icon

Kdy je nejlepší narození dítěte pro venkovní oslavy?

95newmommy2020
15. led 2023

Ahojky, kdybyste si mohly vybrat v jakem rocnim obdobi porodit, jake by to bylo?
Ja vzdy chtela miminko na prelomj jara/leta. Venku je uz teplo, ale neni horko. Pak jdou i venkovni narozeninove oslavy a je to takove prakticke. A snazily jste se planovat poceti, tak aby Vam to na nejake obdobi vyslo a povedlo se?

Strana
z4
dejvitka
15. led 2023

Mam cerven a listopad. Za me lepsi ten listopad. Tehotenstvi v lete nebylo tak pokrocily, kdyz jsem byla koule, venku uz bylo hnusne a nic mi neuteklo, kdyz pominula zima, tak na jare uz byl vetsi a dalo se na vylety v pohode. Mala jak byla v cervnu, tak zrovna kdyz byly hodne horka, tak byla malicka, na vylety to nebylo, do skoly pujde brzy v 6 letech (syn pujde skoro v 7, prijde mi to lepsi), jeste jako nevyhoda cervnoveho ditete mi prislo, ze jsem v zime soukala do hlubokyho kocaru pulrocniho macka ve fusaku (s listopadovym byla prvni zima pohoda a druha mel uz sportak), mala chtela koukat ven, byla nespokojena. Takze za me je uplny ideal zimni dite 🙂.
A co se tyka oslav, je blby, ze syn nema na zahrade, ale zas v tom listopadu ma kazdej cas. V cervnu u dcery jsme loni slavili az v cervenci, nikdo v cervnu nemohl 😀

tridvajedna
15. led 2023

Mám děti prosinec a leden. Raději bych měla jarní nebo letní, ale byla jsem vděčná, že se nám početí relativně rychle povedlo, neplánovala jsem to podle data porodu, vždyť šance, že se v daném cyklu povede, je u zdravých párů jen 20 %. Nevýhody těch zimních miminek - v zimě když mrzlo, tak s novorozenětem nešlo jít ven, navlékání x vrstev. Mnohem víc respiračních chorob (zvlášť když máte víc dětí, tak miminko chytá nemoci od starších). Začátky chůze zase v zimě. Oslavy v zimě nám za 3 roky pokaždé překazily nemoci v rodině, takže byly vždy komorní. Lednová se nedostala do školky, kdybych neměla druhé dítě, musím řešit soukromou školku není nastoupit až téměř po 3 a 3/4 roce. Jako výhodu vidím, že v parném létě už si půlroční užívalo bazének a koupání.

honatko092
15. led 2023

Ještě dodám, že hrozný je i konec těhotenství v létě a taky hodně záleží, jestli je to první nebo další dítě (jestli řešíš oblíkání, zábavu a výlety pro další děti..) 🙂

pampeliska1313
15. led 2023

Původně jsem chtěla zimu - teď vím, že bych to nedala. Plánovat jsem se nesnazila, syn se strefil přesně na léto a kočárek venku a procházky/terasa, je to super a nemenila bych ty první měsíce :D

bertik20
15. led 2023

Mám děti konec srpna a konec prosince. To zimní je lepší, nebylo vedro na konci těhotenství, miminko ještě hodně spalo a tak nebyl problém s oblíkáním do kočárku. Jinak plánovat můžete, ale jisté početí nikdy není😉

levandule_k
15. led 2023

@95newmommy2020 Mně se také líbí nejvíc jaro a léto, ale na první dobrou to nevyšlo, tak uvidíme, kdy se zadaří. Třeba, kdybys měla srpnové dítě, tak může být dítě hraničně, jestli dát odklad nebo ne. Půlrok na dozrání do školy může udělat divy.
Já jsem trochu alternativní a souzním s tím, že si dítě vybírá, kdy se narodí.

martinka_33
15. led 2023

Vzhledem k tomu, ze 2 ze třech detí si vznikly a neptaly se mě na názor, jsem roční období nedostala šanci plánovat 😀 Jinak to jaro, začátek léta je asi fajn.

martinka_33
15. led 2023

@levandule_k s tou školou vidim u svých dětí šílený paradox 😀 Syn narozený začátkem listopadu by v sesti byl na skolu 100% připravený, no pujde az v sesti a deseti mesicich. Nejmladsi je rozena v srpnu a zatim se jeví jako jasný odklad, muze se to zmenit do jejich sesti let ale zatim je ve vyvoji pomalejsi nez byli jeji starsi sourozenci, navic je i geneticky vzrůstem malá a povahou introvert, takze proste nevidim prilis realne ze by sla do skoly v sesti letech 🤔 ale uvidime...

konidana
15. led 2023

@klokanka31 no v pohode jsem v poledne porodila, vecer sme krasne usnuly, a ty debilni ohnostroje mne vzbudily🤣

klokanka31
15. led 2023

@konidana Známá mojí mamky měla docela děsivý zážitek ze silvestrovského porodu, ta teda rodila až v noci, ale od té doby co jsem to slyšela bych na silvestra rodit fakt nechtěla 😃

gdpr
15. led 2023

Ja som vzdy chcela jedno v zimnych mesiacoch jedno v jarnych-letnych a este jesen mi chyba ale tretie asi uz nebude...

veruuu_kubesovic
15. led 2023

@95newmommy2020
Nikdy nic neplanuj 🍀
Starší dcera je narozena v srpnu, mladší syn v květnu a mohla jsem plánovat sebevíc, u starší dcery jsem otěhotněla sotva jsme se začali snažit a pro změnu u syna po roce snažení mi TP byl tak nějak fuk...

marimanta
15. led 2023

Mám děti rozené v lednu, červenci, září a 2 v prosinci. Neplánovala jsem nic, asi bych si nevybrala ten 21. prosinec, ale jinak nepozoruju výhody nebo nevýhody.

kozaci
15. led 2023

Vše má svoje pro a proti- velké břicho, malinké mimi, první příkrmy, první krůčky.....
Já mám první jarní, druhé zimní, třetí letní a vypadá to na čtvrté podzimní 🙂

A naplánovali jsme ani jedno...

klerj
15. led 2023

@95newmommy2020 Ahojky, mám 2 dcery a obě jsou v Červenci od sebe o 5 let a 6 dní. Chtěli jsme letní děti, děláme s rodinou oslavy na zahradě. Máme vždy půjčený velký party stan, bratranci a sestřenice se koupou v bazénu, čepované pivo a venkovní bojovky pro děti. No je to opravu krásné a neměnila bych. My s manželem jsme zimní a oslavy venku jsou nejlepší. ☺️ Děti jsme plánovali s tím, že chceme v létě. Avšak spíš si děláme srandu, že plodime vždy na výročí tedy v Říjnu. 🥰

pe_tu_ss_ka
15. led 2023

My jsme si neplánovali vůbec, natož dle ročního období. Syn je začátek prosinec (měl být konec ledna), dcera je říjen. Sice nejdou dělat oslavy venku, ale třeba co do nástupu do školky je to super. Syn se dostal v září, kdy mu ještě nebyly 3 (měl je v prosinci).. Věřím, že i dcera se dostane bez problémů, i když bude mít tři až v říjnu. Hlavně i co se týče hluboké korby, tak se mi oba vešli ještě v 11 měsících.. takže jsme nemuseli řešit, že se nebudou vejít s fusakem, když by ještě neseděli.. hlavně i porody byly fajn, když jsem nemusela to břicho nosit v tom největším vedru. Vlastně tak jak to bylo, mi úplně vyhovovalo, i když syn si tedy pospíšil..

bonavoxa
15. led 2023

Jednoznačně nejlepší je rodit na jaře. Mám dvě děti narozené v zimě 21.12. a 9.1. U obou těhotenství je konci bylo fajn, zima, Vánoce, spíš jsem byla doma, odpočívala. Celkem mi i vyhovovalo, že do kočárku se prostě nabalili...tam nebylo moc co pokazit. Třetí dítě je na konci srpna. A to jsem se opravdu koulela...Narodila se do strašného vedra. Za týden začalo chladné září, pak teplý říjen, u oblíkání jsem jako trojmatka zase maturovala. Kojila jsem venku jen jednou. Pak začal depresivní listopad. Vánoce letos byly jen takové symbolické, ale hezké. Pomáhal, kdo mohl. Od září starší děti nosí domů samé bacily. To jsem si plánovala, že to bude super, miminko se nebude moc navlékat, budeme venku,...Ale jí se z břicha nechtělo. Takže za mne závěr, že jaro nejvhodnější. Ale to nemám zkušenost.

amazonkajanik
15. led 2023

@95newmommy2020 neplánovaně mám syna na začátku června. Nejde o oslavy, ale o průběh těhotenství. Ten rok bylo horko snad od března, nedokáži si představit zvládnout léto s tím pupkem, když jsem za Únor, Březen, Duben a Květen spořádala zmrzliny, co za 10 let před tím . A v zimních měsících muselo být okno pomalu dokořán...

mysh_me
15. led 2023

Prvni jsem planovala, ale neresila kdy, zacali jsme se proste snazit po svatbe. Narodilo se v listopadu a videla jsem spise vice nevyhod, pri kocarkovani jsem mrzla, pocasi depresivni, vsude nemoci, clovek doma zavreny vypadnout neni kam, kdyz uz se jde ven tak otravne oblekani… druhe miminko jsem si prala jarni, abych mohla ven jen tak vybehnout, nakojit kdekoli a cerpat energii ze slunicka 😊 nahodou to vyslo a mam termin v kvetnu, tak jsem zvedava jestli se moje ruzove predstavy vyplni 😀
A k te plodnosti, moje mama mela me i dalsi dva sourozence narozene vzdy v tom stejnem mesici 😀 takze jsme si delali legraci ze byla snad plodna jen 1x rocne 😀

dendy88
15. led 2023

@95newmommy2020 první jsem neplánovala , po dvou letech jsem byla ráda že se zadařilo ( konec května). U druhý jsem trochu plánovala , chtěla jsem taky květen . No nevyšlo to , měla být konec dubna a narodila v půlce dubna ,ale i tak dobrý. A třetí jsem neplánovala,ale vyšel konec dubna 🙂

sigyn
15. led 2023

Stačí naslouchat přírodu a pak vychází nejlépe jaro - příjemné procházky a slunění, minimum nemocí, což se hodí při očkování, u zápisu do školek nejsou poslední a přes podzim/zimu doma natrénují lezení/chození, Vánoce jsou taky o něčem jiném než třeba s novorozencem..
Nemluvě o tom, že se zcela vynechá těhotenství přes léto...

krisstina93
15. led 2023

Já mám, leden, březen a květen. Březen byl ideál, na sestinedeli nebylo horko, ale ani už nemrzlo. Novorozenec v lednu nebylo nic moc, nemohli sme poradně nikam, květen byl fajn, ale začínali už byt horko :D nechtěla bych dítě na léto, zaprve tahat pupek a rodit v tropech a pak ta horka jsou pro miminko horší, jak zima, jenže to si nenaplanujes, já třeba na početí cekala půl roku a neprestavala bych se pul roku snazit, protože to zrovna vycházelo na blbe období :D

vladienka
15. led 2023

@krisstina93 je fakt ze prva dcera je koniec cervna a ked mala mesiac, nastupili tropy a to preplakala cele dni, mala som ju len v plienke a ovlazovala vodou.. ale to je len problem prveho leta no

majena39
15. led 2023

@95newmommy2020
První bylo červen, skvělý. Hodit do korby a jedem ven... První měsíce baaaaajo.
Druhý dítě o rok později začátek listopadu a je to na prd... Než oba ustrojim ven tak jsem spocena az na zadku...
Mít jedno tak kdykoli během roku. Ale druhý už bych planovala na jarní či letní měsíce aby odpadlo alespoň na začátku to šílene strojeni 😂😂

daasqua
15. led 2023

Ja si já to udělala dokonce analytickou tabulku 😀 Nejlepší mi přišel brezen-kveten. Léto mám spojené s prazdninami, podzim mi přijde depresivní, zimu ráda nemam. Otěhotněla jsem hned, měl to být duben, ale tehu nevyšlo, takže na další první pokus to byl červen. Super, přes břicho jen šatičky a šlo se. Vedro mi nebylo (jsem zimomrivec). První krůčky venku v dubnu, oslavy venku, pul roku po vánocích.
Druhé jsem chtěla rozdíl 2,5-3 roky, abych nesla do práce. Na Vánoce jsem nechtěla, takže ten měsíc jsme vynechali snažení a začli potom, hned se povedlo. Měl se narodit začátkem února, ale byl nedočkavec, takže polovina ledna. Blízko Vánoc, svátků, obří břicho ve 2 svetrech a kabátů, venku kluzký led. Začal chodit venku taky v dubnu (doma dřív). Narozeniny doma v teple a blízko Vánoc :-/

merope
15. led 2023

Chlap chtěl znamením berana, termín porodu jsem měla těsně jak skončil beran a začal býk - no a syn se narodil předčasně na konci února 🙂.

Ale tento termín mi přišel dost praktický v mnoha věcech, ale v pár by byl dost nepraktický:
- nepraktické bylo to, že už jsem neměla v čem skoro chodit
- praktické bylo, že když jsme přišli koncem března z porodnice, tak ještě teda asi 14 dní byla šílená zima, tak jsme museli být v podstatě doma (doporučení bylo po 14 dnech ven na max čtvrt hodiny, jinak doma, leda k doktorce, ale ne jinak), ale pak se v půli dubna oteplilo (to by měl jinak teprve termín porodu) a mohla jsem s malým v kočárku chodit ven, číst si knížku a podobně
- nepraktické bylo, že začal lézt do největší zimy, takže nás to trošku "uvěznilo" doma
- ale zase praktické bylo, že chodit začal v dubnu a tak jsem ho mohla nechat pobíhat bosky bez bot, což je pro nožku dítěte nejlepší - a boty jsem kupovala až v červnu a pak začátkem července sandálky, aby ho nepálil asfalt

Když to tak čtu - ono si asi nevybereš, protože vždy ti něco skočí do "blbého" období. Asi bych nechtěla rodit v červenci až říjnu, protože to by znamenalo být těhotná přes největší parna a to musí být šílený.

vikinkav
15. led 2023

Kveten nejlepsi, nejjednodussi 👍 Lisopad hrozny, shodly jsme se i s kamoskama, ze sestinedeli a tma venku je recept na poporodni depresi 😬 Vsichni nemocni takze nikoho nevidas temer dalsi pulrok 😄

vero987nika
15. led 2023

no určitě bych nechtěla rodit úplně v létě, rodila jsem 18.6. a už tehdy bylo vedro na chcipnutí, zrovna byla nějaká horká vlna těch pár dní 🙈 ale také bych nechtěla přijet z porodnice teď, protože tam je furt tak hnusně že by se mi s kočárem vůbec nechtělo 🙈 teď budu rodit na konci dubna tak mám pocit že to je úplně ideální 🙃 snad už hezky ale ještě ne úplně teplo, člověk se už tak po porodu potí několik dní jak 🐽

izz76
15. led 2023

Mám děti narozené na začátku září a října. Výhoda byla v oblečení,největší břicho bylo přes léto,nebylo potřeba investovat do tehotenskeho oblečení,stačily nějaké šaty,trička,ripadne mikina. Obě jako miminka první půl rok rady spaly v jedoucim kočáru,což bych více ocenila na jaře a v létě. Jinak je to asi jedno,každé období ma svoje.

leymea
15. led 2023

Kdybych si mohla vybrat tak volim leto. Starsi syn je srpnovej a vzdycky ma oslavu venku na zahrade (za me nejlepsi), mladsi je lednovej a to se toho moc vymyslet neda. Ja jsem taky lednova a vzdycky jsem vsem zavidela kdyz meli party venku 😂😂 a co se tyka tehotenstvi a porodu tak v pohode jak leto tak zima. 🙂 mozna v lete to bylo lepsi 🙂

Strana
z4