Nepovedené IVF, jaké máte zkušenosti?
ahoj holky vy co jste natom jako ja bohuzel ☹ jake mate zkusenosti nebo co vam rekl doktor za argument ze se ivf nepovedlo.
@78marcela Ahojky, děkuju moc za užitečné rady. Spíše bychom měli zájem o PGS, ale to jsem se dočetla, že dělají pouze v Repromedě. PGD dělají téměř všude, ale více mě právě zajímá to PGS. Na Repromedu jsem se chvály teda moc nedočetla, ale zas kdyby nám v Heliosu nebo v Reprofitu neudělali PGS?
Holky dělají PGS někde jinde než v Repromědě?
@ojejej me to bylo taky divne delala jsem si test 11.5 a i par dni pred tim a vsechny mi vysli krasne i na ultrazvuku neco uz videl doktor akoradbse citim tak nejak normalne nic mi neni a ani neboli. 10.5 jsem zacla trochu spinit a mela jsem pocit jako kdyz mam dostat menzes spinila jsem asi dva dny ale jen ,kdyz jsem sla na wc a pak nic pry je to jak se uhnizduje vajicko do delohy tak nevim.
@ojejej ja mam jednu holcicku uz ji je 13 je to pubertak mam ji z prvnim manzelem a pred ni jsem prisla o dite v 5 mesici a pak po ni jsem mela dvakrat mimo delozni tehotenstvi a u jednoho mi vioperovali jeden vejicovod a ted mam pritele je mu 51 a me 37 a on by si pral jednoho sveho potomka zadne deti nema tak bych si moc prala aby to vyslo .ja jezdim do Plze na ivf a ty . ted jsem poprve podstoupila ivf tak nevim jak to chodi u druheho pokusu a ani kolik se plati ted nas to vislo asi tak na 35 tisic.
@ojejej mam kamaradku a ta je na tom tak nejak stejne je mi ji strasne moc lito ,ale doufam ze ji to jeste vijde a tobe taky moc preji aby se to podarilo vim ze je to tezke na psychiku ale to asi mame vsechny co si to prejeme a nejde to normalni cestou a ani z pomoci doktorunekdy me stve ze nedokazou ric cim to je proc to nejde. ☹
Jsem tamtéž🙂 Víc napíšu do zprávy, jo🙂
Ahoj snažilky, tak po dnešní konzultaci v CAR, kde jsem přednesla kontrolní výsledky imuna a po dlouhé debatě na téma názory lékařky v CAR a imunologa se mě lékařka v CAR rozhodla odeslat na nové vyšetření na reprodukční imunologii do Plzně k doktorce Ulčové-Gallové. Máte někdo zkušenost? Jak dlouho trvá objednání a zda vám léčba paní doktorky pomohla??
@jawuna Tak po dnešku jsem chytřejší.. V Repromedě nám PSG udělají, je to celé hrazené pojišťovnou. Volala jsem do Heliosu, moje pojišťovna to neproplácí - ale nebyl by problém se přehlásit, ale mají další požadavky - věk 36 a více let, mě je 35, takže to nesplňujeme, pak prý musí být diagnóza velmi špatného spermiogramu a opakované potraty.. takže jediné řešení je Repromeda, hlavně vzhledem k vůli mému věku 🙂
Chtěla bych povzbudit všechny snažilky. Mám za sebou 1x neúspěšné IVF, 1x neúspěšný transfer zamražených embryí, 1x potrat po 2. IVF (6tt). Dle vyjádření lékařů bylo s manželovým spermiogramem nemožné otěhotnět přirozenou cestou. Po 4 letech snažení jsem přirozeně otěhotněla a narodila se nám holčička a když jsme po dalších 4,5 letech zvažovali další IVF, otěhotněla jsem podruhé a máme ještě kluka. Pokaždé jsem trochu krvácela, ale vše dobře dopadlo. Těžko říct, co přesně nám pomohlo. Myslím, že kombinace mnoha faktorů od hormonální stimulace, cvičení dle Mojžíšové, masáží, návštěv léčitelů, užívání bylinek (Femigard), vitamínů (E,C) a v neposlední řadě kousek (nebo spíš kus) štěstí. Neztrácejte tedy naději. Přeji vám ať se štěstí usměje i na vás.
Já jsem na to stejně. V červnu 2014 neúspěšné IVF (nereagovala jsem na léky, jen 2 špatná vajíčka) a pak jsem IVF odkládala a odkládala a v březnu 2015 před nástupem na další IVF jsem spontánně otěhotněla. Taky těžko říct, čím to bylo, ale možná i tím, že jsem se rok a půl po operaci endometriózy psychicky srovnala a přestala se soustředit jen na otěhotnění. A taky jsem asi 2-3 měsíce před otěhotněním začala pravidelně brát bylinky (jeřáb ptačí), po kterém jsem přestala mít i ty ukrutné bolesti při menstruaci.
@misutka30 Ahojky,nás k paní doktorce poslal doktor z caru. U me vse ok. U manžela léčba 2 mes. Změna jen minimální takže zpet do caru. Paní doktorka je fajn,ale pro nás imu vystreni a léčba byla jen půlroční strata casu,pac se potvrdilo tušení doktora v čáru ze nás problém není imunologicke ho původu,ale špatne spermiogram.
@adutony @evilin Ahoj...ja jsem na tom obdobne. U me zatím žádný problém, u manžela špatný spermiogram. V červnu 2014 1.ivf a potom ket. Oba neuspesne. Pro jistotu nás z caru poslali na imu do Plzne,žádný nález, 2 měsíční léčení manžela na zlepšení spermiogramu, změna min a stejne jako v caru doporučeno pul vajíček oplodnit darcem. Jde jim o to aby viděli kolik zůstane embryjek,pac po 1.ivf nám z 21 zůstali jen 2 použité. A to je nás něj problém. Po diskusi tady jsem se dozvěděla o PGS, PGD a fragmentaci dna. Což v centru ne zmiňovali, tak mi začala vrtat hlavou změna centra. Po hovoru s doktorem by bylo vysvětleno ze zmiňovaného vyšetření u nás nehrají roli,jen na fragmentaci se mam zeptat embryologa. Ted jsem 12.den stimulace a v patek jdu na odběr. Tak doufám, že to vyjde.Darce jsme zamítli. Mužů se zeptat z jakého důvodu vam dělali PGS vystreni?dekuji
@valerie111 Otázka na PGS ke preklep.
Ahoj,mužů se zeptat z jakého důvodu ti dělali PGS?Mé to v centru vůbec ne navrhli. Dekuji
@valerie111 Už jenom to, že vám to nevyšlo může být důvod k PGS 😉

@1lenuska1 moc dekuji 😒 hned ve ctvrtek napisu jak jsem dopadla 😒