IVF centra v Praze, jakou máte zkušenost?
Jakou máte zkušenost s centry v Praze ? Dostala jsem žádanku od gynekologa po neúspěšném ročním snažení. Jak to vlastní probíhá, co se platí?? Kam se objednat Gennet, Pronatal nebo Iscare? Koukala jsem po diskuzích, ale většinou jsou neaktuální.
My jsme chodili do Podolí a 100% spokojenost. Zjistili nám imuno problémy - v Podolí funguje nejlepší imuno pracoviště - MUDr. Madár je kapacita v oboru. Máme díky Podolí dva krásné kluky! CHodili jsme k Dr. Řezáčové a Dr. Darebnému. Oba super lidé - ale ne každý si s každým sedne, to je jasné.
@markutka
Nam robili geneticke testy hned pred prvym IVF v Sanuse ako jedno zo zakladnych vysetreni, ziadny narok-nenarok. A po zmene centra sa nas nova dr hned pytala, ci mame urobene zakladne vysetrenia, tj genetiku a imunologii. Takze mi pride divne, ze vam aj vzhladom k ochoreniu prveho dietata neurobili geneticke vysetrenie - je to iba odber krvi, na vysledky sa caka cca mesiac.
Jsem po druhé IUI v ISCARE Praha a za mě spokojenost,všichni příjemní a moje gynekoložka je přímo z ISCARE takže věřím,že jsem v nej rukou. Pokud do léta nic,tak se chystám na IVF.
No nevím, jestli je to ještě pro Vás aktuální, ale my jsme postoupili IVF v Gennetu v Praze. Máme v rodině chromozomálně dědičnou 50% chorobu a v Gennetu nám pomohli dnes již k 16ti měsíční holčičce. Musím říct, že přístup zdravotních sestřiček, doktorů, embryiologů a anesteziologů byl naprosto profesionální a lidský a i přes nepříznivou diagnozu dokázali vždy v člověku vzbudit naději. Rozhodně bych je mohla jen doporučit 🙂
Tak já taky Gennet Praha, všichni milí, profi, fajn, ale jako v rychlíku, málo času na vysvětlení, na zamyšlení jak dál, chyběl mi osobnější přístup. A navíc dvakrát po sobě špatně zvolená stimulace. Na začátku chápu, to člověka neznají a nějak se začít musí, ale podruhé už by se dalo zamyslet, zda by nebylo lépe zvolit jiný protokol. Je to ale i moje blbost, mělo mi to dojít před druhým pokusem a ne až po něm. Měním CAR.
Ahojky Já navštěvuji Pronatal.Dochází tam ted některá?Jsou tam strašně milí a vstřícní.Výborný je pan primář Vobořil.Mám za sebou 1.pokus a kvůli hyperstimuláku rovnou KET.Byl bohužel neúspěšný,cca za měsíc jdu na druhý,tak doufám a věřím.Váhám,jestli zavést 1 nebo 2 embbryjka.
Přeji všem hodně štěstí,trpěkivosti a pozitivní nálady
Chodili jsme do Gestu zadnou imuno ani genetiku nedelali.jenom hormon.profil a slo se na vec.Mame 2-letou holcicku.V zari 2015 dalsi ivf neuspesne.Pote KET taky nevysel...
@martinaanet Ahoj,taky tam chodim. Mame odtud uz synka a jsme maximalne spokojeni😊
@merand
Ahojky.
Mohla bych se zeptat na kolikátý pokus vyšel chlapeček?Vkládali jste po jednom embryjku?Děkuji
Krásný den
@martinaanet Hned na prvni pokus a vkladali jsme jenom jedno embryo.A meli jsme jenom jedno,tak jsme meli obrovske stesti.
Tak to bylo opravdu velké štěstí a ted se tedy snažíte o druhé?Stejnou metodou?
@martinaanet Opet mame Ivf,ale metodu mame trosku jinou.Poprve jsme meli prodlouzenou kultivaci a genetiku,tj 5ty den mi zavadeli embryo,ale tentokrat nam z blastocysty budou delat genetiku a budeme cekat 6tydnu na vysledky a pak az v normalnim cyklu,budou zavadet zdrave embryo.Ma to vyhodu,ze se proveri vsechny chromozomy a take se tim zvetsi uspesnost.My mame spermie zmrazene a mame jich malo,tak si nemuzeme moc vybirat.A je to taky o neco drazsi nez minule,jelikoz kazde testovane embryo se mrazi.
Aha,tak to vůbec neznám.Tuto metodu jste si sami navrhli nebo vám byla doporučena?My jsme se při mé kontrole ptali,jestli by se nemohl léčit současně i partner-málo pohyblivé spermie,aby jsme zvýšili naše šance,ale prý máme být troěliví.Tak uvidíme za měsíc,jestli se nrazáčkovi bude u mě líbit.Měj se krásně a díky.-)
Ahoj holky, čerstvě jsme se přistěhovali do Prahy a protože to tu moc neznám, taky moc prosím o nějaký tip na IVF centrum v Praze. Je tady toho moc 😲 🙂
Zatím mi asi nejlepší přijde Iscare. Má někdo zkušenosti s Europe IVF International?
@monrougemerise za mě Gennet Letná
@monrougemerise Doporucuji Pronatal! Nevim odkud z Prahy jsi, Pronatal je na Prate 4. Nicme skvely pristup a velmi prijemne prostredi u lesa 🙂
@pistalinda35 @veronikakn Holky, díky moc! 😉 🙂
Tak my ztratili 4 roky v podolí, dr. mi jen udělal HP, z toho se zjistila špatná štítka a vyšší cukr. Manžel spermio a krev, no za ty 4 roky jsme měli 3xIUI a nic víc. Takže za mě Podolí nikdy, lituju, že jsem se nerozhodla pro změnu dřív.
Potom jsme šli do Gennetu na Letné a nebe a dudy, okamžizě nás dr poslala na imunologii, genetiku atd...o přístupu k pacientům nemluvím 😉
Ahoj,
tak po delší době zase já z Podolí... Po 4 pokusech inseminace, kdy jeden vyšel, ale skončil potratem v 9. tt, jsme tedy absolvovali další kolo genetických vyšetření, zda opravdu nejsme nositeli synovy nemoci. Pak jsme šli na IVF. Chtěli jsme udělat preimplantační genetiku, měli jsme to doporučeno z té genetiky, poplatek Podolí byl asi 15 000 a bylo by nutné embrya zmrazit. Tak jsem si vymyslela pro ně netradiční postup - zkusíme vložit napoprvé 2 embrya, spolehneme na přírodní výběr a riskneme, že se snad nějaké ujme a že bude v pořádku. U ostatních se ale před zamražením ta genetika udělá, ať máme připraveno v případě neúspěchu pro další pokusy jen "kvalitní" materiál. Jaké bylo naše překvapení, když nám nakonec po všem tom plánování a vyšetření řekli, že synova TSC se z preimplantační genetiky stejně nezjistí! I tak jsme genetiku chtěli udělat, pro vrozené vady, kvůli těm potratům. Odebrali mi 18 vajíček, ale jen 9 zralých a 5. den kultivace už se vyvíjela jen 3 ☹ Takže jsme genetiku odpískali, nechala jsem si vložit 2 embrya začerstva a máme v Podolí, ještě uloženého jednoho neprověřeného mrazíka. No a to hlavní, jedno se chytlo, jsem teď ve 21.tt, vše je snad zatím v pořádku, břicho už mám pořádné a těhotenství je úplně jiné než se synem, náročnější, nevolnosti, žáha, sem tam nějaké píchnutí, no a hlavně trochu nervy, se synem to bylo bezstarostnější, teď už se po našich zkušenostech víc pozoruju a bojím, ale s koncem trimestru a nyní s počínajícími pohyby to ze mě už naštěstí padá a už věřím, že to dopadne dobře.
Zpátky ale k Podolí - většinou se tam čeká, MUDr. Řezáčová se mi zdá dost odměřená, spoustu toho jsem si musela zjistit a prosadit sama, ale jde to, na vše mi tam přistoupili, i když tvrdila, že námi navržený plán je nestandartní. Hlavně že to dopadlo, inseminace se taky jednou zadařila, takže mrazíka si tam ještě časem hodláme vyzvednout 🙂

@markutka Ahoj,s Podolim nemam osobni zkušenost,ale znami tam chodili a pak zmenili centrum,nejprve s nimi nic neděli,pomalu žádné testy a rovnou IVF,samozřejmě neuspesne,přístup strohy a neosobnikdyz zmnili centrum,tak jim zjistli imuno problém,takže tak...je to ale všechno o lidech,myslim si,ze s každým centrem je někdo spokojeny a někdo ne.....