icon

IVF v srpnu 2014

luho2012
30. črc 2014

Jdete některá v srpnu na IVF ?

cub
15. zář 2014

@opicka_kiki Moc ti děkuji za podporu. Je to opravdu obrovský stres a zátěž, který se nedá ani popsat natož pak druhému vysvětlit. Já jsem vyřízená. Děkuji ti za informaci poptám se. Musím si vyhledat nějakou odbornou pomoc jinak to nezvládnu sama. A ty jsina tom jak? Můžu se zeptat? Jsi po transferu nebo teprve někdy jdeš ? Já pořád věřím, že my tady holky všechny, ( kterým to teď nevyšlo), že nám to vyjde. Že je v nás všech obrovská síla a že to příště bude vše u všech v pořádku !! Zatím ale je mě hrozně.

opicka_kiki
15. zář 2014

@cub
ja som bola v srpnu na prvom ivf, mame uplne katastrofalny spermiogram, takze ivf je jedina nasa sanca... bohuzial vsetky nase embrya boli zlej kvality, nevyvijali sa a mali fragmentacie... jedno z nich, ktore sa jak-tak drzalo pri zivote, mi zaviedli, ale uz pred samotnym transferom mi embryolog povedal, aby som si nerobila velke nadeje... da sa to, nerobit si nadeje? bohuzial teda nemame ani jedno zamrazene embryo. rozhodla som sa pre zmenu CARu - ideme z pardubickeho Sanusu do prazskeho Gennetu. Predovsetkym kvoli tomu, ze v Gennete robia vysetrenie DNA fragmentacie spermii (speatna DNA v spermiach je pravdepodobne nas problem) a okrem ICSI a PICSI robia oplodnenie vajiciek este dalsou metodou - IMSI (je to oplodnenie vajicka spermiou, ktoru vyberu pod specialnym mikroskopom so zvacsenim 6000x, to umoznuje vybrat spermiu s dobrou DNA. Mikroskop pri ICSI ma zvacsenie iba 400x).
Neviem si ani predstavit, ze by som uz bola cela natesena, pozitivny test, hcg v krvi a potom tato sprava... urcite vyhladaj pomoc, na jednu hlavu a dusu je to az prilis... je mi to naozaj moc luto... ☹

cub
15. zář 2014

@78marcela Děkuji ti Marci moc za objetí a podporu. Mám tyto zkušenosti už z minulého transferu - určitě mě čeká revize. Bojovat se dál nevzdám jenom odbornou pomoc určitě potřebuji a musím si ji vyhledat. Sama to nezvládnu. Děkuji ti a přeji ti, aby ti vše v pořádku vyšlo a měla jsi vše dobré, protože jsi už asi taky vytrpěla dost. Díky

ferginka
15. zář 2014

@cub je to moje první ivf a považuji za obrovské štěstí, že to hned vyšlo. Proto se i bojím, že tolik štěstí mít nemůžu a že se něco pokazí.
O to víc si vážím vás tady a klobouk dolů před vámi, podstupujete už několikátý pokus a teď moc dobře vím, jak je to psychicky náročný. A to co se stalo tobě je ještě horší, než jak když to prostě nevyjde od začátku.
Fakt mě to moc mrzí a přeji ti moc, aby ten mrazáček byl právě ten pravý 😉

Zasloužíte si tu všechny aby to teď všem vyšlo a konečně se dočkali.....n

patty50
15. zář 2014

@cub jj určitě dám a tentokrát nám to oběma vyjde 🙂 😉

cub
15. zář 2014

@ferginka takovýto neúspěch jsem měla už i minule. Embryjko bylo zahnízděno moc nízko a přestalo se vyvíjet. Takže při tomto transferu ( o to to bylo těžší ) jsem věděla co se může stát. Ty ale mysli hlavně pozitivně, všechno ti vyjde a podaří se. Máš zavedeno 1 embryo ?

cub
15. zář 2014

@patty50 patty musí nám to vyjít. Půjdeme do boje spolu, spojíme všechny naše síly a vyjde nám to. Tomuto opravdu věřím strašně moc. Musím vyhledat pomoc, shrabat se a ono nám to půjde !!!! Taky se drž

opicka_kiki
15. zář 2014

@cub
podla mna by mal byt psycholog bezplatne k dispozicii vo vsetkych CARoch, lebo toto nie je len o tom fyzickom, ale je to strasny zahul aj na psychiku. lenze na to akosi zabudaju... ja ked som bola na krv po ivf, tak sa ma sestra pytala, co si myslim, ze ako to dopadlo. tak som jej odpovedala, ze som mala cely uplynuly tyzden MS a ze teda asi nic... a ona ze: "hmm... a mate neco zamrazeno?" v tej chvili som mala sto chuti povedat jej, ze leda tak maso na rizky!!! "NECO"... twl, ved embryo nie je vec... cestou domov som sa este zastavila na gynde, chcela som od mojej doktorky, aby mi napisala papier na dalsie vysetrenie. Nechala ma cakat hodinu v cakarni plnej tehotnych, aby mi potom povedala, ze mi ten papier nenapise... Mno, bulila som tak, ze som ani nevidela na cestu a len som sa modlila, aby som este niekoho nezrazila...

opicka_kiki
15. zář 2014

@cub
prajem ti, aby si v sebe nasla dost sil na dalsi boj!

cub
15. zář 2014

@opicka_kiki teda to je ale strašné jednání !!! Toto by nemělo vůbec být, to přeceneexistuje !!! Člověk platí takové hříšné peníze za vše a dočká se takovéto debilní řeči? Fakt prevíti. Moc ti děkuji za podporu, sil k dalšímu boji určitě nasbírám, jenom teď mě musí někdo pomoct. A taky proto, aby ten další boj nebylo opět zbytečný. Jít do něj s takovýmto stresem by nemělo žádnou cenu. Musím být opravdu v hlavě vypnutá a dobře naladěná a v tomto mě musí pomoct odborník, sama to nemám šanci zvládnout.

ferginka
15. zář 2014

@opicka_kiki ono totiž nikdo kdo si tímto vším neprošel nemá ani páru, jaký je to psychický záhul. Jak já nesnášela ty kecy, jak na to nesmím myslet, jak musím být v klidu. Ani jsem se nedokázala o ivf s nikým moc bavit, přišlo mi to zbytečný..............a to víš, v centrech to berou, jak na běžícím páse......... ☹

opicka_kiki
15. zář 2014

@cub
ano, mas naprosto pravdu... a som rada, ze ides dalej s takymto pristupom... ze si nechas pomoct, ze sa o tom chces s niekym porozpravat. to je dobry zaciatok... a hlavne sa podporte s manzelom (priatelom) navzajom...

opicka_kiki
15. zář 2014

@ferginka
ani nevies, jak mne lezu na nervy tie kecy typu jak som este mlada, jak este mame kopec moznosti, predsa som nemohla pocitat s tym, ze by to napoprve vyslo, atd... blaaaaa blaaaa... chudak chlap to ma teraz so mnou tazke 🙂 este stale spavam v pokoji pro hosty, aby sa aspon trochu vyspal 🙂 esteze mam aspon tie moje dve kocicky-opicky male chlpate 🙂 samou laskou by som ich umackala k smrti 😀 len keby do domu nenosili myse a vtaky a jesterky a zaby... a keby nam po nociach neujadali z jedla, ktore nedajboze neuklidim do lednice 😀 😀 😀

cub
15. zář 2014

@opicka_kiki jj manžel podporuje moc, taky ho to vzalo, ale dál to musíme zvládnout. Děkuji ti mockrát za takovou podporu. Hned zítra jdu k doktorce se poradit co s tou mojí hlavou, aby miněkdo odborně pomohl. Děkuji ti mockrát. Tobě taky držím palce strašně moc.

78marcela
15. zář 2014

Tak mě bolí v podbřišku dneska ale hodně,úplně na ms a fakt moc, tak doufám že se něco nepo.... Doufám že to nejsou nějaké dozvuky ze včera. Ach jo. Šla jsem dnes na svoji gynekologii a nevzali mě, prý si to mám přijít ve středu nebo ve čtvrtek vyčekat.

supermarket1976
15. zář 2014

Tak @cub, nejsi v tom sama. Já se dnes dozvěděla stejnou, hroznou zprávu. Váček se za minulých 9 dní vůbec nezvětšil, doktor mi řekl, že téměř jistě embryo neroste a mám doufat, aby odešlo s MS. Zítra se ještě dozvím (pro jistotu), co dělá hcg, ale prý si nemám dělat naděje. Oplakala jsem to, manžel mě vzal na lodičce na Vltavu a už si dělám plány, co dál. Byl to můj třetí transfer, pátý pokus celkově. Už se mi nechce takhle "viset" na dalším pokusu. Připadá mi, že minulé dva roky jsem prožila v jakémsi polosnu a už to takhle nechci prožívat dál. Psycholog je dobrý nápad...Já ráno naskočím zase na jógu. Díky všem za podporu a přeju lepší osud.

ferginka
15. zář 2014

@supermarket1976 ☹ ☹ ani nevím co říct.................. 😢
je mi z toho smutno...........

opicka_kiki
15. zář 2014

@supermarket1976
to snad nie je mozne ☹ co sa to dnes deje?????????? dnes je asi zakliaty den... to mi je teda luto ☹ ☹ ☹ bud silna...

opicka_kiki
15. zář 2014
supermarket1976
15. zář 2014

@opicka_kiki CDíky moc holky, @ferginka - ty se nestresuj! @opicka_kiki - díky moc. Já si připadám silnější a silnější s každým neúspěchem, akorát si říkám kolik podobnej zocelujících zážitků budu muset vydržet... Že už by to fakt celkem stačilo 🙂.

supermarket1976
15. zář 2014

@78marcela Držím Ti pěsti, Marcelko!

opicka_kiki
15. zář 2014

@supermarket1976
ako sa hovori: "co ta nezabije, to ta posilni"
ale radsej by sme mohli byt vsetky tehotne, nez "posilnene"

ferginka
15. zář 2014

@supermarket1976 jsi silná a statečná........ani nevím jestli bych to takhle dokázala. O to víc si zasloužíš, aby vám to kurňa vyšlo..........
Dnes je fakt divný den..........to není snad možný........ 😢 😢

ferginka
15. zář 2014

@78marcela Marci, mě bolelo včera dost břicho a dnes už dobrý. Určitě je vše v pořádku, jako musí určitě. Drž se, musíme to zvládnout 😉

cub
15. zář 2014

@supermarket1976 Tak to je mě líto. Moc jsem na tebe odpoledne myslela. To jsou teda opravdu zprávy. Ale musíme být statečné pro další pokus. Prostě musíme a vyjde to. Já se z toho dnes totálně sesypala, ale hned zítra jdu pro tu moji hlavu něco udělat. Spolu i s tebou to příště určitě vyjde a vše nám dobře dopadne !!! Můžu se zeptat kolik je ti let ? Drž se !!!!

cub
15. zář 2014

@ferginka Marci, ferginko držte se!! Vy musíte hlavně pozitivně, žádný stres, vyjde vám to. Moc vám to přeji !!!

supermarket1976
15. zář 2014

@cub správně tušíš, že 1976 je rok mého narození. V prosinci mi bude 38. Dost je to vidět na mojí "odpovědi" na stimulaci. Poprvé jsem měla jen tři vajíčka, z toho dvě zralá, ale nedožily se transferu. Teď jsem měla dva folikuly, v těch dvě zralá vajíčka a krásná dvě embrya. No ale konec znáš... O nějakém mražení u nás není reč... Mám za sebou taky tři nativy, z toho dva s transferem. Váhám, zda příště nedám zase nativ místo stimulace, ale nechám si poradit. Myslím, že můj doktor je docela kapacita (Doc. Marděšič v pražském Pronatalu).

supermarket1976
15. zář 2014

@cub Jo a s tou psycholožkou, dobré reference na tohle téma má Markéta Rokytová. Já ale u ní už před pár lety byla a moc jsme si nesedly.

supermarket1976
15. zář 2014

@opicka_kiki moje řeč, už bysme tou silou mohly vyhrávat nějakou olympiádu nebo něco 🙂...

opicka_kiki
15. zář 2014

@supermarket1976
ja by som radsej bola iba slaba zena, ale zato tehotna 🙂 silny nech je chlap a nech mna aj mimco ochranuje 😀
ha ha... to len taka naivna predstava pri pondelku... 😀

holky, ja som pred chvilou precitla z absolutneho presvedcenia, ze dnes je piatok... jezisi... 😀 ja by som si normalne nenastavila budika do prace... 😀

Strana