icon

IVF v srpnu 2014

luho2012
30. črc 2014

Jdete některá v srpnu na IVF ?

supermarket1976
28. zář 2014

Pro mě je tenhle pokus a všechno, co tady čtu, jenom ponaučení, že doufat mám začít až tak 4tej měsíc a ani pak si NESMÍM myslet, že je vyhráno. Je to dost děsný, ale evidentně je to tak. Nechci vypadat nějak poraženecky, ale minulý týden jsem trávila tím, že si začínám plánovat svoje štěstí založené jenom na tom, na co mám skutečně vliv. Tj. snažím se "odepnout" od představy sebe coby mámy. Je to dost kruté, ale v okamžicích, kdy se mi daří skrz to roští zahlídnout paprsek týhle hezký budoucnosti, je mi hodně dobře.

donia
28. zář 2014

Holky, urcite s tim mate zkusenost, jak je to se schvalenim IVF od pojistovny? Chodime do Gennetu a ze se nemusime o nic starat, oni vse zaridi a pojistovna na to ma pry mesic. Mam v rijnu volat do CARu zda tedy IVF podstoupime s tim, ze v listopadu by se slo na to. Ale tim, ze mi ms vychazi vzdy koncem mesice jsem myslela, jestli bychom nemohli zacit stimulovat uz koncem rijna. No ale nevim zda by se do te doby to vubec stihalo, to schvaleni a tak. Je mi ale lito a skoda prosvihnout dalsi cyklus.
Mate s tim nektera zkusenost a vite jak to u vas probihalo?

ferginka
28. zář 2014

@donia pojišťovna to schvali do 14 dnu, aspoň mi to tak měli 😉

78marcela
28. zář 2014

@donia u nás to bylo tak, že mi nejdřív museli vyvolávat cyklus. A s tím hned začali na první konzultaci. Ale vzhledem k tomu, že mi ms přišly až za tři měsíce po první konzultaci tak to pojišťovna už měla dávno schválené.

78marcela
28. zář 2014

Holky, aby toho nebylo málo, tak včera při cestě do města se mi otevřela kapota a vletěla mi do čelního skla. Sklo i kapota na odpis, totálně na maderu. Částečně se sklo vysypalo i na nás. Při prudkém brzdění to smykem skončilo v protisměru. Jediné štěstí bylo, že proti nic nejelo. Ale šok to byl velký. Kdybych nepotratila už v pátek tak včera tím šokem určitě. Před 14 dny jsem zase narazila na parkovišti do auta jednoho pána. Odřela jsem mu celý bok a promackla dveře. A teď toto. Mám pocit že se všechno sere. Nevím co jsem komu udělala. Jezdím už 18 let, ročně 20tisíc km (dříve jsem jezdila ročně 50tisíc km) a nikdy jsem neměla žádnou nehodu. A teď během krátké doby toto. A to mám dnes narozeniny. Horší jsem asi nikdy nezažila.

ivetule79
28. zář 2014

@78marcela nekdy to je na jednoho cloveka moc....ale se rika, ze kdyz se neco sere, tak vzdy 3x 😒 , to by jsi mela mit vybrano! Ja jsem mela zase pocit, ze to na me doleha az ted.....vcera a dneska, zitra jdu ke svoji gynek., tak to budem zase rozebirat dokola a to bude odpoledne nalada...

78marcela
28. zář 2014

@ivetule79 u mě přichází tyhle životní krize vždycky 4x. to už mám za život vyzkoušeno. Takže jedna jobovka na mě ještě čeká. Ja jsem dnes celkem jakžtakž. Přítel mi hodně pomohl, ještě že ho mám. Akorát teď zase odjel na celý týden pryč.
Tak mám pocit že jsem smířena. Ale asi to bude ještě hrozné při revizi a tak. No musíme to zvládnout, nejsem první ani poslední. Ale jedna holka mi napsala slova lékaře z mého centra- za svůj profesní život gynekologa jsem poznal několik žen, které nikdy neotěhotněly a dítě prostě neměly. Ale nevzpomínám si na žádnou, která by otěhotněla a dítě dříve nebo později nedonosila. Z toho čerpám sílu. A věřím že když už se to povedlo jednou, tak příště se povede taky a už do konce. A taky po revizi je opět vyšší šance. Tak doufám že si budu moct jít ještě letos pro mimi a na vánoce budu znovu těhotná.
Musíme se s tím smířit. Je to těžké období, ale i taková prostě v životě jsou. V pátek jsem byla hodně na dne, teď už se zase snažím hledět do budoucnosti a věřit. Držím nám pěsti ať je toto hnusné období za námi a ať jsme příští rok maminky.

ivetule79
28. zář 2014

@78marcela slova doktora jsou povzbudiva....kolegyne z prace chodi ke kartarce, ja na to vubec neverim.....ptala se na me a ta ji rekla, ze v r.2015 budu mit holcicku...a jak neverim, tak si obcas vzpomenu a riksm si kez by.....snad nam to vyjde, moc chci verit, zatim doufam!

donia
28. zář 2014

@78marcela tak to tedy vsechno nejlepsi k dnesnim narozeninam 😉 a hlavne pranicko, at je brzy zase lepe

78marcela
28. zář 2014

@ivetule79 já u ní byla taky. Před KET v srpnu. Měla jsem dilema zda dat jedno nebo dvě. Řekla mi že když dam dvě, vidí komplikace a slzy. A že úspěch cítí spíš příští rok. Že to cítí tak, že za rok v srpnu budu těhotná. Nakonec jsem dala dvě, protože jedno by nepřežilo opětovně mrazení. Mám mražené po dvou, poslední dávku po třech. Takže jsem dala dvě a musím přiznat že komplikace a slzy vyšly do puntíku. Teď jenom doufám že ji vyjde i to, že v srpnu budu těhotná. A doufám že to budu už v osmém měsíci.

78marcela
28. zář 2014

@donia děkuji moc. Doufám že příští narozeniny už budou hezčí a veselejší. A ideálně ve třech.

donia
28. zář 2014

@ferginka jee, tak to by bylo fajne, to by se mozna i stihalo. No, chystam se koncem tydne volat do CAR, aby uz byl rijen a zeptat se na to vse. Ona mluvila dr. o pulce listopadu, to aby to bylo 3 mesice od revize, ale tim, ze mam ted mit ms vzdy koncem mesice, tak ovu by mi pak vychazela az na ten prosinec a tak si rikam, jestli uz nevyuzit tenhle cyklus co prijde. Ale asi se ji to uspechat nebude chtit. Ach jo. 😒

donia
28. zář 2014

@78marcela no to jo, to by bylo krasne. Ale to by mohlo vyjit, drzim palce.

cub
29. zář 2014

@78marcela Ahoj Marci tak tyto slova od pana gynekologa si musím a budu taky dobře pamatovat. To je teda obrovská podpora. Jasně, že se nám to povede, jednou to vyjde i nám všem !!

78marcela
29. zář 2014

Tak jsem byla dnes u moji doktorky. Potvrdila že miminku srdíčko opravdu nepracuje. Ve středu nastupuji k nám do nemocnice na revizi.

donia
29. zář 2014

@78marcela Je mi to lito, je to smutne, ale dobre, ze to zkontrolovali nekolikrat. Na stredu preji hodne sil.

ivetule79
29. zář 2014

@78marcela drzim palce taky, at je to co nejrychlejsi, ja jsem byla ted u sve doktorky, od stredy jdu do prace....

78marcela
29. zář 2014

Děkuju holky. Snad už to špatné je opravdu za mnou a teď se to obrátí a do vánoc budu zase těhotná.
@ivetule79
@donia

cub
29. zář 2014

@78marcela tak ti Marci držím palce, ale revizi zvládneš - nic to není a je to rychlovka.

ferginka
29. zář 2014

@78marcela Marci, tak ať to máš brzy za sebou a pak už tě čeká jen to hezké 😉
Budu na tebe ve středu myslet.......

78marcela
29. zář 2014

@ferginka snad už brzy se to k lepšímu obrátí. Je mi hrozně smutno. Nevzpomínám si, kdy mi bylo naposledy tak bolavo u srdce.. Ale snažím se byt pozitivní a říkat si, že když se už konečně povedlo otěhotnět, povede se i příště a s veselejším koncem. Jen doufám že to opravdu tak bude. Že nebudu muset čekat dalších pět pokusů. S přibývajícím věkem ubývá síla bojovat s přírodou..
@cub revize se nebojím. Spíš té prázdnoty co přijde a smutku..
Už bych ráda aby to bylo všechno za mnou a byl prosinec.
Musím říct, že i když vždycky nadávám na to, že v září jsou plné obchody vánočního zboží, tak dnes jsem byla nakupovat a na to vánoční zboží jsem se dívala s naději, jako na symbol, že to nebude tak dlouho trvat a že si půjdu zase pro miminko. A dnes říkala doktorka že pravděpodobnost že by další tehu skončilo stejně, je velmi nízká.

donia
29. zář 2014

@78marcela Jee, to jsi napsala hezky, ze "si pujdes pro miminko" 😉 Tak to ja se take tesim, ze si pro jedno (nebo 2 😀 ) v listopadu zajdu. S tim tesenim se na Vanoce mas pravdu, ja take hltam v kalendari kazdy den, aby uz bylo zari, rijen pryc. Jen je mi lito, ze si clovek ten cas moc neuzije, jen stale kouka dopredu a tesi se na dobu za 2-3 mesice, misto aby take zil pritomnosti. Ale asi je to normalni.

78marcela
29. zář 2014

@donia mě vadí že ty zatracene obchodní domy dávají vánoce už začátkem září. Přijde mi, že tím se právě to vánoční kouzlo vytrácí. Že lidi pak v sobě mají pocit že je na všechno čas, když od začátku září vidí v obchodech vánoce. Kdyby bylo po mém, dala bych to do obchodu nejdříve 1.12. Aby si lidi v tu dobu uvědomili že začíná advent a začali si to užívat. Stačí měsíc ať to nezevšední a ať to kouzlo vánoc zůstane zachováno.
Ale dnes tedy zcela vyjímečně jsem se z vánočních věcí radovala. Dva měsíce utečou. A za rok touto dobou tu bude spinkat miminko.

78marcela
29. zář 2014

@donia máš pravdu v tom že člověk pořád kouká dopředu, až bude toto a až bude támhleto a zapomíná žít a byt v klidu a užívat si pritomnosti. Dnešní doba to s sebou přináší, tenhle spěch a shon. Ale i když je to normální, není to dobře. Beru si to k srdci a jako námět k zamyšlení. Možná i proto že jsem byla minulý týden ve stresu a dlouho v práci, oslabená virózou, tak třeba i kvůli tomu se to stalo. Takže se z toho budu snažit poučit a méně pracovat a dalšího tehu si užívat a žít právě jenom tím okamžikem, že jsem těhotná. A dopadne to dobře.

donia
29. zář 2014

@78marcela tak ja tyden - dva po IUI byla ve stresu maximalne, byla jsem na pokraji nervoveho zhrouceni a to vse jen z prace. Takze si take rikam jestli to na to mohlo mit az takhle vliv. Mimi se sice uchytilo, ale prestalo pak bit srdicko. No, tezko ted soudit z ceho to bylo. Kazdopadne pro me to byla ta posledni kapka a hned jak me dr. uschopnil, jsem dala vypoved. Takze ted jsem v klidu a tesim se na miminko, ktere se doufam zadari a vydrzi u nas az do konce.
S tim casem Vanoc s tebou naprosto souhlasim, od 1.12. by to uplne stacilo a lidi by si to vic uzivali a vnimali to.

delfi75
29. zář 2014

@donia ahoj, no, my si v listopadu taky pro 2 zajdeme🙂

Jinak všechny známé opět zdravím....

donia
29. zář 2014

@delfi75 joo, tak to budeme stejne 😉
Soude, ze cislo za tvym nickem je rok narozeni, tak to jsme i stejne stare 😅

delfi75
29. zář 2014

@donia to je, ale jsme stejně mladé 😀

donia
29. zář 2014

@delfi75 no jo, jsem se nejak upsala, promin 😀

78marcela
29. zář 2014

@donia já asi nedám výpověď, práce mě moc baví a myslím že kdybych jenom byla doma, taky to není dobré. Předtím jsem byla na neschopence čtyři měsíce v nich tři pokusy a taky nic. Teď jsem chodila do práce a chytlo se to. Ale práce přes prázdniny bylo málo, byla jsem po transferu na dovolené.. A teď v září nastal kolotoč. Takže omezím práci i když budu pracovat dal, ale méně. Už si hledám za sebe náhradu.

Strana