icon

Pustili byste dceru ve 13 letech na festival s kamarádkami?

21. čer 2026

Priznam se, ze nevim, jestli jsem moc prisna, nebo naopak zbytecne opatrna.
Je ji 13 let a chtela by jet na hudebni festival s partou kamaradek, bez dospeleho doprovodu.

Pustili byste ji?

Strana
z2
zvalentova
21. čer 2026

@anonym_autor ano i ne. Záleží s kým, na jaký festival, kde... podle toho dělám rozhodnutí. Na koncert svého FAV zpěváka šla, na Majáles s divnou skupinou holek ne.

zlataberta
21. čer 2026

S přihlédnutím k tomu, co je to za holky, jestli je znáš. Jaké hudby je to festival, jak dlouho by tam byla atd.

zuzkasim
21. čer 2026

Úplně bez dospělých nevím, dost často tam bývají aspoň rodiče někoho... A to svým dětem věřím a kamarády mají slušné, spíš třeba kvůli ostatním. Bude se tam prodávat alkohol, spousta lidí bude posilněná, pak se takoví lidé chovají jinak, tak kvůli tomu...

lv
21. čer 2026

Já ne

klokanka31
21. čer 2026

Ani náhodou. Jedině s náma jako dohled.

alianan
21. čer 2026

Ne, nepustila.

evaviki
21. čer 2026

Malo informaci.. Zalezi jaky festival, s kym tam pujde, kdy se vrati, atd..

autor
21. čer 2026
@evaviki

Malo informaci.. Zalezi jaky festival, s kym tam pujde, kdy se vrati, atd..

@evaviki Colours of Ostrava - s partou kamaradek /13-14 let/

evaviki
21. čer 2026
@anonym_autor

@anonym_autor bude tam spat?

drep
21. čer 2026
@anonym_autor

@anonym_autor tyjo, já byla vychovaná benevolentně a ráda bych to dopřála i dceři, ale s takovouhle masovou akcí bych měla problém. To mi jako dobrý nápad nezní

xnikax1
21. čer 2026
@drep

@anonym_autor tyjo, já byla vychovaná benevolentně a ráda bych to dopřála i dceři, ale s takovouhle masovou akcí bych měla problém. To mi jako dobrý nápad nezní

@drep Tohle bych taky nedovolila,měla jsem taky hodně volnou výchovu,ale ve 13 na festak bez dospělých to ne..

mrkvovydort
21. čer 2026

Ve 13 v žádném případě, co blbneš.
Je to velký festival, sice relativně rodinný, ale jsou tam desítky tisíc lidí a jede to do noci.
Může je někdo okrást, sypnout jim něco do pití, jako nejsou to Beats 4 Love, ale drogy jsou tam taky. Můžou mít geniální nápad ochomýtat se Ostravou uprostřed noci a bůhví co. 13-14 děcka si myslí, že jsou nezničitelná a dělají největší nezodpovědné blbosti.

miksar
21. čer 2026

Ve 13 určitě ne.

barmil
21. čer 2026

@anonym_autor na hodně akci ani děti pod 15 bez doprovodu dospělého nepustí.

evculinda
21. čer 2026

Bez doprovodu dospělého ne

anonym_674454
21. čer 2026

@anonym_autor ja jsem myslim docela liberal a strelec, ale vubec bych ve 13 o tom ani neuvazovala. Na Colours?! Nejaky mensi v okoli domova asi jo. Ale Colours ani omylem. Mozna v 16, ale taky by mi cukalo voko..

barulina
21. čer 2026
@anonym_autor

@anonym_autor na Coloursy bych dceru nepustila. Ted mame u baráku Slavnosti Jihu a tam vcera v odpoledních hodinách šla s kamoskama, ale v 19 uz jsme tam byli i my a z dálky hlídali. A jal říkám, mame to u oken. Nemohla ani na Majáles a nepůjde jeste ani příští rok.

katie82
21. čer 2026

Do 15 tam bez doprovodu dospělé osoby ani nemůžou.

sayast
21. čer 2026

Já tu jsem všude v diskuzích o dětech hodně benevolentní, ale tohle bych nepustila. Popravdě jsem měla problém teď v 17 na majáles do prahy. Jeli jsme si ji tam v noci 60 km na otočku vyzvednout 😅

pavlajichova
21. čer 2026

Nee, do 15 ani náhodou 😉

azanka
21. čer 2026

Přes den ano. Přes noc domů a klidně pak znovu druhý den

enoli
22. čer 2026

Ve 13? No to ani náhodou🤷‍♀️

biciklissie
22. čer 2026

Ne, na takovou akci a za takových okolností určitě ne. Pokud by tam bylo něco, po čem by strašně toužila, tak asi bych nějak zkusila vyřešit dospělý dozor a jen na omezený čas, s odvozem a tak. Určitě žádné poflakování bůhvíkde, bůhvíkdy, bůhvíjak a bůhvíkým.

lauriak
22. čer 2026

Jelikoz je tam vstup povolen az nad 15 let (do 15 jenom v doprovodu dospelych) tak nema smysl nad tim vubec uvazovat. Jinak u nas teda lokalni maly festival bych 13 lete dite s kamoskami pustila. Na Colours nevim jestli v tech 15 bych mela odvahu.
Ja byla poprve na festivale v 16.

te_reza
22. čer 2026

Samotnou ani náhodou a jak tu někdo zmiňuje, pochybuji že to je v tomhle věku bez dospělé osoby možné.

te_reza
Autor odpověď smazal
anetka1701
22. čer 2026

S dětma na fesťáky chodím už pár let (cca. od šesti let nejmladší), vybíráme si metalové, chodíme do kotle... Ale samotnou 13ti letou ani smykem... Když jsem s nima, nechám je chodit po areálu, můžou si dělat co chtějí, ale furt mám přehled kde jsou (píšeme si do skupiny zprávy) a oni ví, kde v nouzi najít mě... Já sama jsem s partou chodila na fesťáky od 16ti, dřív bych asi deti nepustila - a to jen díky tomu, že to prostředí dobře znají 😅

ninive211
22. čer 2026

V žádném případě, do 15 let bez dospělého doprovodu ani náhodou. Pokud by byl přítomný rodič některé z dívek, kterého znáš, tak asi ano, ale jinak ne. Dost možná by je tam stejně jako neletivlé bez doprovodu nevím, ale neznám podmínky organizátorů?

ninive211
22. čer 2026
@mrkvovydort

Ve 13 v žádném případě, co blbneš.
Je to velký festival, sice relativně rodinný, ale jsou tam desítky tisíc lidí a jede to do noci.
Může je někdo okrást, sypnout jim něco do pití, jako nejsou to Beats 4 Love, ale drogy jsou tam taky. Můžou mít geniální nápad ochomýtat se Ostravou uprostřed noci a bůhví co. 13-14 děcka si myslí, že jsou nezničitelná a dělají největší nezodpovědné blbosti.

@mrkvovydort Přesně, v tomto věku je to nejrizikovější, nejvíc "telecí" léta. Strašně ovlivnitelní okolím, bez zábran a bez dohledu a pod vlivem davu snadno "zvlčí". A můžeš si nakrásně říkat, že tvoje dcera fakt taková není, že je poslušná a zodpovědná. Ale stačí, když nějakej "skvělej" nápad napadne třeba kamarádku a někam se potáhnou, dcera nebude chtít zůstat sama, že jo, tak se k nim přidá, i když by s tím nesouhlasila, a je malér na střeše.

dashyyy
Včera ve 04:41
@anetka1701

S dětma na fesťáky chodím už pár let (cca. od šesti let nejmladší), vybíráme si metalové, chodíme do kotle... Ale samotnou 13ti letou ani smykem... Když jsem s nima, nechám je chodit po areálu, můžou si dělat co chtějí, ale furt mám přehled kde jsou (píšeme si do skupiny zprávy) a oni ví, kde v nouzi najít mě... Já sama jsem s partou chodila na fesťáky od 16ti, dřív bych asi deti nepustila - a to jen díky tomu, že to prostředí dobře znají 😅

@anetka1701 děláme to stejně.. beru je oba od mala a nechám volnost i mladší, ale přesně vím, kam jdou, a kde a kdy se sejdeme nebo kde mě najdou + společná skupina WA.. starší bude mít 14, umím si představit ho pustit na místní fesťák, pět minut od baráku, ale takhle něco většího zatím teda ne

Strana
z2