IVF v srpnu 2014
Jdete některá v srpnu na IVF ?
@cub já šla s tím že ho taky dnes ještě neuvidím, zvlášť po mém nízkém hcg.. To že tam bylo už vidět, je skoro zázrak, pro mě určitě. Ve čtvrtek už bude blikat, uvidíš. Spousta žen ho má až kolem osmého týdne, dnes ráno jsem si četla ještě tady diskuze a jedna po měla až v desátém týdnu. To mě už překvapilo. Ve čtvrtek už na tebe bude blikat..🙂
Mě zase řekla že srdíčko je, ale že je to maličký a nejde přesně rozeznat jestli je tam jedno nebo dvě. Takže znovu za dva týdny. Ale jsem dnes už klidná, zase za chvíli🙂
@patty50 určitě to vyjde, moc držím pěsti.
@ferginka já ti budu za chvíli taky gratulovat, jak tam na tebe budou blikat dvě srdíčka. Už se na to moc těším 🙂
@opicka_kiki děkuji moc, přeji ti, ať brzy zažívás také tento krasny pocit.
Postoupila jsem v srpnu 3 ivf,mam zavedene 2 embryjka a jsem ted 10 den po et
Test jsem si delala a negativni,zkusim jeste v nedeli.A pondeli jdu na krev
Ahoj holky, tak já bohužel nic.11. den po ET se dostavila menstruace v plné síle. V pondělí mám jít sice na odběry, ale myslím že z toho už nic nebude, protože i test z moči je negativní. Bylo to moje první IVF tak neztrácím naději, že se to povede třeba příště. Všem co jsou těhotné moc gratuluji a nám co ne, držím palce v dalším cyklu. 🙂
Ahoj holky, mam dotaz, tak treba nektera budete vedet. Dr. v CAR nam rikala, ze IVF se muze zkouset vzdy po 3 mesicich. A mezitim se muze snazit "normalne" nebo tam proste musi byt ta casova prodleva? Treba je to hloupy dotaz, ale tak me to napadlo, kdyz dr. nechavaji ty 3 mesice mezi, tak jako ze proc je to tedy nutne. Samozrejme pokud by se vzdy stimulovalo a odebirala vajicka, tak to chapu, ale kdyz by to clovek mel jen poprve a pak ze zmrazenych (kdyz budou) tak je to o necem jinem, nebo? Diky za info.
@lavinka tak to mi je líto. Ale první pokus se málokdy povede. Je dobře, že to beres s nadhledem, je to tak správně, určitě se podaří.
@donia 3 měsíce musí byt pauza po kompletním procesu IVF s odběrem vajíček. Na KET zmrazenych můžeš jít hned za měsíc. Většina center doporučuje měsíc pauzu mezi KETy ale já šla na první et čerstvých v červnu pak měsíc pauza, byla jsem v lázních, pak v srpnu a hned v září. Tehdy mi řekli, že třikrát a dost i na mražené že pak musí byt pauza aby si tělo odpočinulo od hormonů. Takže tehdy po třetím jsem si dala pauzu. Teď jsem byla v květnu, zase nic, pauza, kterou jsem ale chtěla kvůli různým vyšetřením a hysteroskopii a v srpnu už konečně úspěch.
Tak už přišly nevolnosti. Dnes se mě doktorka ptala jestli mám nějaké nevolnosti, já řekla smutně že ne a že jsem se na ně těšila jako na potvrzení těhotenství a nic. Po ultrazvuku jsem se hodila do klidu, že se mimi vyvíjí i když zvracet nebudu. No a teď večer jsem vyzvedla přítele na nádraží, a ucítila jsem jakýsi pach jako z dílny z fabriky, jako nějaký motorový olej, v ten moment se mi udělalo tak zle, že jsem měla co dělat abych ho nepo... Ještě teď mi je zle ani se ke mě nesmí přiblížit, i když už si dal sprchu. Jen polykám sliny a snažím se udržet žaludek na místě. Tak takové měl přivítání chudák můj malej po týdenní dřině. Takže žádné jídlo, to mi nevadí, ale smrad z dílny strašne. Je to jasné, cekam holku 🙂
@donia my jsme odmitli iui a sli rovnou do ivf. Sance byla na procenta asi trikrat nebo ctyrikrat vyssi. Navic spermio nebylo uplne idealni. Tak drzim pesti ke spravnemu rozhodnuti. K tem ketum, hodne zalezi na tom jestli mas normalne cykly s ovulaci. Pak ti mohou udelat ket v nativu, neberes tolik hormonu. A neni pak treba nejake pauzy. Ja bohuzel nemam cykly, takze me stimuluji i na ket ale i tak jsem sla hned po sobe.
@78marcela my problemy nemeli, ja mela pravidelnou ms a ovu (dle testu), u nas hraje roli vek ☹ tak jsme zkusili IUI. Vyslo nam hned prvni v cervnu, bohuzel nam v 10 tt prestalo bit srdicko a musela jsem na revizi. Ted mame cekat 3 mesice, tj. do toho listopadu a rozmyslet se, zda chceme jeste iui nebo ivf. Normalne bych rekla iui, kdyz nam vyslo hned, ale na pokusy mame jen do kvetna, pak uz nam pojistovna nic nezaplati, tak proto dr. se spis priklanela k ivf, abychom jich kdyztak stihli co nejvic. Pred tim iui me ani nestimulovali, dostala jsem jen injekci pregnylu kvuli spravnemu nacasovani ovulace. Tak snad se mi to ted po te revizi nerozhodi.
Od ivf me odrazuje, ze jsem cetla jak holky spatne reaguji na ty hormony pri stimulaci, tak to me trosku desi.
@donia to je individualni. Ja reagovala tak dobre ze jsem mela 33 vajec. To je mi lito, co se vam stalo, me prave dnes srdicko potvrdili a trochu jsem si oddechla, je mi jasne, ze zdaleka neni vyhrano, ale ted se budu zase bat, co se muze stat. Tak at je ten dalsi pokus uspesnejsi. A kam chodis do centra?
@donia rozhodnuti je na tobe, ale kdyz vam to uz jednou vyslo, mozna bych to znovu zkusila. Navic po revizi je ta sance take vyssi, rika se ze to je jak kdyz to pohnoji. Tak bych asi dala jeste jedno iui a pak kdyz nic, tak hned do ivf at to sihnete. Coz byste meli stihnout v pohode. Iui je take o dost levnejsi, pocitej na ivf castku nekolikanasobnou. I kdyz vy asi nebudete potrebovat ani icsi, doplacet budes mozna na leky a kdyz si das prodlouzenou kultivaci, tak by ta castka mohla byt kole 15tis.
Jak bych dala jeste jedno iui zvlast po revizi a pak pripadne ivf. Ale rozhodnout se musis sama, preji aby to bylo podruhe uz v poradku a do konce.
@78marcela dekuji, jsi hodna. My kdyz pujdeme do ivf v tom listopadu, tak bychom ho mohli stihnout 3x, kdyz v listopadu iui a snad v prosinci by hned slo ivf, tak uz by to bylo jen 2x. Si zase rikam, kdyby nevyslo ani jedno ivf, do iui muzeme jako samoplatci event. potom, do ivf bychom pak nesli. Jo,dr. mluvila, ze staci klasicke ivf, ze icsi bychom nepotrebovali, No, nevim, mam o cem premyslet.
O tom pohnojeni jsem take hodne cetla, tak trosku jsem chtela i od dr. v caru slyset, ze muzeme po porevizni ms zkouset, ale ona naopak, ze proste striktne 3 mesice dodrzet. Tak me to vcera trosku rozesmutnilo.
@cub ahojky, nebyla jsem na klinice, mám to celkem z ruky. Skočila jsem si tady u nás a hodnota byla 3,1. S centrem jsem se domluvila, že za 2 měsíce se ukážu(dříve to nejde) a do konce roku uděláme ještě jeden transfér. Už aby to bylo 🙂. Teď se těším až zase začnu běhat a vyčistím si hlavu. Jak ty jsi dopadla?
@donia no myslim, ze jsou lide kteri to striktne nedodrzi. Ja jsem zrovna typ, ktery doktory posloucha, ale mam kamaradku ktera po revizi otehotnela hned druhy mesic. A ma hezkou holcicku. No a osobne si myslim ze se to neda tak naplanovat a ze ty tri ivf asi stejne nestihnes. Kdyz budete mit mrazacky a tak... Naplanovat si neco muzes a osud si stejne udela jak chce. Kdyz budete mit mrazacky a pujdes hned v dalsim cyklu na ne, tak pochybuji ze bys mohla byt takhle stimulovana neustale celych devet mesicu...kazdopadne to pohnojeni po revizi by melo fungovat i na ivf, takze ti moc preji at se podari hned dalsi pokus.
Me pomohla hysteroskopie, to je stejny pripad nebo podobny ucinek jako revize, taky pohnojilo a jsem konecne tehotna.
@patty50 me zadnou nedali. Ted je mi to i lito, ze jsem si ji nevyptala. Kdyz ono tam nebylo moc videt. Ve zprave mam napsano, ze potvrzena akce srdecni plodu ale vzhledem k nepriznivym sono pomerum vice zatim nelze. Tak mozna proto mi zadnou nedali, ze tam moc nebylo nic videt.

@78marcela děkuji moc. Snad za 2 měsíce to vyjde. Moc Ti to přeji a držím pěsti ať máš vše v pořádku 🙂