icon

Oplodnění s darovanými vajíčky. Máte zkušenost?

elis84
16. srp 2011

Zdravím všechny ! Prosím Vás má tady někdo zkušenost s oplodněním s darovanými vajíčky ? S manželem nás nejspíše čeká tato jediná varianta a chtěla by jsem se o tom něco dozvědět . Budu vděčná za jakoukoli informaci, docela se toho obávám a taky máme obavy po finanční stránce. Nevíte zda na to pojišťovna taky něco přispívá? Moc děkuji

veverka.dada
2. dub 2017

@kathlinkata jsi statečná, že to tak bereš..já jsem na bolest už poslední roky hroznej srab...ale zkusím to zvládnout 😉

kathlinkata
2. dub 2017

Psala jsem si s Dr a toto mi odepsal. Zitra jsu do lekarny.

veverka.dada
2. dub 2017

@kathlinkata nad magneskem jsem taky uvažovala...tak ho taky vyzkouším!! děkuju moc 🙂 snad nám to pomůže 😉

kathlinkata
2. dub 2017

@veverka.dada urcite ju 😇🦋

inka39
4. dub 2017

Holky moc vas prosim,bylo mi navrhnuto at popremyslim o ivf s darovanymi vajicky.Prvni jsem nechtela,ale ted o tom hodne premyslim.Jen nevim jak to cele probiha od zacatku a kolik se za to plati.Muzete mi prosim poradit?Prvni ivf mi nevyslo a jsem z toho moc zklamana....mic touzime po miminku.

princezna22
4. dub 2017

@inka39 Hned po prvním IVf Ti nabídli darovaná vajíčka ? Není to brzy ??? Je to samozřejmě velký bussines ale pokud jsou Tvá vajíčka opravdu tak špatná a nekvalitní tak není jiná možnost ... jen mi přijde zvláštní, že Ti to radí po prvním IVF ... to může mít špatná vajíčka každá ... na jeden pokus ... mě o tom začala doktorka tak lehce říkat až když jsme měli za sebou 3 neúspěšné IVF s tím, že řekla zkusíme 4 a pak už je to jasné ... V každém případě, já jsem již mimo věk ... mám dovršených 39 let a vyplýtvané všechny pokusy na pojišťovnu, takže jsme samoplátci a v PFC jsme zaplatili 115 tisíc což je balíček ve kterém garantují minimálně 2 kvalitní embrya (Vajíčka od dárkyně a spermie od manžela) ... no a máme 3 blastocysty ... první pokus nevyšel, teď máme dva mrazáčky .... pokud máš všechna vyšetření od genetiky, imunologie, laparoskopie - vyšetření srůstů a celkového stavu dělohy ... a nedaří se po několika pokusech, jsou pak darovaná vajíčka jedinou šancí ... a docela vysokou 50% ... vajíčka jsou od mladých dárkyň max. 28 let

kathlinkata
4. dub 2017

@inka39 ahojky ja jsem si o to rekla sama po druhem neuspesnem ivf. Jeste mi nabizeli minimalni stimulaci ze pry nekdy vejcovody reaguji paradoxe vice na minimalni stimulaci. Ale ja na nejaky"nekdy" nemela naladu. Takze 3. Ivf s darovanymi a byl to vlastne muj prvni transfer a nasla jsem //. Pokus nas i s castecnym hrazenim od pojistovny stal necelych 70.000,- a mame jeste zamrazenych 7 embrii. Preji hodne stesti a pevne nervy🌸

pajala
4. dub 2017

@inka39 ahoj ja teda do darovanych šla jako do 4ivf.probíhá to jako když si stimulovala ty akorát si injekce picha za tebe darkyne.v caru mi řekli at přijdu na utz kvůli sliznici a řekli jak to jé s darkyni a ze zavolaji kdy bude odber.pak v den odběru jsme dorazili-chlap šel odevzdat spermie a js zaplatit darkyni-u nás je odměna pro ni 25000kč.ivf s doplatkem pojišťovny takze nás to vyšlo asi na 45000kč ale každý centrum má jiné ceny.nám první pokus s darovanymi vyšel ale u každého je to jiné.

pajala
4. dub 2017

@princezna22 moc me mezi ze to nevyšlo ale dobře je ze máte ty mrazacky.

inka39
4. dub 2017

Dekuji vam moc no ja nevim me bude v cervnu 39 a chtel at to jeste zkusim,ale rekl kdyz to nevyjde tak od darkyne.Jsem z toho spatna co mam teda udelat.Mela jsem 8 vajicek nakonec byli dobre jen dve a ty mi obe zavedli 3 den.Nevim jestli to nebylo moc brzo a to jsem mela pk a ah a stejne se nepovedlo.Proste chci udelat maximum a nevim jestli to jeste zkusit nebo jit radeji do darcovstvi.

kathlinkata
4. dub 2017

@inka39 me je 25 a sli jsme do darovanych. Vzdy jsem predtim mela cca 3 vajicka. Zalezi na vas. Mozna bych jeste sla do jednoho pokusu s vasimi vajicky a pak popripade uz sla do darovanych. Zalezi co presne vam je. A hlavne at mate genetiku i imuno. To rikam kazde at si to zaridi je to dulezite, kolikrat se tam prijde na to na co lekari v caru ne.

kathlinkata
4. dub 2017

@inka39 pokud vam bude 39 mozna bych ale sla do darovanych ted. To by vam jeste mela pojistovna z casti pomoci jinak to pak budete mit drahy jako samoplatce cca 90.000,-

princezna22
4. dub 2017

@inka39 Jeslti Ti je zavedli 3 den tak to nebyla prodloužená kultivace ... ta je 5 dní - kdy Ti dávají embryo ve stadiu Blastocysy ... to je kvalitní embryo. Pokud dávají embrya třetí den, většinou je to protože jsou pomalejší a mají pocit, že by do 5 . dne nepřežila (Když jich nemáte víc, nechtějí riskovat, že by nebyl transfér) a navíc u maminky v bříšku někdy i a pomalejší se chytnou, protože tam jim je prostě nejlíp.Já osobně strašně dlouho pochybovala o tom zda jít do darovaných ... mám dvě vlastní děti a samozřejmě někde v sobě se bojím jak to budu cítit když to dítě nebude moje ale jen manžela a nějaké cizí dárkyně ... ale jinou šanci nemám. Moje vajíčka opravu stojí za prd, čehož důkazem je, že naše embry - z mých vajíček a z manželových nikdy nevydržela déle než do 3 dne a ještě byla nekvalitní ... s dárkyní jsme měli 3 krásné blastocysty ...

kathlinkata
4. dub 2017

@princezna22 pletes se! Dite bude tvoje, ty ho odnosis, porodis a vychovas. Tyhle uvahy nechapu, ale kazdy to bere jinak no

inka39
4. dub 2017

Dekuji jste moc hodne na zacatku kvetna mam prijit sepsat zadost pro pojistovnu,tak to s nema zkusim probrat,ale jsou to nervy.

kathlinkata
4. dub 2017

@inka39 moc ti budu drzet palce🍀

princezna22
4. dub 2017

@kathlinkata CHápu, že nechápeš, já mám kolem sebe zase hodně lidí, kteří by do toho prostě nikdy nešly z etických důvodů, já zase nejsem pokrytec a nesoudím lidi ani je ani sebe ani nikoho jiného, neznám Tvůj příběh, ani nevím zda máš vlastní děti nebo nemáš. Jsem si jistá, že kdybych žádné neměla, neřeším to vůbec a jsem prostě jen vděčá, že nějaké děti mohu mít, vždyť ta metoda možnost pro jinak neplodné páry je zázrak. Ale já už mám dva syny a vidím co mají po mně 🙂 smaozřejmě i to špatné, jako například přecitlivělost, neschopnost naučit se matematiku, styl uvažování, oči , ale i vnímání světa, pocity ... každý den se na ně dívám a vidím sebe, jsou mojí součástí a smaozřejmě druhou půlku mají fakt po exmanželovi, ale někdy mne až šokuje když v nich vidím přesný obraz sebe samé, v chování v určitých situacích ... proto asi přemýšlím, jak bych to cítila, když by dítě nebylo geneticky mé ... Zda bych mu třeba rozuměla, když by uvažovalo diametrálně jinak než já ... nezanla bych jeho rodokomen, čím si jeho rodina prošla a co ho ovlivnovalo. Manžel má také syna, ten je zase celý on ... chtěli jsme miminko spolu, snažíme se 3 roky a já bohužel už z vlastní genetické výbavy to dohromady nedám ... Říkám na rovinu a s čistým srdcem - klidně bych si vzala čínskou hočičku, jako Charlotte v Sexu ve městě - víš, vlastně kdybych mohla zítra jít a adoptovat holčičku, jdu a zítra si jí beru a budu jí milovat až do smrti ... ale u nás v ČR to nejde tak snadno .... bohužel ☹ prostě pro mne třeba by bylo snažší vzít si uplně cizí dítě tzv. mu dát rodinu a milovat ho, než když vím, že dítě je manžela geneticky a mé ne ... kdybychom adoptovali jsme na tom oba stejně. Ale to jsou jen mé pocity, nikomu je nevnucuju, sama na ně nejsem hrdá, ale prostě to tak cítím. Nicméně i přesto jsem se rozhodla, že miminko takto chci, ale nemůžu říct, kdyby se to povedlo, jak ho budu vnímat, protože jsem v té situaci nikdy nebyla ! Tak jak mám vědět co budu cítit ? Manžel říká, že já bych milovala i opici a asi má pravdu, jsem taková, ale prostě to nevím jistě. V duchu si myslím, že jak bych uviděla dvě čárky na testu budu nejšťastnější a jak bych viděla mimčo na ultrazvuku bylo by mi fuk že je od dárkyně genetika negenetika . ALe nemůžu tvrdit s jistotou něco co nevím ☹

kathlinkata
4. dub 2017

@princezna22 Souhlasím s tebou v plno vecech,opravdu, jen me zaskocilo tve tvrzeni, ze dite z darovanych vajicek nebude tvoje, to je cele. Ja deti nemam je mi 25 a uz v 19 mi rekli ze deti mit nebudu. Vice na mem blogu, také jsou moje vajicka na houby ☹ Beru to tak jak to je jsem nesmirne vdecna, že existuje tato moznost a vim s naprostou jistotou ze ditko budu milovat tak jako kdyby melo me geny. Aspon nebude mit po me ruzne vady jako poruchy uceni a kdyz to bude holcicka nebude mit po me problem s pocetim. Netvrdim, ze se s podobnou situaci v budoucnu nebude potykat, ale po me to nebude mit.

princezna22
4. dub 2017

@kathlinkata To není tvrzení ... vyjádřila jsem jen, že jsme z těch pocitů zmatená. V Tvé situaci, bych to asbolutně neřešil !!! Právě u Tebe platí, že díky bohu za to, že existuje taková metoda, že to dnes umí a že navíc má tak obrovskou úspěšnost. Vždyt 50 % to je mazec 🙂 To prostě jednou klapnout musí 🙂 Držím palce ať Ti to celé dobře dopadne !!! Vždyt já v tom jedu taky ... jen díky tomu, že děti mám je pro mne to rozhodnutí snad o něco těžší a ty pocity mne matou. Chci dát manželovi dítě a chci mít doma miminko ... vychovávat ho s ním ... přivinout ho k sobě a zase cítit jak mimi voní 🙂 a hlavně zbožňuju tu miminkovskou bezpodmínečnou lásku k mamince .... já mám dva pubertáky a to jsem pro ně samozřejmě uplně blbá 🙂

m.e.l
4. dub 2017

16.ho zacinam pripravu na prijem darcovskeho vajicka. Mam za sebou tri IVF z toho jednoho syna s postizenim, jedno biochenicke tehotenstvi a jeden potrat. . . Dite pokud se zadari bude geneticky jen manzela, ale jinak bude MOJE se vsim vsudy. Geny jsou svine a ja na tech svych netrvam. . . Budu ho milovat se vsim vsudy, hlavne aby bylo zdrave, nebot jeden kopanec od zivota by mohl stacit. . .

pajala
4. dub 2017

Holky ale v jedné studii psaly ze když mimco vyrůstá ve them tele,proudí jim tvoje krev a všechno tak i po tobě nějaký ten gen zdedi☺.je super ze jsou dnes takovéhle moznosti-me za měsíc bude 39a všechny výsledky máme v poradku takže si myslím ze problém je můj věk a kvalita vajicek -nejdriv sem taky nevěděla jak přijmout cizí vajíčko ale vím déle sem o tom přemýšlela tím víc sem se začala na "moje"miminko těšit.moje první a asi jediný dítě.
@inka39 me z každého ivf taky zbylo jedno nebo dvě sotva na zavedení a dvakrát mi dávali taky třetí den.rozhodnutí je těžký prober to s partnerem a uvidis-ja s každým nezdarenym pokusem přestala doufat ze by se to někdy mohlo povest sa teď jsem ve 20 týdnu s darovanym☺

princezna22
4. dub 2017

@m.e.l Neboj bude !!!!

pajala
4. dub 2017

Držím palce✊

edgara16
4. dub 2017

Ahoj holky zdravím Vás všechny.Já mám za sebou 2 neúspěšně ivf a jedno spontalni těhotenství,které trvalo jen 9 týdnů.Teď je mi 41(asi jsem musela slavit nějaký rok narozeniny dvakrát 🙂-jinak si nedovedu představit jak je to možné,že už mi je tolik:-/)V pátek jdu na přenos 4denich morulek z dárcovskych vajicek.Všichni jsme si asi musely projít stejnou emoční smršti otázek,pocitu,řešení, smíření až do fáze ve které si nepřijdete nic jiného než aby vyšlo to co jste si na začátku cesty ani nedovedly predstavit....držím Vám všem palce a hlavně nikdo nic nevzdávejte a věřte😉........http://ona.idnes.cz/ivf-geny-darovane-vajicko-v...

pajala
5. dub 2017

@edgara16 držím palce☺.me dávali taky čtyřdenní.

kathlinkata
5. dub 2017

@edgara16 moc drzim palce !!!

myskaliska
Odpověď byla odstraněná
veverka.dada
5. dub 2017

@edgara16 moc držíííím 👍

jezz13
5. dub 2017

@edgara16 Hodně štěstí. Určitě to tentokrát vyjde!

pajala
5. dub 2017

@myskaliska to asi není tak jednoduchý nám darkyni vybíral car a musela splňovat nějaká kriteria-krevní skupinu a pod.

Strana