehodilo otěhotnět tak se to možná podaří. Všem držím palečky 😉

gabra29
3. pro 2015

všem vám držím palce, ať se to konečně podaří 🙂 asi je nějaké magické datum, že jste se sešly na IUI všechny 3 🙂

marenka244
autor
3. pro 2015

Test po 3.IUI sněhobílý ☹ tak mě čeká kolonoskopie a po novém roce poslední IUI a pak IVF :-/ prostěnám štěstí nepřeje :'(

marenka244
autor
3. pro 2015

@arabuka taky jsem nastoupila do nové práce a stejně těhu nejsu ☹ to je prostě v nás ☹

lenca1212
3. pro 2015

@marenka244 jj když je nějakej problém už ve Vás tak asi to jinak nepůjde to mi říká každý ..mám to
stejné :(

ivhuska76
3. pro 2015

@kafr tak to joo...my byli dnes tak zase jen čekat.; -) tak držím pěsti nám oběma.: -) no ty injekce jsou děs....

ivhuska76
3. pro 2015

@marenka244 To mě mrzí.: -(

depos
4. pro 2015

Ahoj holky, už jsem byla na diskusi snažilky 40 +, protože už mám ten věk, ale chtěla bych více informaci ohledně IUI, máme už jedno dítko - 5 let a chtěli bychom ještě jedno. Já jsem byla v únoru letošního roku na odstranění děložních srůstů a manžel má je 7 mil/ml a pohyblivost celkem 60 %. Je to dostatek na otěhotnění? Mám spoustu otázek? Strašili mě, že když jdeš na IUI je tam nepříjemný pohovor, který tě hned odradí?

marenka244
autor
4. pro 2015

@depos tady je diskuze těch,co nemůžou otěhotnět a vy už jedno dítě máte tak víte jaké to je chovat vaše vlastní miminko,tak za něj buďte ráda...

gabra29
4. pro 2015

@depos Ahoj, nic takového. Žádný nepříjemný pohovor není. Doktorka ti vysvětlí jak to probíhá a to je celé. 7 mil je sice pod normu, ale i tak ti to udělají, samozřejmě čím víc spermií tím líp. Norma je 10 mil.
Pak záleží jestli normálně ovuluješ, není potřeba žádná hormonální podpora, jenom přijdeš na ultrazvuk kde ti doktorka řekne jak roste folikul a pokud je vše o.k. a folikul je optimální, píchne ti injekci, která zaručí, že folikul do 36 hod. praskne a uvolní vajíčko a pak už akorát přijdeš na IUI. Většinou ráno manžel přijde na odběr a ty cca po 2 hod. na zákrok. Není to nic bolestivého a cca za 5 minut to máš z krku a jdeš domů, no a pak už jenom čekat 🙂

depos
4. pro 2015

@gabra29 díky moc za info, jsi hodná

gabra29
4. pro 2015

@depos není vůbec za co. Není se čeho bát, určitě bych do toho šla.

kafr
4. pro 2015

@marenka244 to me moc mrzi, tak jsem doufala, ze ti to vyjde. Je to k vzteku, proste nespravedlnost.
Holt si date pauzu, poresis streva a pak uvidite. Treba to pak pujde lip. 😉

marenka244
autor
5. pro 2015

@kafr uz jsem to aj dostala a o den driv ☹ jo musim poresit streva a pak se uvidí ☹

elis86
9. pro 2015

Ahojky, jsem 9.den po IUI a čekáme...příznaky žádný,možná jen trochu bolí prsa,ale břicho už přestalo.

marenka244
autor
9. pro 2015

@elis86 tak ať ti to dobře dopadne 🙂

elis86
9. pro 2015

@marenka244 díky...nespolíhám se na nic,je to teprve první IUI.

kafr
9. pro 2015

Ahoj holky, mam dost zajimavou novinku, ktara by se nektetym z vas mohla hodit...
Hedala jsem informace o IVF a nasla tady diskuzi "Jit ci nejit na IVF" jedna mamca tam dala informace o IVF v nativnim cyklu!!! Kdyz jsem se moji mudr ptala, jestli nejde odebrat jen to jedno vajicko, ktere se normalme urodi, to oplodnit a zavest, tak mi rekla, ze to se teda nedela, ze je to vyhozena sance s nizkou uspesnosti!!! Pravda je jinde- jednoduse z toho nema prachy. Jeste se chystam zitra napsat mail na pojistovnu, co a jak hradi...
Pro me je to jen dalsi duvod, proc do IVF nejit, kdyz lzou v tomhle, kdo vi, co jeste zamlcuji! Ja jsem tak vytocena. Tohle vedet, kdyz jsme byli pred 3 lety v caru ve Varech (kde nas taky hned tahali za nos a hnali do IVF), tak jsme si usetrili spoustu starosti a dneska uz mohli mit prcka davno doma!

malenka3
9. pro 2015

@kafr já bych nebyla být tebou tak hrr. Nativ se obvykle dělá tam, kde ženská nemůže podstoupit hormonální stimulaci. Jinak jsou to opravdu dost rizikově vyhozený peníze, pravděpodobnost úspěchu asi 1%. Oni ti můžou samozřejmě odebrat to jedno vajíčko, který je tam vzniklý přirozeně, ale nezapomeň, že to je jen folikul a až když ho vyndaj, tak pak zjistěj, jestli je tam vůbec co oplodnit. Pokud ne, máš smůlu. A pokud jo, tak se nemusí vůbec vykultivovat do embrya. Proto dělaj stimulace, aby z toho počtu aspoň něco zbylo, málokdy se povedou vykultivovat všechny. Nepopírám, že ti o tý možnosti asi měli říct, ale naprosto chápu, proč ti ji nenabídli.

gabra29
10. pro 2015

@kafr že je to všechno o penězích nemá cenu předstírat, že to tak není, bohužel je to vidět všude ve všech CARECH. Všichni se snaží vše řešit přes IVF a nehledat cestu nejmenšího odporu, ale tak to prostě je a na nás je se bránit. Chápu, že jsou případy kdy to ani jinak řešit nejde, ale přijde mi, že IVF nabízí už při pozdravu. Nativ mi přijde jako super alternativa, žádná zátěž pro tělo a další šance. Samozřejmě, že tě od toho budou odrazovat, protože přesně jak píšeš málo peněz a třeba i malá šance, ale je to šance. Stejně jako odrazují od IUI a já znám hodně holek, kterým to vyšlo třeba i na poslední pokus, ale vyšlo, takže rozhodně bych to nevzdávala a zkusila to.

merope
11. pro 2015

@depos Pokud tam bude nepříjemný pohovor, je na čase se podívat po jiném CAR.

@kafr Hrozně záleží na situaci. Já to našla v ceníku a bylo to levnější, tak jsem to dost probírala s doktorkou a vyšlo mi, že klasický cyklus je z hlediska cena-výkon i levnější. Ano, neplatíš tam vůbec žádné hormony, ale pokud ve folikulu není oocyt, tak zaplatíš stejně nějakou částku a nic z toho. Následně pokud se vajíčko neoplodní nebo se neudrží, tak stejně platíš další peníze. Někde jsem četla, že u mladé holky je cca 1/4 cyklů vhodná k početí zdravého dítěte. U starších to jde samozřejmě rapidně dolů. Třeba má statistika na IVF - tuším 8 nebo 10 folikulů, v tom 5 oocytů, 4 se oplodnily, do 5. dne zbylo jedno. Kdybys měla tohle v nativu, máš tam 3 ukončení při odběru folikulů, pak z těch zbylých řekněme, že by se implantovalo 3. den, takže bych měla nejspíše tedy 3 pokusy, ale jen jedno bylo aspoň trošku životaschopné.

Na druhou stranu znám holku, co otěhotněla v nativu - ale to je velmi mladá holčina, dříve absolutně bez problémů otěhotnět, jen tam byla 2 mimoděložní. Tam to může mít smysl. Plus se to dělá naopak u starších holek kde i při stimulaci dozraje stejně tak to jedno vajíčko (dle MUDr. když jsem to s ní probírala).

Ale samozřejmě CAR, který ti vůbec zatají existenci tohoto způsobu je nedůvěryhodný.

kafr
11. pro 2015

@merope ahoj, diky moc za vysvetleni. Ja jezdim do Iscare Praha, ale pres prostrednika. Jsme z okr. Chomutov, takze muj obvodni gyn. mi doporucil mudr. ktera se specializuje na neplodnost v Chomutove, coz je super, protoze na vsechna vysetreni si jen odskocim z prace a do Prahy jedem jen na zakrok. Jenze cim dal vic zjistuju, ze mudr. je dost nekomunikativni a posledne mi vylozene rekla, ze to co chci se nedela. A to jsem tam sla na pohovor co dal... Nic mi nevysvetlila, pri rozhovoru koukala do Pc misto na me, asi si myslela, ze mi proste nadiktuje IVF a hotovo. Fakt me vytocilo, ze pak tady zjistim neco dost jineho 😖
Jasne, ze nativ neni jista vyhra, ale zase je bez hormonalni zateze... Kamaradka ted resi taky Ivf, jenze ma problem s vajecniky - takze ano, nema jinou sanci a vysledek: katastrofalni jaterni testy. Spoluzacka z vysoke v dobre vire nekomu pomoct darovala vajicka: poskozena stitna zlaza a dalsi rok a pul byla jak v ptechdu- rozhozena MS, navaly... Mam poskozene ledviny, chronicka zalezitost, ani leky zadne neberu, ale od detstvi jsem si v nemocnici uzila svoje a nehodlam si pridat dalsi problemy. Jsem rada, ze mam ledviny v klidu.
Proste jsem cekala, ze to vsecjno s mudr proberu, ona mi vse vysvetli a doberem se nejakeho vysledku. Teto doktorce uz fakt moc neverim.
Probrali jsme to s manzelem a rozhodli se, ze ted udelame testy imuno a genetiku, kterou mudr nabidla a uvidime podle vysledku... Treba jen mudr nemela den a priste bude vstricnejsi. Pokud bychom pak chteli jit do nativu a mudr bude proti bez rozumneho vysvetleni tak si to vyresime sami, mozna zkusime mekaky car v blizkosti ( Teplice, Karlovy Vary)
... Do ctvrtka je tady porad jeste sance, ze vysla 4. IUI ale tomu moc neverim...

Strana