Jaká je šance IUI u zdravého páru?
Ahoj holky,
ráda bych se zeptala, komu z vás nezjistili žadný problém a povedlo se IUI? Snažíme se rok a půl a oba jsme v pořádku. Tento cyklus jsem podstpupila první IUI a ten samý cyklus i vyšetření průchodnosti vejcovodů, tak si říkám, že je třeba větší šance? Říká se, že po Hycosy to kolikrát klapne hned. Začla jsem i cvičit Mojžíšovou. Prosím, je tu někdo se stejnou situací a povedlo se mu třeba hned první IUI? Případně kolikáté IUI se podařilo? Moc děkuju za odpovědi.
@michelle_michelle Mám to podobně s tou nadějí.
@sophinne můžu se zeptat, jak Vám dopadl ten postkoitální test? my měli negativní výsledek, ale prý to nemá moc vypovídající hodnotu. prý když je negativní, je to právě vhodné pro IUI, (příp IVF).. já teď čekám na MS a taky bysme před koncem roku mohli stihnout ještě jeden pokus. test jsem si dělala jen 11DPO odpo, byl negativní, na další už nemám nadšení a nechci se už zklamávat.. jinak si říkám, že třeba to třetí, čtvrté může klapnout - protože statistika. ale uvidíme. neprozradíte, kam se chystáte na to odblokování kostrče? až budu v Čechách, taky bych zašla, ale vím, že se před tím musí cvičit a na to je třeba se taky osobně proškolit..
@michelle_michelle Test nám dopadl dobře. Teď nevím,jestli byl pozitivní nebo negativní, v jakém slova smyslu se to bere. Ale každopádně výsledek je ten, že alergii na sperma nemám a spremijkám se u mě daří. Dokonce mi to Dr. ukazoval pod mikroskopem, jak v hlenu plavou 🙂 Jinak na test 11 DPO a ještě navíc odpoledne je podle mě dost brzy. Zkusila bych určitě ještě další. Kolik jsi teď dpo? Nebo pokud nemáte žádné léky na podporu (progesteron), tak vyčkejte, zda ms dorazí a nechte se překvapit 🙂 Jinak já jsem z Moravy, takže odblokování budu podstupovat v Olomouci u paní Venduli Johanes 🙂 Mojžíšovou cvičím teprve měsíc a právě mi paní ukazovala, jak mám správně cvičit, tak by to mělo být ok 🙂
@sophinne Tak si budem drzet palce, koukám, že s pokusy jsme na tom velmi podobně. 🙂 myslím, že taky čím víc pokusů, tím míň stresu může být. člověk už ví, co a jak.. aspon u mě to tak při samotném IUI bylo. jen jsem si rikala, kolikrat se na kliniku asi jeste takhle podivam, kdyz jsem odjizdela.
@sophinne drzim palečky 🍀🙏🏻
@sophinne tak to byl výsledek pozitivní, což je dobře v jakémkoliv případě, problém není v čípku ani v lokální imunitě. 🙂 jsem dneska 13 DPO. obyčejně MS bývá 15 DPO, tak uvidíme.. léky na podporu žádné nemám, progesteronu mám přirozeně dost. děkuju za info k Mojzisovce.. taky bych ráda k někomu zašla, ale žiju v zahraničí. tady se na to nikdo nespecializuje. chodím jen k obyč fyzio
@kvetuska145 Moc děkuju 🙂 😘
@michelle_michelle Tak držím palečky, aby už nepřišla 😘 Taky si myslím že teď už stres nebude takový, protože víme, do čeho jdeme... Tak třeba budu teď klidnější a k něčemu to bude. Taky jsem si říkala, jak jsem tam byla, jestli tam ještě zavítám nebo ne 🙂 Jinak nemáš vůbec zač, ráda pomůžu. To je škoda, že u vás není nikdo, kdo se specializuje na Mojžíšovou ☹ A kde žijes, jestli se mohu zeptat? A sand nevadí tykání 🙂 Jinak obyč fyzio taky určitě není na škodu 🍀
@sophinne Tykání určitě nevadí. 🙂 děkuju! je fajn slyšet, že ty myšlenky máme podobné.. žiju na Ukrajině už pár let. do Čech jsem dřív jezdila často a pravidelně, ale letos vzhledem k situaci jen dvakrát. takže i do CAR chodíme tady. ale jsem spokojená, krom toho, že si tu člověk vše platí, moc rozdíl oproti ČR necítím.
@michelle_michelle Tak se tu můžeme navzájem podporovat a držet si pěsti 😘
@sophinne budu moc ráda. 🙂 já dnes 1DC, tak jdu psát na kliniku, jsem zvědavá, jestli to s těmi svátky ještě do konce roku zvládnem. teď jsem byla 11 DC.. jaké máš ty plány?
@michelle_michelle tak z kliniky napsali, že mají do 11/1 volno a že se uvidíme až tedy potom v dalším cyklu..
@michelle_michelle To mě mrzí, že dorazila ☹ Já to mám teď tak, že v pondělí jdu na utz, to budu 13 DC, tak pokud stihneme ještě ovu, tak se provede IUI a když tak taky až v lednu, pokud už by bylo po ovu. Já si právě myslela, že už to nestihnem před Vánoci, že už budou mít po tom 20.12. zavřeno, ale dělají IUI až do 22.12., takže to ještě stihnu, pokud ovu nebude nějak dřív 🙂
@sophinne tak držím palce, ať je načasování dobré a stihne se to ! 🙂 jsou to vzdycky trochu nervy, jak se tem folikulum bude chtit rychle rust
@michelle_michelle Děkuju 😘 Jojo, je to takové nejisté s těmi folíky. Navíc to mám vše v přirozeném cyklu, žádné hormony a injekce. Pak jen po ovu progesteron a to je vše. Tak uvidíme 🙂
@sophinne ahoj, já tě taky nepotěším. IUI jsme měli asi 3x, nic, tak mi Mudr navrhovala IVF. Já nechtěla, pořád mi tvrdili, jak jsme oba zdraví a furt nic. Sama jsem si zjišťovala, kde může být problém a jaké vyšetření podstoupit. Od Mudr jsem si vyprosila žádanku na imunologické vyšetření do Prahy Podolí a bingo! Zjistili mi reakci na sperma, takže IUI i naše snahy byly naprosto zbytečné. Naštěstí jsem neměla reakci na trofoblastu (nebo jen mírnou) takže nakonec IVF vyšlo a máme úžasnou 2,5letou holčičku.
@sophinne zdravím po delší době 🙂 stihli jste ještě před Vánoci? já počítám dny, aby už jsme zase zkoušeli. bylo fajn si chvíli odpočinout, ale už by se zase mohlo něco dít.. 😀 trpělivost není moje silná stránka..)
@michelle_michelle Ahojky 🙂 No my nakonec stihli ještě jedno před Vánoci, ale stejně to nedopadlo. Teď už mám za sebou 3. IUI, byla jsem na něj v úterý. A Dr. nám řekl, že pokud tento pokus nevyjde, že už by zkusil IVF. Ale objednal nás ještě na genetické vyšetření, tam jdeme 26.1. a než budou výsledky, tak bych to asi ještě zalepila jedním pokusem, ptz bez výsledků genetiky se mi do IVF moc nechce. Tak možná bude ještě 4. IUI a pak už ale IVF... A ty plánuješ kdy další IUI? 🙂
@sophinne ahojky 🙂 u nás to vypadá na pondělí a středu, v centru dělají dvě na jeden cyklus, aby se zvýšili šance. dnes jsem byla na konzultaci a jsme domluveni tak, že zkusíme 4 a pak už asi IVF. na genetice už jsme byli, tak budeme mít o vyšetření míň...držím palečky, aby trojka byla štastná! 🙂
@michelle_michelle Díky moc! 😘 Tobě taky držím palce. Zní to suprově ty dvě IUI za jeden cyklus. Věřím, že to klapne 🙂 Určitě dej vědět 😍 Omlouvám se, ale zapomněla jsem kolikáty pokus podstupuješ? 🙂
@sophinne určitě dám vědět, budu mít jasno cca o týden později než ty.. 🙂 pokus máme třetí, ani se tomu nechce věřit, že už. tak ať nám to vyjde! ❤ těším se na novinky.😉
@michelle_michelle Přesně tak, ať námt o vyjde ❤ Pak už byste šli případně do IVF? My byli dnes na genetice a výsledky prý za měsíc. Takže pak by bylo případně ještě jedno IUI a pak asi už IVF.
@sophinne my případné IVF musíme ještě probrat, muž s tím má trochu etický problém, ale já už jsem strašně netrpělivá, snažíme se dlouho, takže bych už do toho šla..
@michelle_michelle Ahojky, mas zkusenosti s Ovitrelle, jak dlouho se drzi v tele? 🙂
@sophinne nemám, netestovala jsem se po Pregnylu (což je téměř to samé), ale všude píší 5 - max 7 dní.. že by pozitiv?? 🙂 🙂 🙂
@michelle_michelle No, na netu píšou 10 dní, ale když jsem četla reálné diskuze, tak to měly holky různě, některé i 11 a 12 dní. Dokonce vyjímečně měl někdo i 14 dní, což je asi dost vyjímečné. Já mělo poprvé úplně pidi ducha ještě 11 dní po ráno. 12. den už fakt téměř nic. No a včera jsem zkusila test 12. den odpoledne a z odpolední docela pěkný dušík, až jsem byla překvapená, že by to byl ještě Ovitrelle. Nicméně dnes ráno na testu nic, tak z toho nechápu 🙄
@sophinne tak to je zvláštní.. :-/ ukáží jedině další dny.. moc držím palce, ať to není Ovitrelle
@michelle_michelle Právě je to divný, tak tomu moc nedávám 😒 Ale děkuju 😘
@sophinne každopádně držím palce! 🙂 dej vědět! já dnes teprve 6DPO.. ani nevím, jestli se testovat někdy po 11 DPO a nebo prostě počkat, ty testy mě hrozně nervujou..

@petulkadodo tak to je pěkný příběh 🙂 )) s tou psychiko je potíž, já i po té době nevím, jak na to, nemůžu to prostě pustit, vždycky mám nějakou naději, i když si říkám, že se na to vykašlu a nebudu to řešit