Porodnice Plzeň - Lochotín, máte čerstvou zkušenost?

memento1331
30. črc 2014

Ahojte dievčatá.
Síce podobná téma už existuje, ale žiaľ nie je aktuálna.
Chcela by som vedieť či niektorá z Vás rodila čerstvo alebo od začiatku r. 2014 v pôrodnici FN Lochotín.
Zaujímajú ma skúsenosti od vstupu do pôrodnice až do prepustenia.
Prípadne môžete pridať aj nejaké skúsenosti z okolitých pôrodníc.
Neviem sa rozhodnúť v ktorej nemocnici by to bolo to "naj". Ešte do nedávna som bola rozhodnutá pre FN Lochotín, no nedávno som sa rozprávala s jednou pani ktorá tam čerstvo cca. 3 týždne späť rodila a vravela, že je to tam ako na bežiacom páse (vraj 25 - 30 pôrodov denne), ale inak bola celkovo spokojná.
Ďakujem 🙂

memento1331
autor
1. srp 2014

Žiadna z Vás nerodila v FN Lochotín? 😨

lucizal
1. srp 2014

Ahoj, sice ti moc nepomůžu, ale taky jsem se rozhodovala, jestli rodit na Lochotíně. Bohužel to, že se tam rodí jak na běžícím páse, je pravda. Ale myslím si, že i kdyby ti sem napsalo tisíc maminek, každá napíše něco jiného 🙂 Je spíš na tobě, co preferuješ. Mě na Lochotíně rodila moje sestra, před 2 lety, ale byla tam zaměstnaná, takže nic moc objektivní hodnocení :D Co mě se moc nelíbilo, že pak byla na pokoji, kde ležely další 4 maminky. Já jsem si z tohohle důvodu vybrala Stod, hodně si to tam teď chválí a pokoje jsou jen po dvou, takže takový větší soukromí 🙂

veru324
1. srp 2014

@memento1331 já ano,ted v červenci. Za mě mohu jen doporučit, byla jsem strašně spokojená jak s porodem, s personálem, tak s pobytem na šestinedělí i na oddělení gynekologie (neměli na šestined. místo, tak jsme první noc strávili na gyndě). Na šestin.jsem teda měla nadstandart. Sestřičky všecky super, když jsem něco potřebovala, vždy ochotné, nikde žádný problém. Takže já rozhodně doporučit mohu. Klidně se ptej, co tě zajímá.

kaca08
1. srp 2014

Ahoj, také Ti aktuálně nepomůžu. Rodila jsem ve FN v roce 2009 syna a nyní čekám holčičku a půjdu znovu rodit do FN. Je pravda, že je to tam jak na běžícím páse, ale je to FN, tak se s tím musí částečně počítat. V roce 2009 jsem prošla všemi odděleními - napřed na standardní gynekologii, jelikož na rizikovém neměli místo, pak rizikové, porodní a nakonec šestinedělí. Až na šestinedělí jsem byla absolutně spokojená, tam je problém, že je hodně rodiček a sestry nestíhají a pokud si neřekneš, tak si myslí, že všechno víš, takže se stačí jen ozvat. Na pokojích jsme byly po 3. Momentálně chodím do rizikové poradny při FN a jsem maximálně spokojená - doktoři i sestřičky jsou skvělí.

memento1331
autor
1. srp 2014

@lucizal
Tá pôrodnica v Stode je aká?
Teda vybavenosťou a sociálnym zariadením.
Sú tam napríklad WC na chodbe alebo má každá izba svoje aj sprchu?
A dávajú tam aj na výber polohu pri pôrode?

lucies25
1. srp 2014

Ahoj,ja teda nerodila na Lochotine,ale v Mulacovce,letos v dubnu.Byla jsem tam spokojena,personal jak z gyndy tak z detskyho super,ochotny,usmevavy,maji tam na vsechny cas.Kdybys mela zajem,pisnu vic,klidne se ptej 🙂

memento1331
autor
1. srp 2014

@veru324
Niečo odobné mi aj tá pani rozprávala, že kvôli nedostatku miesta resp. veľkému množstvu rodičiek bola na pôrodnej sále iba 1 hodinu miesto 2 hodín a potom neležala dva dni na 6N ale niekde inde, kde bábo nemohlo byť s ňou. To ma kúsoček zarazilo lebo ide aj o rozkojenie a tie prvé kontaky matka - dieťa.
Inak som čítala aj nedávno jeden príspevok niekde na fórach, kde jedna pani opisovala svoj nepríjemný zážitok z tejto pôrodnice, v skratke: boli na ňu drzí, vraj jej doktor tvrdil, že nespolupracuje (bez toho aby jej povedal kedy má tlačiť atď.).
No neviem myslím, že toto je základ tej rodičke povedať a teraz tlačte aby to malo nejaký efekt. Ja som síce druhorodička, ale z môjho prvého pôrodu si pamätám žiaľ len útržky, ale viem, že mi hovorili presne kedy mám tlačiť.
Ako to bolo u Vás? 🙂

memento1331
autor
1. srp 2014

@veru324
Ešte som sa zabudla opýtať ako je to tam s výberom polohy alebo teda s úľavou od bolesti? 🙂

veru324
1. srp 2014

@memento1331 co se týče úlevových poloh, na každém sále máš vanu, můžeš do sprchy, míče, aromaterapii apod., já krom sprchy ale nic nevyužila, přijela jsem jako nerodící :D a za 5 hodin bylo hotovo. Rodí se na tom jejich křesle, to myslím, že si vybrat asi nemůžeš, jestli chceš třeba na stoličce, v podřepu, ale to opravdu nevím, mě ten polosed vyhovoval.
Na doktory ani PA nemůžu říct křivého slova, všichni naopak byli skvělí, povzbuzovali, pomáhali, říkali, kdy tlačit, jak dejchat apod. Ale to prostě záleží na tom, na koho z dr. narazíš, to je asi všude.

jinak jak píše@kaca08 - sestřiček na šestinedělí je prostě nutné se ptát, pokud něco potřebuješ, mají toho opravdu hodně, ale když jsem cokoli potřebovala, narazila jsem jen na ochotu.
Když jsem byla ubytovaná na gyndě, protože šestined. bylo plné, malý byl na novorozeneckém a já chodila co 3 hodiny kojit. Bohužel s tím se musí počítat, je to FN, rodí se tam hodně. Je pravda, že nás umístili hned v poledne den po porodu, nebyla jsem bez malého dlouho.

lucizal
1. srp 2014

@memento1331 Tak vybavení nemocnice není zrovna top moderní, ale řekla bych, že fajn. Byla jsem se tam kouknout před 14 dny, byla tam beseda s panem primářem a vrchní sestrou z oddělení gynekologie. Mají tam sprchu (vanu ne), porodní stoličku a klasicky porodní postel, polohy můžeš volit, jaké ti vyhovují. Všichni, včetně porodních asistentek vypadali moc mile, trpělivě odpovídali na dotazy a byli moc vstřícní. Udělalo to na mě velký dojem. Když se koukneš na stránky stodské porodnice, tak určitě bude brzy další setkání s primářem, teď bylo každý měsíc jedno. Jinak pokoje na šestinedělí jsou po dvou - sprchy a WC jsou přes chodbu společné. Mají tam 2 nadstandarty, chtějí 300,- za noc, tyto 2 pokoje mají 1 společnou sprchu a WC. Pokoje jsou všechny hezké a čisté, sestřičky také příjemné. Navíc ti tam na miminko všechno dají, plenky teda 3 na den, takže to sestřička rovnou říkala vzít si s sebou také vlastní. Poporodní vložky jsou k dispozici, mají tam stále horkou vodu např. na udělání čaje, takže nemusíš nikoho prosit, jestli ti vodu ohřeje.

memento1331
autor
2. srp 2014

@lucies25
Opäť tá istá otázka. 🙂 Ako je to tam s polohami na úľavu a rodí sa tam iba na kresle? 🙂

Vôbec neviem teda kde rodiť. Bola som ozaj rozhodnutá pre Lochotín, len teraz nejak váham.
Toho času do pôrodu už nemám veľa, tak by sa mi bolo už rozhodnúť 🙂
Ja som moje prvé dieťa rodila v hnusnej Braznianskej pôrodnici (na slovensku) personál bol taký mix, ale viac prevažovali nepríjemné ako príjemné sestričky a tak isto aj doktorka (mimochodom bez špecializácie), ktorá sa ma rodila. Jediné čo sa mi tam páčilo bolo, že mi presne hovorili kedy tlačiť atď.
Sprchy tam boli ešte komunistické to by tak nevadilo keby neboli zanedbané po hygienickej stránke, záchod jeden pre pól chodby a aj ten bol vždy špinavý.
Preto sa tentokrát chcem cítiť v tej pôrodnici ozaj skvele a možno aj preto sa stále neviem rozhodnúť 🙂

jitka9
31. srp 2014

Ahoj holky, vím, že téma je jen porodnice Lochotín, ale nemáte někdo zkušenosti jak z Lochotína tak z Mulačovy nemocnice? Pořád se nemohu rozhodnout kam jít rodit.
Díky moc.

jitka9
31. srp 2014

@lucies25 Jaké je vybavení pokojů v nemocnici? Známá tam rodila v lednu 2012 a říkala, že WC je společné na chodbě, ale prý tam byla rekonstrukce.

slunicko707
Autor odpověď smazal
Zobraz
nininka23
31. srp 2014

Rodila jsem zde v prosinci. Naprostá spokojenost. 26.12. přijata na rizikové oddělení, noční sestra protiva neochotná, ale vše ostatní fajn. Porod na pohodu jen za občasné přítomnosti PA a stálé přítomnosti manžela 🙂, za což jsem byla ráda. Už na počátku mi PA řekla, že není pro nástřih a pokud to nebude nezbytně nutné, vyhneme se mu. Po porodu jsem díky tomu běhala jak čamrda🙂 Malou mi na chvilku přiložili k prsu a poté odnesli na vážení a měření. Po asi 30 minutách u manžela byla odvezena na novorozenecké. Šestinedělí super. Hodné sestřičky. Dětské viz příspěvek výše. Ocenila jsem rychlé propuštění domů po 72hodinách od porodu.

memento1331
autor
1. zář 2014

@slunicko707
Dobrý den.
Mňa by zaujímalo aj to ako to bolo pri pôrode, či to nechali všetko na Vás keďže ste viac rodička, alebo Vám aj povedali kedy tlačiť napríklad?
Ale som rada, že ste boli spokojné
@slunicko707
@nininka23
A boli ste na klasickej izbe alebo na platenej? Ak na klasicekj, tak ako je to s WC a sprchovaním? Je to niekde na chodbe?

nininka23
1. zář 2014

Ne v Lochotine ke bud nadstandard. Tam ses sama a z pokoje mas pristup na wc a sprch,o kterou se delis s druhym nadstandardem. Pak tam jsou standardni dvouluzkove se samostatnym wc a jeden trojluzkovy. Zachod i sprchu maji vsechny pokoje vlastni. Js na porod vzpominam rada. PA mi rekla jak dychat,kdy tlačit a hlavně jsem ocenila, intimni atmosferu. Pak na posledni zatlaceni,se tam sebehlo asi 8lidi..lekari, neonatolog atd. Doufam,ze jeste aspon jedno mimco mit budem a moje kroky budou smerovat bez přemýšlení na Lochotín.

slunicko707
Autor odpověď smazal
Zobraz
pampalin
3. říj 2014

Holky, co je k dispozici pro maminku a mimi? Já, když jsem tam rodila před více jak 4 lety, tak byly k dispozici oblečky na miminka, několik plenek na den (už nevím, kolik) a to bylo, myslím, vše.

nininka23
3. říj 2014

@pampalin Pokud si dobře pamatuju, jsou tam oblecky, jednorázové pleny, pak mastičky, líh na pupík, vatové tamponky, gáza, pleny látkové a podložky. Pro maminky vložky, ručníky, mýdlo

polaks
21. lis 2014

@memento1331 Ahoj.Tak aký bol pôrod a v ktorej nemocnici?
jitka9 rodila som v Mulačovej v 07/2011,ale už by som tam nešla. Mám na to teda len pár dôvodov,ale tým
1. je,že ma PA nútila pred pôrodom ležať na ľavom boku a pravú nohu som MUSELA mať v strmeni,bolo to hrozne bolestivé ,nie tie pôrodné bolesti,ale tá poloha,mala som bolesti v bedrových kĺboch (mám ich dlhodobo) a tak je pre mňa poloha na boku a ešte pri pôrodných bolestiach fakt nevyhovujúca,PA mi neverila,že ma bolia kĺby a urobila zo mňa ukníkanú matku,ktorá nezvláda pôrodné bolesti!!! Bolo to moje tretie dieťa a pôrod bol extra rýchly a nebol ani zďaleka taký bolestivý,ako druhý pôrod,no aj druhý pôrod som zvládla,bez akýchkoľvek pomocných prostriedkov,no keď som pôrodníkovi vtedy povedala,že ma bolia bedrové kĺby a že poloha na boku mi nevyhovuje,povedal mi,aby som sa uložila tak,ako mi bude lepšie,ale to bolo na v pôrodnici na SK.
2. dôvodom prečo už do Mulačovej nevkročím je ten,že som si dieťatko nemohla obliecť do vlastných vecí,synček musel byť v polorozpadnutej košielke,ktorú mi nanútili,neviem ako vy,ale ja som to moje malinké chcela mať krásnučké a chcela som si ho obliecť do svojích kvalitných a nových vecí,a nie ho mať v košielkách,ktoré už malo 10000 detí pre ním.Proste mi to vadilo!
3. dôvod je,že chodba je súčasne jedáleň a aj návštevná miestnosť,takže som dieťa na chodbu vyniesť nemohla,resp. keď som ho doniesla na chodbu ukázať tatínkovi a príbuzným,už po mne sestričky kričali,že sa to nesmie!!! A na izbu za mnou príbuzný nesmeli,pretože sme tam boli 4 mamičky a 4 detičky,takže ak by som ich pravidlo dodržala,môj manžel by svojho syna ani nevidel!! takže toľko asi moja skúsenosť!

memento1331
autor
21. lis 2014

@polaks
Ahoj.
Rodila som nakoniec v FN Lochotín 🙂
A pôrod bol veľmi dobrý (teda bolesti boli neznesiteľné), ale starostlivosť PA na jednotku. Je pravda, že som tam nebola veľmi dlho - 1,5 hodiny (iba), ale povedala som jej, že chcem aby ostala pri mne, že nech nechodí preč a ona ostala (iba raz bola preč, keď musela ísť volať rýchlo doktorku). Doktorka tieť perfektná 🙂
Inak ja sa im aj čudujem, že ma neposlali niekam a že sa tak pekne ku mne chovali aj keď som dosť vyvádzala - tie bolesti ma nejak zložili aj psychisky aj fyzicky.
Pôrodná miestnosť - iba pre mňa žiadna druhá žena 🙂
Vybavenie som neodskúšala žiadne v pôrodnej miestnosti (okrem WC a toho pôrodného lehátka 😀 nebol čas na nič iné). Bola tam posteľ, vaňa, fit lopta, sprcha... Aj výhľad z okna som mala :D
Izba na šestonedelí pekná, čistá s vlastnou sprchou a WC (to som veľmi ocenila a veľmi sa mi páčila, že sa nemusíme deliť o WC s celý oddelením).
K dispozícii boli pre maminky: čisté obliečky, jednorázové podložky, pôrodnícke vložky (bolo ich naozaj hojne), pre bábo: vecičky, jednorázové plienky, látkové plienky a čisté obliečky na perinku.
Návšteva mohla prísť vlastne kedykoľvek okrem času na vizitu, mohli prísť do izby alebo sme mohli všetci spoločne sedieť na chodbe kde sú stoličky aj s dieťatkom, ktoré sme vozili stále v postieľke.
Sestričky na šestonedelí príjemné a hlavne ochotné. Aj keď som bola druhorodička, tak ma ani jedna neodpinkala s tým, že by som to mala vedieť alebo tak... Aj detské doktorky tam boli veľmi príjemné.
Jedlo mi veľmi chutilo a bolo na výber z troch jedál.
Takže ak bude aj tretie bábo, tak len v FN Lochotín 🙂

memento1331
autor
21. lis 2014

Ešte som zabudla, že pre maminky v kúpeľni bolo mydlo, papierové utierky a toaletný papier (to na SK nebolo, to som si tam musela priniesť).
Pre bábo mali tiež mydlo, tyčinky, krém na prdelku a potreby na čistenie pupíku.
A aj v kúpeľni aj pri prebeľováku bola dezinfekcia.

hanule80
9. únor 2015

Ahojky,
Čekáme dvojčátka a půjdeme rodit do FN lochotin. Se synem jsem byla u Mulačů, ale dvojky je přeci jenom neco jiného, tak raději fn.
Budu ráda za info jak tam probíhá porod sekcí? Císaře mi plánuje neurolog, tak jak to tam probíhá? A pak po porodu? Mamči dvojek, asi bude lepší nadstandard že? Za jak dlouho po sekci vám dali mimča na pokoj?
Moc dekuji za info 😉

rencaf
9. únor 2015

Dobrý večer, FN Lochotín též doporučuji. Jsou hlavně dostatečně vybavení i na nestandardní porody, člověk nikdy neví... To se o Stodě ani o Mulačovi asi tak úplně říci nedá. Pro NE Mulačovi mám velmi vážné důvody, ale všude se asi něco nepříjemného stalo... takže je to opravdu na Tobě, jak se rozhodneš. Za mě ANO Lochotínu (měla jsem nadstandard a vše super) 😉

pindriste
17. lis 2015

Musí se nadstandard rezervovat předem?

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru